Kunnen honden TV kijken? Hondenexpert Peter Beekman geeft antwoord

RobbinLeuk om te weten1 Reactie

kunnen honden tv kijken

Kunnen honden televisie kijken?

Wat denk jij?

Hondenexpert Peter Beekman geeft antwoord…

Kijken honden televisie? Interview met Peter

In deze aflevering interview ik hondenexpert Peter Beekman van Kynotrain.

Peter werkt sinds 1994 fulltime met honden. Hij heeft meerdere hondenmagazines gemaakt en daarnaast organiseert Peter workshops en geeft hij regelmatig lezingen.

Luister naar het interview

Druk op de play-knop en luister gratis naar deze aflevering en kom erachter of honden TV kunnen kijken:

Sponsor van deze aflevering


  • www.PuppyBoek.nl

    Deze aflevering is gesponsord door www.PuppyBoek.nl, onderdeel van De Puppy Groep. Krijg jij binnenkort een puppy of heb jij een puppy? Dan heb ik Het Ultieme Puppy Boeken Starterspakket voor jou. Alle informatie die je nodig hebt om je puppy op de juiste manier op te voeden. Ga naar www.PuppyBoek.nl voor meer informatie.

In deze aflevering leer je

  • Of honden wel of niet TV kunnen kijken
  • Welke voordelen TV kijken hebben voor honden

Luister naar het interview

Druk op de play-knop en luister gratis naar deze aflevering van over TTouch voor honden:

puppy boeken design 2

Video over: of honden TV kunnen kijken

Voor diegene die liever kijkt in plaats van luistert en/of leest vertel ik je in deze video of honden wel of niet televisie kunnen kijken.

Het interview in tekstvorm


Kunnen honden TV kijken?

Robbin: De vraag die ik voor jou heb is: kunnen honden TV kijken?

Peter: Ja, dat is heel grappig. Dat kunnen ze. Niet alle honden vinden het interessant om televisie te kijken. De reden waarom dat nu kan, ik heb mij dat wel is laten vertellen, ik weet het niet met 100% zeker, maar vroeger hadden we televisies waarbij het aantal Hz een stuk lager lag dan nu, waardoor honden destijds nog geen televisie konden kijken. In de afgelopen jaren is het aantal Hz gegroeid en hierdoor kunnen honden wel TV kijken.

Het is vreselijk leuk om te zien wanneer een hond TV kijkt. Ik heb dat met mijn hond ook; wanneer er iets op televisie te zien is wat niet interessant is, kijkt ze niet, maar wanneer ze bijvoorbeeld een hondje hoort of honden ziet, dan kan ze heel geïnteresseerd naar de televisie kijken.

En het leuke is; als je praat over socialisatie, is dat je het gebruik van een televisie ook heel goed kunt inzetten bij de socialisatie. Een van de dingen waar honden echt goed voor gesocialiseerd moeten worden zijn geluidsprikkels en daar kan je de televisie voor gebruiken. Met name om te voorkomen dat er angst ontstaat voor vuurwerk in onweer.

Dit is ook een hele goede voor alle mannen die luisteren, die graag een nieuwe game console willen, pups kijken namelijk graag naar spelletjes. Als je nou een spelletje neemt met ontzettend veel lawaai, oftewel de meest gewelddadige spelletjes die je kunt vinden. Dan kun je deze spelletjes heel goed inzetten bij de geluidssocialisatie van puppy’s.

Robbin: Dat is interessant!

hond kijkt tv

Peter: Ja! En bovendien zien de pups vanwege het televisiebeeld ook die flitsen wat weer overeenkomt met vuurwerk. Het is dus een hele goede techniek. Dus alle mannelijke (of natuurlijk vrouwelijke) hondeneigenaar; ga een game console kopen!

Robbin: Leuk om te horen dat honden televisie kunnen kijken en ook een leuke toevoeging dat het ook een goede training is voor het socialiseren van je hond met harde geluiden en flitsen. Bedankt voor je antwoord, Peter!

Peter: Graag gedaan.

Over de auteur, Robbin Kleinpenning

Robbin

Robbin Kleinpenning is de oprichter en eigenaar van De Puppy Groep. Hij is ook de auteur van 4 informatieve puppy boeken, zie: www.puppygroep.nl/puppy-boeken/.

1 reactie op “Kunnen honden TV kijken? Hondenexpert Peter Beekman geeft antwoord”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.