Ik wil een puppy kopen

RobbinPuppy tips, Puppy voorbereiding

ik wil een puppy

Jij wilt een puppy?


Hoi, ik ben Robbin.

Jij wilt een puppy, maar je hebt vragen ...

Ben ik klaar voor een puppy? Welk hondenras past bij mij? Hoeveel kost een puppy kopen en onderhouden?

Ik interview hondenexperts, kynologische gedragstherapeuten, dierenartsen en hondenfokkers. Daarnaast heb ik vier puppy boeken geschreven, waarin ik mensen exact vertel wat te verwachten en te doen wanneer ze een puppy in huis krijgen. Op basis van mijn opgedane kennis kan ik je goed helpen! Selecteer hieronder het hoofdstuk waar jij meer over wilt weten.

Hoofdstuk 1

Puppy kopen? Ja/nee?!


puppy aanschaffen
 

10.000 asielhonden per jaar.

Volgens de Hondenbescherming.nl komen er jaarlijks 10.000 asielhonden bij in Nederland. De voornaamste reden is een slechte voorbereiding.

Men denkt klaar te zijn voor een puppy, maar het blijkt toch meer tijd te kosten dan van te voren ingeschat. Of de kosten vallen tegen. Of je krijgt ander werk waardoor je geen tijd meer hebt voor de pup.

Super belangrijk om goed na te denken of je 100% klaar bent voor een puppy alvorens je contact opneemt met een hondenfokker.
 

 

Ben ik klaar voor een puppy? (video)

Wil jij een puppy? In onderstaande video deel ik de ultieme checklist om erachter te komen of je klaar bent voor een puppy of niet.

 

 

Ben ik klaar voor een puppy? (gratis eBook)

welke puppy past bij mij
Deze checklist in mijn eBook is tot stand gekomen na een uitgebreid interview met Quirine Potter van Loon.
Quirine houdt zich onder andere bezig met diverse opleidingen voor instructeurs die o.a. puppy cursussen verzorgen. Je kunt het interview met Quirine ook gratis beluisteren.

Klik hier en download gratis mijn eBook Ben ik Klaar voor een Puppy? De Ultieme Checklist.

Klik hier en beluister gratis het interview met Quirine. Het interview duurt 30 minuten.
 
Hoofdstuk 2

Hondenrassen.


Image
 

Welk hondenras past bij mij? [VIDEO]

Volgens de Hondenbescherming.nl komen er jaarlijks 10.000 asielhonden bij in Nederland. De voornaamste reden is een slechte voorbereiding.

Men denkt klaar te zijn voor een puppy, maar het blijkt toch meer tijd te kosten dan van te voren ingeschat. Of de kosten vallen tegen. Of je krijgt ander werk waardoor je geen tijd meer hebt voor de pup.

Super belangrijk om goed na te denken of je 100% klaar bent voor een puppy alvorens je contact opneemt met een hondenfokker.

 

 

Welk hondenras past bij mij? (gratis eBook)

klaar voor een puppy
Wil jij een hond, maar weet je niet welk hondenras bij jou past?

Klik hier en lees gratis mijn eBook: ‘Welke Hond Past Bij Mij: de Ultieme Checklist’.
Dit eBook is ontwikkeld naar aanleiding van een interview met hondenexpert Quirine Potter van Loon, waarin we praten over het onderwerp ‘welke hond past bij mij’. We bespreken de verschillende rassoorten en de hoofdreden om voor een bepaald hondenras te kiezen.
 

 

Populaire hondenrassen.

Er zijn wel meer dan 300 verschillende hondenrassen. Hieronder vind je de top 5 meest populaire hondenrassen in Nederland, op basis van het aantal keer dat er naar dit ras gezocht wordt in Google in Nederland.
Zie ook deze pagina voor meer hondenrassen dan enkel de top 5 die je hieronder vindt.

#5: Akita

akita puppy

#4: Labrador retriever

labrador puppy

Hoewel de labrador retriever van oorsprong als zwarte hond in Europa is geïntroduceerd, komen we ze tegenwoordig ook tegen in goudgele en chocoladebruine kleuren. Labradors zijn stevig gebouwde honden met een groot ... [lees verder].

