Puppy eerste dag en nacht

De eerste dag en nacht met je puppy: tips voor een soepele start in huis. Ontdek wat je absoluut moet weten!

Featured image for “Puppy eerste dag en nacht”

Hieronder meerdere tips voor de eerste dag, nacht en week met je puppy.

Puppy ophalen vroeg in de ochtend

Hopelijk kun je de pup al in de vroege ochtend bij de hondenfokker ophalen, zodat de pup dan nog de hele dag kan wennen aan zijn nieuwe plek, voordat je de nacht ingaat.

De juiste hondenspullen

Hieronder een lijstje met producten die nieuwe puppy-eigenaren in huis haalden voor de nieuwe pup. Sommige hondenspullen zijn minder van belang om direct de eerste dag in huis te hebben, maar zo heb je in ieder geval een goed beeld.

  1. Riem en halsband voor je hond
  2. Voerbak en drinkbak
  3. Bench
  4. Snacks
  5. Kauwkluif
  6. Hondenmand of kussen
  7. Hondenvoer (puppyvoer)
  8. Autodeken/autobench/autogordel
  9. ID tag/hondenpenning
  10. Speelgoed
  11. Speciale hondentandpasta en tandenborstel
  12. Een lange hondenlijn van minimaal 5 meter
  13. Hondencamera
  14. Puppy boeken
  15. Robotstofzuiger voor hondenharen
  16. Waterblazer (hondenföhn)

Voor meer informatie rondom welk product ik je specifiek aanraad te kopen en waar bekijk het blogartikel Hondenspullen.

Maak je woning puppy proof

Idealiter zorg je ervoor dat je je woning puppy proof maakt voordat je de pup ophaalt bij de hondenfokker. Het is veiliger voor de pup, maar op deze manier kan hij zichzelf ook niet het ‘verkeerde’ gedrag aanleren.

#1 – Berg alle snoeren en draden op, zodat de pup er niet bij kan

Op deze manier kan de pup niet bijten op de stroomkabels die in je huis liggen, want naast dat dit niet wenselijk is voor jullie aangezien die kabel dan kapot gaat is het ook gewoon ontzettend gevaarlijk.

#2 – Laat geen spullen slingeren

Ligt nu de afstandbediening van je televisie op een laag bijzettafeltje? Zorg dat je hier een nieuw plekje voor kiest. Hetzelfde geldt voor medicijnen, batterijen, noem het maar op.

#3 – Verwijder of bescherm alles in huis wat mogelijk giftig kan zijn voor honden

En ik doel hier op planten en etenswaren. In plaats van jou te vertellen wat er allemaal giftig is voor je puppy kan ik je beter adviseren om gewoon alles af te schermen of te verwijderen, zodat je puppy er niet bij kan.

En ik kan de gehele lijst met je delen met alles wat giftig is voor honden, maar dat is een ontzettend lange lijst. Zelfs de pitjes van een appel of de tandpasta die wij gebruiken zijn giftig voor honden.

#4 – Geef je puppy geen ‘menseneten’

Dus naast het afschermen en het verwijderen van planten en kastjes waar etenswaren in staan is het een goede regel om je puppy gewoon geen ‘menseneten’ te geven, want een walnoot, rozijntje, druiven, te veel brood, een aardappel of zelfs een pitje van een appel kan ook al giftig zijn voor je hond.

Dus nogmaals, in plaats van de vraag: wat is giftig voor je puppy of wat mag ik mijn puppy allemaal wel en niet geven? Kun je veel beter de regel aanhouden: geef je puppy ENKEL hondenvoer of snoepjes die bedoeld zijn voor een hond.

En mocht jij dit een beetje overdreven vinden denk dan aan de hond van Carlos van As die vergiftigd is door een suiker vervanger genaamd Xylitol. De hond, Roy, overleed na het eten van ontbijtkoek zero. Xylitol komt ook veel voor in snoepgoed en ook in vele verschillende soorten kauwgom.

Lees het artikel op Ad.nl.

#5 – Zorg ervoor dat je puppy niet in de prullenbak, papierbak of groenteafvalbak kan

Zorg ervoor dat je de prullenbak op een verhoging plaatst of in een andere ruimte, bijvoorbeeld de gang die afgeschermd is met een deur. Zoals net aangegeven zijn er allerlei soorten planten, etenswaren en bepaalde zoetstoffen giftig voor honden.

