Reu of teef

RobbinPuppy voorbereiding4 Reacties

 

Of je een teef boven een reu verkiest of andersom heeft meestal te maken met een persoonlijke kwestie. Daarentegen zijn er echter wel lichamelijke- en gedragsverschillen tussen een reu en een teef. Een reu en een teef hebben beide voor- en nadelen. Hoe men deze voor- en nadelen tegen elkaar afweegt is bij ieder persoon weer anders.

Mocht je op dit moment absoluut geen idee hebben wat het juiste besluit zal zijn, dan zul je de kenmerken van beide twee tegen elkaar moeten afwegen en zodoende tot een conclusie moeten komen.

Loopsheid bij een teef

Teven worden twee keer in het jaar loops en deze periode duurt 21 dagen, tijdens deze periode verliest de teef bloed, dit kan echter veel of weinig bloed zijn. Tijdens deze periode is het verstandig om een ‘loopsheidbroekje’ aan te schaffen, zodat het bloed niet over het gehele huis zichtbaar is. Is de teef niet gesteriliseerd? Dan raad ik je aan om tijdens de loopsheidperiode de hond niet los te laten lopen om dekking te voorkomen.

Sterilisatie teef

Verder raad ik je aan om de teef te steriliseren wanneer je niet van plan bent een nestje te maken, omdat sterilisatie enorme gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. De kans op bijvoorbeeld melkkliertumoren (borstkanker) is significant kleiner wanneer je de teef vroegtijdig laat steriliseren.

Een teef steriliseren, of eigenlijk heet het castreren, variert per hond. De kosten zullen hoger uitpakken wanneer je een grotere hond hebt. Over het algemeen varieren de kosten tussen de €180,00 en €400,00.

Klik hier voor meer informatie over de sterilisatie van een teef.

Overige kenmerken van teven

Teven zijn gemiddeld gesproken enigszins onderdaniger dan reuen, maar dit kan echter verschillen per ras. En verder zijn teven dikwijls kleiner en lichter dan reuen.

Reu

Wanneer je kiest voor een groter ras, dan moet je rekening houden met het feit dat reuen doorgaans groter, zwaarder, dominanter en sterker zijn dan teven. Naar mijn mening dient het baasje altijd sterker te zijn dan de hond. Ben jij een man of vrouw op leeftijd en merk je dat jouw fysieke gesteldheid niet meer optimaal is dan lijkt mij het niet slim om een sterk hondenras te kiezen. Stel je is voor dat je aan het wandelen bent en hij rent plotseling de straat op; kun jij de volwassen variant van een Rottweiler dan vast houden? Of trekt hij je mee de straat op?

Kies je toch voor een groter ras ondanks je fysieke gesteldheid, kies dan in ieder geval geen reu.

Verder is het zo dat bij het uitlaten reuen de neiging hebben om menigmaal kleine beetjes te urineren terwijl teven dit één of twee keer doen. Daarnaast kunnen reuen de neiging hebben om van huis weg te lopen, omdat ze een loopse teef ruiken.

Ben je geen geen professionele hondenfokker? En ook geen ambitie om een hondenfokker te worden? Dan raad ik je aan om de reu te castreren. Het castreren van een reu zitten niet direct gezondheidsvoordelen aan verbonden, zoals bij een teef, maar de hond kan dan in ieder geval geen teef meer onverhoopt drachtig maken.

Conclusie Reu of Teef kiezen

Het besluit is natuurlijk geheel aan jou, maar het is zeer verstandig om bij de fokker allerlei informatie op te vragen over het ras wat je in gedachten hebt, want bij elk ras verschillen de kenmerken tussen een teef en een reu.

Er is natuurlijk ook genoeg op het internet te vinden over het desbetreffende ras. Of breng een bezoekje aan de plaatselijke bibliotheek en lees daar ieder boek wat je kunt vinden over het ras wat je in gedachten hebt.

Kortom, lees je altijd goed in (!) en praat met andere mensen die dit ras (gehad) hebben, zodat je later niet voor verassingen komt te staan.

En nog één tip:

De meest populaire download op deze website is het Puppy Eet- wandel-, en Slaapschema. Dit is een puppy schema die je gratis kunt downloaden. Vooral voor mensen die binnenkort een pup krijgen is dit schema super handig. Klik hier en download gratis het Puppy Schema.

