Puppy zindelijk maken

RobbinPuppy tips

puppy zindelijk maken

Misschien denk je: “oh, een puppy zindelijk maken; dat doen wij even”. Niets is minder waar. Een puppy zindelijk maken is één van de meest tijdrovende en frustrerende periodes voor nieuwe puppy-eigenaren.

Hieronder enkele puppy zindelijk maken tips voor snelle resultaten:

Puppy zindelijk maken video

Bekijk de video over het zindelijk maken van je puppy. Ik heb 24 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten geïnterviewd en op basis hiervan is deze video gemaakt. Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de video.

Gebruik geen puppy-pads of kranten

Veel hondentrainers benadrukken dat het lastig kan zijn om met name pups die té lang gebruikmaken van puppy-pads of kranten, later 100% zindelijk te krijgen, in die zin dat ze ook daadwerkelijk buiten plassen en poepen.

Het gebruik van puppy-pads of kranten is wel handig voor mensen die in een appartement of flat wonen en niet zo snel met de pup buiten staan wanneer de nood (té) hoog is. Houd altijd zo consequent mogelijk het puppyschema aan. Wanneer de pup het echt niet meer kan ophouden, gebruik je puppy-pads of kranten. Zorg er wel voor dat je leert van dit soort momenten, zodat je de volgende keer eerder met de pup naar buiten gaat.

Maak gebruik van een puppyschema

Het advies is om een schema samen te stellen waar duidelijke tijden zijn aangegeven wanneer je met je puppy gaat wandelen. Ga bijvoorbeeld met je puppy vóór het eten wandelen en één uur na het eten. Ga direct na het slapen en na een lange autorit.

Het is van groot belang dat je dit schema consequent aanhoudt, zodat het hondje een goede structuur krijgt en hierdoor zal het zindelijkheidsproces versnellen.

Klik hier en krijg gratis toegang tot het complete eet-, wandel-, en slaapschema voor jouw puppy. Een goed schema is haast noodzakelijk bij zindelijkheidstraining.

Zet ’s nachts de wekker wanneer je pup nog niet zindelijk is;

Als de pup naast jouw bed slaapt en je merkt de volgende ochtend dat hij in zijn bench geplast heeft, dan heb je hem waarschijnlijk niet horen woelen en draaien. Het is dan verstandig om de volgende nacht de wekker te zetten om de pup tijdig zijn behoefte buiten te laten doen.

Straf je pup niet wanneer hij binnenshuis plast

Schreeuwen kan veel uitrichten in andere situaties, maar het inzetten van (verbale) agressie in de opvoeding en communicatie met je pup helpt je op geen enkele wijze verder. Absoluut niet doen dus!

Puppy met zijn neus in eigen urine drukken

Omdat er nog steeds mensen zijn die denken dat deze, middeleeuwse, techniek helpt, wil ik graag benadrukken dat het absoluut niet is aan te raden is om een pup met zijn neus in zijn eigen urine of poep te drukken. Alle 24 erkende hondentrainers die ik hierover geïnterviewd heb, zijn het hiermee eens: “absoluut niet doen!” is hun devies.

Ga na het spelen en slapen met je puppy naar buiten om te plassen en poepen

Na een actief spelletje en zodra de pup wakker wordt na een dutje, ga je direct naar buiten met jouw pup, zodat hij de kans krijgt om zijn behoefte te doen.

Til de pup op wanneer je er niet zeker van bent of hij zijn plas onderweg naar de deur kan ophouden. Als je dit consequent doet, dan is jouw pup snel zindelijk, want negen van de tien keer moet een puppy plassen na het spelen of slapen.

Stapsgewijze handleiding voor het zindelijk maken en het opvoeden van je puppy

Waar jij als nieuwe puppy-eigenaar gegarandeerd mee te maken krijgt bij een puppy opvoeden is:

  • Je puppy is onzindelijk wanneer je hem ophaalt bij de hondenfokker.
  • Je puppy is nog niet bekend met een bench. Hij dient op een positieve manier kennis te maken met benchtraining.
  • Je puppy bijt gegarandeerd in jouw handen, voeten, broekspijpen, stoelpoten, bank, enzovoort. Je puppy bijten afleren kan een frustrerende periode voor je zijn!
  • Je pup zal ooit in zijn leven een keertje alleen thuis moeten blijven. Je ontkomt er niet aan. Je puppy alleen laten ga je stapsgewijs opbouwen. Dit dient hij te leren, want je wilt geen hond met verlatingsangst.

Wil jij je puppy opvoeden volgens een stapsgewijze handleiding met concrete tips en adviezen van 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten?

Ik zeg … bespaar veel tijd en energie en voorkom frustraties …

Klik hier en lees meer over onze stapsgewijze handleiding voor het opvoeden van je puppy.