#6 – Maak gebruik van babyhekjes of speciale traliehekjes voor honden

Met dit soort hekjes kun je voorkomen dat je puppy naar boven wandelt als je even niet op let. Ook kun je voorkomen dat hij in de kelder dondert of vanuit je tuin richting de straat rent.

De eerste dag met je puppy

Voordat je voor de eerste keer naar binnen gaat met je puppy is het slim om even een klein rondje te wandelen; misschien doet hij zijn eerste plasje wel direct buitenshuis.

Dit is voor je pup ook iets natuurlijker en daar wordt hij wellicht ook iets rustiger van. Op dit moment houd je je niet bezig met het leren wandelen aan een slappe lijn. Je pup mag dus gewoon trekken en lekker snuffelen.

Houd er rekening mee dat een puppy van acht weken niet te lang mag wandelen.

De vuistregel is: voor iedere maand dat een pup oud is mag hij vijf minuten wandelen of spelen. Is de pup acht weken, oftewel 2 maanden oud, dan mag hij tien minuten achtereenvolgens wandelen, is hij twaalf weken, oftewel 3 maanden, dan mag hij vijftien minuten wandelen.

En als je pup al ouder is dan kun je dit zelf zo verder doorberekenen.

Voor meer informatie hierover zie ook het blogartikel Wandelen met een puppy.

labrador-puppy-buiten-wandelen

Zorg ervoor dat alles klaar staat thuis

Hopelijk heb je het lijstje met de benodigde hondenspullen afgewerkt evenals de checklist om je huis puppy proof te maken.

Daarnaast zorg je ervoor dat de bench klaar staat voor je puppy voordat je puppy zijn eerste stap binnenshuis zet, zodat alles op een kalme manier verloopt. Hetzelfde geldt voor zijn waterbak die klaar staat met vers water!😋

Het is niet handig om dit nog te moeten doen wanneer je pup al binnen rond loopt. Dit zorgt voor onrust en dat is juist net niet wat je wilt tijdens die eerste momenten.

Ook heb je in de bench een fijn kussen of kleed gelegd met een leuk speeltje en een aantal brokjes of lekkere snoepjes. Dit is dan ook waar benchtraining om de hoek komt kijken en ook start op de eerste dag.

En naast de standaard hondenspullen en het huis puppy proof maken raad ik je aan mijn vier puppy boeken te lezen voor de ultieme voorbereiding op de komst van je puppy.

Ik heb de boeken geschreven op basis van uitgebreide enquêtes en diepte-interviews met dertig hondenexperts.

Klik hier voor meer informatie over mijn vier puppy boeken.

Bij bestelling van de complete set krijg je gratis leuke cadeaus!

Zorg voor duidelijke puppy regels vanaf de eerste dag

Een hond houdt van structuur. Daarom het is het handig als iedereen binnen het gezin de regels weet en zich daar ook aan houdt. Van belang is dat deze regels van te voren duidelijk zijn voor iedereen en niet pas bedacht worden wanneer de pup er is. Zoals je zult lezen in mijn blogartikelen en puppy boeken is het idee om rust te creëren voor je puppy en voor jullie en duidelijke regels helpen daarbij.

Hieronder een lijstje met enkele regels die je kunt gebruiken. Sommige regels kun je aanpassen naar eigen invulling, waarbij anderen belangrijk zijn om op te volgen wegens gezondheidsredenen, zoals regel 8 bijvoorbeeld.

  1. Geef je pup eten wanneer hij kalm en rustig is, geef hem geen eten wanneer hij blaft of springt. Indien je meer dan één hond heebt, geef je de rustigste en kalmste hond eerst zijn eten, de kans is groot dat de andere hond zijn gedrag kopieert.
  2. Begeleidt de pup naar de bench of puppy ren bij het ontbijt, lunch en avondeten.
  3. Even weg geweest? Blijf gewoon rustig en maak je pup niet onnodig wild.
  4. Betrek je zoon en/of dochter in de opvoeding van de pup. Doe bijvoorbeeld samen oefeningen en neem hem/haar mee naar de puppy cursus.
  5. Begin op korte termijn met dagelijks speels tanden poetsen. Luister naar dit interview voor meer informatie over de gevolgen als je dit niet doet.
  6. Neem contact op met een professionele gedragstherapeut wanneer je merkt dat je pup gromt of agressie toont tijdens het spelen of eten toont. Om te beginnen; je kunt ons gratis een berichtje sturen tijdens het wekelijkse live puppy vragenuurtje op YouTube.
  7. Trekken aan de lijn is niet toegestaan. Leer je hond direct hoe hij aan een slappe lijn kan lopen.
  8. Geef de hond pas eten na een wandeling i.v.m. het risico op een maagtorsie (kan dodelijk zijn).
  9. Bij een oversteekplaats dient de pup ten alle tijden te gaan zitten, i.v.m. veiligheid.
  10. De hond mag niet of wel op de bank/stoel, zorg voor consequentie binnen het gezin.
  11. Leer je hond dat springen tegen mensen niet het gewenste resultaat oplevert voor hem.
  12. Beloon je pup voor het gewenste gedrag, op wat voor manier dan ook.
  13. Indien je pup niet luistert, herhaal een commando niet vaker dan 1-3 keer.