Klik hier en download het Puppy Schema

Als laatste …

Jij bent hier omdat je een puppy wilt maar je twijfelt nog tussen een reu en een teef.

Omdat jij je op deze website bevindt toont al aan dat je graag de juiste beslissing wilt nemen met behulp van informatie van deskundigen. Ontzettend goed! Vele andere puppy-eigenaren kunnen daar nog een voorbeeld aan nemen.

Mijn naam is Robbin Kleinpenning en ik ben geen hondenexpert. Ik interview hondenexperts en dierenartsen en deze interviews vertaal ik naar leesbare artikelen en boeken.

De informatie in mijn 4 puppy boeken is gebaseerd op uitgebreide enquêtes van in totaal 255 vragen en meerdere diepte-interviews met experts. 30 hondenexperts hebben meegewerkt aan de inhoud van deze 4 puppy boeken, waardoor de informatie in de boeken als betrouwbaar mag worden beschouwd.

Ga jij ze ook lezen?

Zo ja, heel veel (leer)plezier!

Hartelijke groet,

Robbin Kleinpenning

Eigenaar en oprichter van Puppygroep.nl

 
4 puppy boeken voor maar €87,80!
4 boeken geschreven met 30 experts
Kies je bindwijze:
4 eBooks€59,80 4 boeken€87,80
Stapsgewijze handleiding voor het opvoeden van een puppy op de nieuwe en positieve methode.
Op voorraad

Bestel nu (€87,80)
Geschreven met 30 hondenexperts
Gratis verzending
Gratis binnen 14 dagen retourneren
Standaard levering: 1-2 werkdagen


De 4 puppy boeken zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar

Puppy Zindelijk Maken boek
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95
Meer informatie
Lees gratis 1 hoofdstuk
Puppy Benchtraining Boek
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95
Meer informatie
Lees gratis 1 hoofdstuk
Puppy Bijten Afleren Boek Boek
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95
Meer informatie
Lees gratis 1 hoofdstuk
Puppy Alleen Laten Boek
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95
Meer informatie
Lees gratis 1 hoofdstuk

Puppygroep-klantenservice
 

Er zijn veel vragen die mij met enige regelmaat worden gesteld en daarom beantwoord ik deze meest gestelde vragen hieronder.

Kun je jouw vraag en antwoord niet vinden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Ik probeer iedere mail binnen 24 uur te beantwoorden.

 

Wat zeggen andere mensen over de puppy boeken?

Wat andere mensen zeggen... Geef je beoordeling
Sorteer:

Be the first to leave a review.

Geverifieerde aankoop
/ 5
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer beoordelingen zien
{{ pageNumber+1 }}

Bekijk ook


Over de auteur, Robbin Kleinpenning

Robbin

Robbin Kleinpenning is de oprichter en eigenaar van De Puppy Groep. Hij is ook de auteur van 4 informatieve puppy boeken, zie: www.puppygroep.nl/puppy-boeken/.

4 Reacties op “Reu of teef”

 1. Ls,
  Nu weet ik nog niks…
  Ik ben er nog niet uit, een reu of een teef?
  Conclusie voor mij nu is dat het mij niet uitmaakt!
  Kunt u meer handvatten geven?
  Mvg
  mevr.B.Dekkers

  1. Dag Birgitta,

   De voor- en nadelen voor een reu en een teef zijn weergegeven in het artikel. Het is aan jou om aan te geven welke voor- en nadelen zwaarder wegen en op basis daarvan een keuze te maken.

   Succes!

 2. Ik heb n reu van 4 jr en sinds kort het halfzusje erbij die nu 3.5 mnd is. Het zijn shi tzu’s. Ik lees dat teef castreren het beste is maar wil haar evt pas 3 mnd na eerste loopsheid castreren maar dan zit ik ermee dat tijdens haar 1e loopsheid de reu constant in haar buurt is en ik wil absoluut geen nestje. De honden scheiden tijdens loopsheid is geen optie. Is er nog n andere manier om dit op te lossen?

 3. We hebben een teefje van 4 in huis en willen er graag een hond bij eerste gedachte was een teef erbij maar nu kreeg ik bericht van de fokker dat de reutjes vaak rustiger volgzamer en niet zo humeurig zijn. Twijfel nu enorm wat te kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.