Puppy zindelijk maken

RobbinPuppy tips

puppy zindelijk maken

Misschien denk je: "oh, een puppy zindelijk maken; dat doen wij even". Niets is minder waar. Een puppy zindelijk maken is één van de meest tijdrovende en frustrerende periodes voor nieuwe puppy-eigenaren.

Hieronder enkele puppy zindelijk maken tips voor snelle resultaten:

Puppy zindelijk maken video

Bekijk de video over het zindelijk maken van je puppy. Ik heb 24 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten geïnterviewd en op basis hiervan is deze video gemaakt. Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de video.

Gebruik geen puppy-pads of kranten

Veel hondentrainers benadrukken dat het lastig kan zijn om met name pups die té lang gebruikmaken van puppy-pads of kranten, later 100% zindelijk te krijgen, in die zin dat ze ook daadwerkelijk buiten plassen en poepen.

Het gebruik van puppy-pads of kranten is wel handig voor mensen die in een appartement of flat wonen en niet zo snel met de pup buiten staan wanneer de nood (té) hoog is. Houd altijd zo consequent mogelijk het puppyschema aan. Wanneer de pup het echt niet meer kan ophouden, gebruik je puppy-pads of kranten. Zorg er wel voor dat je leert van dit soort momenten, zodat je de volgende keer eerder met de pup naar buiten gaat.

Maak gebruik van een puppyschema

Het advies is om een schema samen te stellen waar duidelijke tijden zijn aangegeven wanneer je met je puppy gaat wandelen. Ga bijvoorbeeld met je puppy vóór het eten wandelen en één uur na het eten. Ga direct na het slapen en na een lange autorit.

Het is van groot belang dat je dit schema consequent aanhoudt, zodat het hondje een goede structuur krijgt en hierdoor zal het zindelijkheidsproces versnellen.

Klik hier en krijg gratis toegang tot het complete eet-, wandel-, en slaapschema voor jouw puppy. Een goed schema is haast noodzakelijk bij zindelijkheidstraining.

Zet 's nachts de wekker wanneer je pup nog niet zindelijk is;

Als de pup naast jouw bed slaapt en je merkt de volgende ochtend dat hij in zijn bench geplast heeft, dan heb je hem waarschijnlijk niet horen woelen en draaien. Het is dan verstandig om de volgende nacht de wekker te zetten om de pup tijdig zijn behoefte buiten te laten doen.

Straf je pup niet wanneer hij binnenshuis plast

Schreeuwen kan veel uitrichten in andere situaties, maar het inzetten van (verbale) agressie in de opvoeding en communicatie met je pup helpt je op geen enkele wijze verder. Absoluut niet doen dus!

Puppy met zijn neus in eigen urine drukken

Omdat er nog steeds mensen zijn die denken dat deze, middeleeuwse, techniek helpt, wil ik graag benadrukken dat het absoluut niet is aan te raden is om een pup met zijn neus in zijn eigen urine of poep te drukken. Alle 24 erkende hondentrainers die ik hierover geïnterviewd heb, zijn het hiermee eens: “absoluut niet doen!” is hun devies.

Ga na het spelen en slapen met je puppy naar buiten om te plassen en poepen

Na een actief spelletje en zodra de pup wakker wordt na een dutje, ga je direct naar buiten met jouw pup, zodat hij de kans krijgt om zijn behoefte te doen.

Til de pup op wanneer je er niet zeker van bent of hij zijn plas onderweg naar de deur kan ophouden. Als je dit consequent doet, dan is jouw pup snel zindelijk, want negen van de tien keer moet een puppy plassen na het spelen of slapen.

Conclusie

Er is helaas niet één gouden tip die ervoor zorgt dat je pup plotseling buiten plast en poept. We kunnen niet toveren.

De tips die ik hierboven met je gedeeld heb zijn afkomstig uit één van mijn puppy boeken, genaamd: Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek.

Wil je meer van dit soort tips?

2 opties - je krijgt een puppy of je hebt al een puppy. Klik hieronder op jouw situatie en krijg tips en adviezen van 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten:

Klik hier als je al een puppy hebt - Ik vertel je exact wat je NU zou moeten doen om ervoor te zorgen dat hij buiten plast en poept, hij alleen thuis kan zijn zonder te blaffen en piepen, hij niet meer bijt op die vervelende manier en hij zonder problemen de bench in gaat.

Of klik hier als je nog geen puppy in huis hebt - Ik leer je exact wat te verwachten en te doen wanneer je een puppy in huis krijgt.