Puppy verwelkomen op een rustige manier zijn eerste dag

Het is niet de bedoeling dat dat je hele familie en al je vrienden zich in de woonkamer verstoppen en schreeuwend voor de dag komen wanneer de pup binnen komt.

Jij en ik vinden het leuk wanneer er een verrassingsfeestje voor ons wordt georganiseerd, maar je pup niet.

Hij schrikt zich kapot en dat is absoluut niet wat je wilt.

Vooral niet die eerste momenten.

Los van het verrassingsfeestje is mijn advies om het gezelschap zo klein mogelijk te houden wanneer je de pup voor het eerst introduceert aan zijn nieuwe woning.

Als je kinderen hebt dan mogen die er uiteraard bij zijn, maar nodig niet meer mensen uit buiten je gezin om.

Als je kinderen hebt; vertel ze wel dat ze rustig moeten zijn en blijven wanneer je met de pup thuis komt.

Zorg dat ze niet beginnen te schreeuwen of te dansen of te rennen van blijdschap, want dit kan de pup afschrikken en je wilt juist dat hij zijn nieuwe woning als zijn veilige plekje gaat zien.

In de meest ideale situatie laat je de pup de eerste 15 minuten lekker zijn eigen gang gaan.

Laat hem op zijn eigen gemakje de woonkamer verkennen.

Laat hem even snuffelen aan zijn bench.

Laat hem zelf kennis maken met de meubels in je woning.

Waarschijnlijk loopt hij nieuwsgierig snuffelend rond en verkent hij de boel.

Je pup zoekt vanzelf contact met 1 van jullie en dit is dan ook het moment dat je even lekker met de pup mag knuffelen of spelen.

Forceer niets

Veel nieuwe puppy-eigenaren willen direct starten met verschillende trainingen, zoals de zit-oefening of benchtraining, enzovoort.

Mijn advies is om dit niet te doen. Laat de pup gewoon lekker zijn gang gaan en forceer niets.

Ja, uiteindelijk gaan we oefenen met de bench en begeleiden we de pup naar de bench, maar dat hoeft niet direct dat eerste uur dat hij bij je is. En ook niet die eerste dag.

Het is OK als je enkele snoepjes in de bench legt en als hij in zijn bench wandelt en de snoepjes eet dan is dat geweldig. Doet hij dit niet en laat hij zijn bench links liggen? Ook prima!

Dus nogmaals, laat de pup gewoon lekker zijn gang gaan en geef hem tijd om zijn nieuwe thuis te verkennen.

puppy-Diesel

Toon puppy niet gehele woning op eerste dag

Het is niet nodig om je pup alle ruimtes van jullie woning te laten zien.

Zorg ervoor dat de deuren naar de bijkeuken, het toilet en de kast gesloten zijn.

Dit komt later vanzelf; allereerst is het van belang dat hij zich prettig leert voelen in de woonkamer.

Als je meteen alles laat zien dan geeft dit onnodig veel prikkels voor de pup.

Zijn eerste autorit en kennismaking met de nieuwe omgeving en nieuwe geuren is al een flinke onderneming.

Bench in combinatie met een puppyren

Mijn advies is om gebruik te maken van een hondenbench in combinatie met een puppyren.

Dat een bench super handig is tijdens de opvoeding van je puppy is inmiddels redelijk ingeburgerd bij nieuwe puppy-eigenaren.

Echter gebruikt niet iedereen een puppy ren.

Een ren biedt de pup meer ruimte waar hij nog steeds leuk kan spelen of een rondje kan lopen, maar het biedt ook enige grenzen aan. Je kunt bijvoorbeeld de pup in de keuken bij je neer zetten en tegelijkertijd de keuken afschermen van de woonkamer middels een puppy ren.