#3: Rottweiler

rottweiler puppy

Rottweilers zijn grote, sterke en imponerende honden. De schofthoogte van een reu hoort tussen 61 en 68 centimeter te liggen, terwijl teefjes 56 tot 63 centimeter hoogte kunnen bereiken ... [lees verder].

#2: Beagle

beagle puppy

Beagles zijn geen grote honden, maar ze zijn wel stevig gebouwd met een krachtig lijf. De schofthoogte van een volwassen beagle ligt tussen 33 tot 41 centimeter. Het gewicht van een volwassen dier verschilt van 10 tot wel 18 kilo. Dat kan dus flink variëren, maar het lichaamsgewicht ... [lees verder].

#1: Golden retriever

golden retriever puppy

Golden retrievers werden vroeger gele retrievers genoemd, omdat er maar een paar blonde exemplaren waren tussen de veel bekendere zwarte labrador retriever. Tegenwoordig is de langharige, zachte blonde ... [lees verder].


Zie ook deze pagina voor meer hondenrassen dan enkel de top 5 die je hieronder vindt.
 
Hoofdstuk 2

Veel gestelde puppy vragen?


puppy veelgestelde vragen
 

Hoe herken ik een goede/foute hondenfokker? (VIDEO)

In onderstaande video vertel ik je wat een illegale puppy handelaar en een foute hondenfokker is. Ook deel ik 13 tips om een illegale puppy handelaar of foute hondenfokker te herkennen.

 

 

Puppy kopen op Marktplaats? (VIDEO)

Wil jij een puppy kopen via Marktplaats.nl of een andere aanbieder online? Is dat verstandig?
In onderstaande video vertel ik je de voordelen en de nadelen en de risico's wanneer je een puppy via deze weg aanschaft. Ook vertel ik je aan het einde van deze video mijn advies: wel of geen puppy kopen via Marktplaats of andere online kanalen.

 

 

Reu of teef?

reu of teef?
Of je een teef boven een reu verkiest of andersom heeft meestal te maken met een persoonlijke kwestie. Daarentegen zijn er echter wel ... [lees verder]
 

 

Welke hondenspullen heb ik nodig?

Er zijn tegenwoordig vele hondenspullen verkrijgbaar en deze hondenspullen zijn te vinden in verschillende prijzen, maten en kleuren.
Klik hier en bekijk de lijst met benodigde hondenspullen, inclusief een video!
 

 

Komt er een puppy in huis?

Zodra jij zeker weet dat er een puppy in huis komt raad ik je aan om je verder te verdiepen in de opvoeding van een puppy. Bekijk hiervoor deze pagina op deze website waarin 23 tips besproken worden over de opvoeding van puppy's.
Bekijk ook de lijst van onderstaande populaire puppy blogs en gratis checklisten en ebooks.
 

Populaire puppy blogs.

Lees mijn meest populaire puppy blogs.
welke hond past bij mij blog
Wil jij een hond, maar weet je niet welk hondenras bij jou past? ... [lees verder]

ik wil een puppy blog
Twijfel je of jullie er klaar voor zijn om een puppy te kopen? Lees dan ... [lees verder]

reu of teef blog
Of je een teef boven een reu verkiest of andersom heeft meestal te maken met een persoonlijke kwestie. Daarentegen ... [lees verder]

welke hondenspullen nodig voor mijn puppy blog?
Ben jij op zoek naar een overzicht van alle hondenspullen die noodzakelijk zijn voor de komst van je puppy? Dan ... [lees verder]

puppy alleen laten blog
Je ontkomt er niet aan. Iedere hond moet vroeg of laat wel een keer alleen zijn. Je moet weg voor het werk, je hebt ... [lees verder]

puppy bijten afleren blog
Het is ontzettend frustrerend als je puppy bijt in alles en iedereen. Je probeert er alles aan te doen om je puppy ... [lees verder]

puppy opvoeden blog
Een puppy opvoeden is gewoonweg kei hard werken. Daarom leek mij het wel handig om ... [lees verder]

puppy eten geven blog
We gaan in dit onderwerp dieper in op het gewenste gedrag van jou en jouw puppy tijdens het etensritueel. Op welke tijdstippen ... [lees verder]

Populaire gratis puppy downloads.

Download hieronder mijn meest populaire gratis puppy eBooks.