Of je kunt de ren vastmaken aan de bench als een soort verlengstuk.

Er zijn verschillende soorten en maten rennen beschikbaar. Hieronder twee opties waarbij de ene wat kleiner en een budget optie is en de ander wat robuuster, groter en wellicht wat mooier.

Zoals je leest is het advies om een bench te gebruiken, maar de uitdaging is om je puppy te leren dat de bench zijn veilige plekje is. Tips over hoe je dit het best kunt aanpakken vind je in het blogartikel Benchtraining en mijn boek Het Ultieme Puppy Benchtraining Handboek.

Want wist je dat ik vier puppy boeken heb geschreven?

Ik heb deze vier puppy boeken geschreven op basis van interviews met dertig(!) hondenexperts. Als je het complete pakketje bestelt (alle vier de boeken) krijg je ook een aantal leuke gratis cadeaus erbij!

Klik hier en bestel de vier puppy boeken. De verzendtermijn is 1-2 werkdagen.

puppy boeken 4 stuks
benchtraining-boek

Eerste nacht met puppy

Bij de eerste paar nachten is het van belang dat je de pup niet alleen laat. Het is voor hem al vreemd genoeg om opeens weggehaald te worden bij zijn moeder, broertjes en zusjes.

Om hem dan ook nog is de hele nacht alleen te laten is geen goed begin.

Sommige pups slapen zonder problemen de eerste nacht door, maar dit wil niet zeggen dat dit voor de dagen erna hetzelfde geldt. Vaak zijn ze namelijk de eerste dag erg moe van alle nieuwe indrukken waardoor ze de eerste nacht goed doorslapen. De tweede nacht kan dan al compleet anders zijn.

Neem hem mee naar jullie slaapkamer en plaats hem daar in zijn bench of een doos. Je kunt uiteraard ook bij hem beneden in de woonkamer gaan liggen op een matras of luchtbed.

Wanneer hij dan begint te draaien en woelen kun je hem gerust stellen door hem rustig toe te spreken. Je kunt ook je hand door de tralies van de bench steken om hem op die manier gerust te stellen.

Blijft hij piepen, dan moet hij zeer waarschijnlijk plassen of poepen. Ook weer een voordeel dat je dicht bij hem bent, want je kunt op deze manier tijdig reageren.

Gebruik een puppy schema

Het is erg handig om te weten hoe een dagschema van je puppy eruit ziet, zodat je daar alvast je agenda op kunt aanpassen die eerste dagen en weken.

In dit schema staat precies aangegeven op welke tijden je met je pup gaat wandelen en spelen, op welke tijden hij moet eten, en op welke tijden hij moet rusten of slapen.

Klik hier en download mijn puppy schema.

Start met socialiseren in de eerste week

Zoals altijd, er zijn verschillende theorieen, maar het gros van de experts delen de eerste twaalf weken van een puppy’s leven op in twee fasen; de eerste en de tweede socialisatiefase.

De eerste socialisatiefase vindt plaatst bij de hondenfokker en duurt tot ongeveer zeven weken. Dit is ook de reden dat je een amateuristische fokker wilt vermijden. Dit soort fokkers besteden (bewust of onbewust) geen energie in het juist socialiseren van een puppy. Zie ook het blogartikel Marktplaats honden hoe je een broodfokker of amateuristische fokker kunt herkennen.

Het overgrote deel van de tweede socialisatiefase vindt plaats bij jullie thuis, namelijk vanaf acht tot twaalf weken.

In deze fase fungeren de hersenen van een puppy als een spons. Alles wat hij hoort, ziet, ruikt en voelt onthoudt je pup. Dit betekent de positieve, maar ook de negatieve ervaringen.

Het is van belang dat je bewust bent van het feit dat je pup zich dus in deze levensfase bevindt wanneer hij die eerste dag en nacht bij je is.

Wat betekent dit concreet?

Concreet betekent dit dat je socilisatieoefeningen gaat doen met je puppy. Je laat de pup kennis maken met het verkeer, andere mensen, andere dieren, het openbaar vervoer, enzovoort.

Het socialiseren begint al op moment dat je de pup ophaalt bij de fokker. Waarschijnlijk ben je met de auto en dit is al een nieuwe ervaring voor je pup.

Van belang is dat je pup deze eerste ervaring als positief beschouwd. Indien het een lange rit betreft neem dan zo nu en dan even pauze, zodat je pup even kan snuffelen en plassen.

Doordat er de eerste dag al zo veel nieuwe dingen gebeuren voor je puppy, zoals de autorit, nieuwe mensen, nieuwe omgeving, nieuw thuis en nieuwe geurtjes hoef je niet ook nog een aparte socialisatieoefening te plannen.

Verplaatst het bezoekje aan de hertjes in het park gerust naar later in de week.

Een tip: volg het tempo van je pup. Is je pup al erg moe naar het bezoekje aan de hertjes in het park? Plan dan niet een extra socialisatieoefening op dezelfde dag.

Voor meer informatie over de socialisatiefase van je puppy verwijs ik graag naar het blogartikel Socialisatie puppy.

Ook goed om te weten, wanneer je mijn vier puppy boeken aanschaft krijg je gratis een socilisatie checklist toegestuurd.

Klik hier en bekijk alle gratis cadeautjes die je krijgt bij de aankoop van de boeken.

Zindelijkheidstraining start op de eerste dag

Je puppy plast en poept uiteraard al vanaf zijn geboorte.

Het klinkt vies voor ons mensen, maar in de beginperiode van zijn leven eet de moederhond de ontlasting van de pups om zo een hygienische slaapplek te houden. Naar mate de pups ouder worden speelt de hondenfokker een steeds grotere rol in het schoon houden van de puppy ren.

Honden worden dus in feite vanaf de geboorte aangeleerd dat hun slaapplek “schoon” is.

Dit is ook de reden waarom een hondenbench zo handig is tijdens zindelijkheidstraining, want de pup probeert zijn plas op te houden wanneer hij zich bevindt in de bench.

Een bench dient namelijk precies groot genoeg te zijn voor de pup, zodat hij fatsoenlijk kan liggen met gestrekte poten en zitten zonder zijn kopje te stoten, maar ook niet groter dan dat.

Wanneer de bench het juiste formaat heeft kan de pup dus niet in de ene hoek slapen en de andere hoek plassen. Voor sommige pups is dit een reden om iets meer moeite te doen om de plas op te houden.

Hoe dan ook, het advies is om direct vanaf de eerste dag te focussen op zindelijkheidstraining.

In mijn puppyschema staat vermeld hoevaak je met je puppy naar buiten gaat en wanneer. Super handig voor die eerste dagen.

Klik hier en download het puppyschema.

Zindelijkheidstraining betekent in mijn defenitie om je puppy te leren plassen waar hij in zijn latere leven ook mag plassen. Gebruik dus geen kranten of puppy-pads en laat je pup niet op het balkon en in de tuin plassen als hij dit later ook niet mag.

Voor meer tips en handvaten rondom zindelijkheidstraining zie het blogartikel Puppy zindelijk maken en mijn boek Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek, verkrijgbaar als ebook, luisterboek en fysiek boek.

De puppy-alleen-laten-training start op de eerste dag

Veel nieuwe puppy-eigenaren staan er niet stil bij het belang van de puppy-alleen-laten-training, terwijl dit een van de verschrikkelijkste problemen kan zijn bij honden; verlatingsangst.

Ik heb namelijk meerdere mensen gesproken waarbij hun puberhond niet meer alleen kan zijn. Het alleen zijn resulteerde in constant gejank en geblaf. Ook sprak ik met mensen die een gedragstherapeut in armen hebben genomen om hen te helpen met het alleen leren zijn van hun puberhond.

Concreet betekent dit dat je de pup niet direct alleen thuis laat. Je bouwt dit geleidelijk op.

Je laat de pup bijvoorbeeld eerst alleen in de puppy ren of bench en jij loopt een stukje bij hem vandaan. De volgende stap is dat je uit zijn zicht bent en zo bouw je het steeds verder uit.

Voor meer informatie over het alleen laten van je puppy verwijs ik je naar het blogartikel Puppy alleen laten en mijn boek Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek.

Start in de eerste week met het leren wandelen aan een slappe lijn

Zoals ik eerder schreef is het advies om eerst een klein stukje met je pup te wandelen voordat je de pup de eerste keer introduceert aan jullie woning. Tijdens deze eerste wandeling mag je pup trekken aan de lijn en lekker snuffelen.

Echter is het raadzaam om niet te lang te wachten om speels te starten met het leren wandelen aan een slappe lijn. Concreet betekent dit dat je vanaf de tweede dag al start met kleine oefeningen om je pup te leren dat naast jou lopen erg leuk is! Met de nadruk op leuk.

Begin dus niet te zeuren als je pup trekt aan de lijn, want dat maakt de wandeling met je pup niet leuker.😅

weimaraner-puppy

Je begint in een prikkelarme omgeving met de leren-wandelen-aan-een-ontspannen-lijn training en je bouwt het rustig op.

Doel: binnenshuis, zonder lijn, halsband en/of tuigje, je hond laten meelopen.

Benodigdheden voor de eerste stap

  • Een mix van beloningssnoepjes

Zo ga je te werk

  • Je start de eerste stap in de training binnenshuis zonder lijn
  • Wanneer je hond nog niet direct in de gaten heeft wat de bedoeling is probeer je zijn aandacht te krijgen door zijn naam te zeggen of middels het aandachtsignaal en hem links of rechts naast je te krijgen.
  • Beloon hem met iets lekkers wanneer hij bij je komt
  • Zodra je start met je eerste stap en je hond meeloopt, ook al is het 1 stap, beloon je hem met lovende woordjes en iets lekkers
  • Zodra dit goed gaat ga je door naar de tweede stap in de leren-wandelen-aan-een-ontspannen-lijn training

Belangrijk

  • Zorg dat je pup een voldaan gevoel heeft alvorens je begint. Oftewel, je pup heeft geplast (en gepoept). Plan bijvoorbeeld de trainigssessie net na een wandeling buiten en heeft mogen snuffelen zodat je pup niet hyperactief is en vol energie zit.
  • Een trainingssessie zoals deze doe je bijvoorbeeld tweemaal daags twee minuten. Zoals je ziet zijn het erg korte sessies.

Voor meer informatie over het leren wandelen aan een slappe lijn verwijs ik je graag door naar het blogartikel Mijn hond trekt en onze online cursus Help! Mijn hond trekt aan de lijn!.

Als je de online cursus aanschaft krijg je mijn nieuwste boek (ebook) cadeau Het Ultieme Trekken Afleren Handboek voor Puppy’s en Puberhonden.

Hondenverzekering of zelf sparen?

Vanaf de eerste dag dat je pup bij je is kun je de pup verzekeren.

Maar wat is verstandig? Een hondenverzekering afsluiten of zelf sparen?

In het kort, het komt neer op dat je altijd ongeveer €1.500 paraat moet hebben om uit te geven aan medische zorg voor je puppy.

Daarnaast is het idee bij zelf sparen dat je het bedrag wat je normaal aan de verzekering betaalt maandelijks spaart. Concreet, naast de €1.500 spaar je nog eens een extra +- €50 per maand.

Dit betekent ook, in het het slechtste geval, wanneer je pup iets krijgt en dit bijvoorbeeld €1.500 kost je direct weer €1.500 paraat hebt staan voor een eventuele volgende behandeling. En zo kun je doorgaan …

Wellicht is een behandeling van €1.500 geen standaard behandeling. En dat zoiets twee keer achterelkaar voorkomt is zeldzaam. Toch is het iets om in je achterhoofd te houden.

Wil je het risico lopen dat je de behandelingen van je hond niet (meer) kunt betalen?

Beschik je over voldoende financiële reserves en/of heb je een goed betaalde baan dat dit geen probleem voor je is, dan is zelf sparen een prima optie voor je.

Indien jij geen risico wilt lopen verzeker dan je puppy vandaag nog.

Ik (Puppygroep.nl) heeft een samenwerking met huisdierenverzekering Petplan waarbij ik je €10 korting mag geven.

Volg de instructies op deze pagina voor de €10 korting.

En dan wil ik nu graag van jou horen; heb jij je pup al in huis? Zo niet, dan ben ik benieuwd wanneer je hem verwacht!

Laat je het weten in een reactie hieronder?

En als je je pup al wel in huis hebt dan hoor ik graag hoe de eerste kennismaking ging. Heb je nog tips voor andere mensen die binnenkort een pup thuis krijgen? Laat het weten in een reactie hieronder.

Ik wens je heel veel succes en plezier met je puppy. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

In deze video hieronder deel ik 6 tips om je puppy op de juiste manier te introduceren aan zijn nieuwe woning.


Image

Al bekend met mijn puppy boeken en puppy cursus?

Op dit moment gelden er meerdere acties. Maak er gebruik van zolang de actie loopt!