Puppy Opvoeden Handleiding

RobbinPuppy tips

puppy opvoeden tips

Puppy Opvoeden Handleiding.

aanschaf, opvoeding, wandelen en overige tips (inclusief waardevolle video's)

Hoi, mijn naam is Robbin.

Ik help mensen met de opvoeding van de pup.

En een puppy opvoeden is kei hard werken.

Daarom leek mij het wel handig om een pagina op deze website in te richten speciaal voor mensen, zoals jou, die binnenkort een pup in huis krijgen of sinds kort al een puppy thuis hebben.
ik wil puppy opvoeden tips
 

Inhoud

Klik op een hoofdstuk hieronder en lees verder. Als je al een puppy in huis hebt dan kun je hoofdstuk 1 en 2 overslaan. Ik raad ik je dan aan om direct door te gaan naar hoofdstuk 3. Hoofdstuk 3 gaat over de voorbereiding; ook als je al een puppy in huis hebt is het niet verkeerd om dit nogmaals even luchtig door te nemen. Wie weet ben je iets vergeten.
 
Hoofdstuk 1

Puppy opvoeden introductie.


puppy opvoeden introductie voor beginners
 
Ik krijg ontzettend veel mailtjes van mensen die binnenkort hun pup mogen ophalen of de pup reeds al in huis hebben.

Alle vragen variëren enorm, van zindelijkheidstraining, benchtraining, het afleren van bijten bij pups, het alleen laten van puppy’s en alles daartussenin. De onderwerpen waar ik de meeste vragen over krijg behandel ik op deze pagina.
 
 

Ik help je bij de opvoeding van je puppy.

Op deze pagina verwijs ik naar meerdere waardevolle artikelen, interessante interviews met dierenartsen en hondentrainers, puppy schema’s, checklisten, boeken en meer! Deze pagina heeft één doel en dat is jou helpen met je puppy opvoeden, zodat jouw pup in de toekomst een zelfverzekerde en gezonde hond wordt.

Ik heb het hierboven ook al aangegeven, maar voor de diegene die het niet gelezen heeft: als je al een puppy in huis hebt kun je hoofdstuk 2, hieronder, overslaan. Je kunt dan direct beginnen bij hoofdstuk 3. Hoofdstuk 3 gaat over de voorbereiding, maar in dit hoofdstuk staat ook belangrijke informatie voor jou als je al een puppy in huis hebt!
 
Hoofdstuk 2

Ik wil een puppy.


ik wil een puppy kopen en opvoeden
 

Doe de 'ben ik klaar voor een puppy' check.


Twijfel je of jullie er klaar voor zijn om een puppy te kopen?
Lees dan gratis mijn eBook Ben ik Klaar voor een Puppy? De Ultieme Checklist.

Ga naar deze pagina en download gratis mijn eBook Ben ik Klaar voor een Puppy? De Ultieme Checklist.

Deze checklist in mijn eBook is tot stand gekomen na een uitgebreid interview met Quirine Potter van Loon. Quirine houdt zich onder andere bezig met diverse opleidingen voor instructeurs die o.a. puppy cursussen verzorgen. Je kunt het interview met Quirine ook gratis beluisteren. Klik hier en beluister gratis het interview met Quirine. Het interview duurt 30 minuten.

ben ik klaar voor een puppy?
Ben ik klaar voor een puppy check (gratis ebook)
 

 

Puppy kopen? Ja! Of nee? (video).


Wil jij een puppy? In onderstaande video deel ik de ultieme checklist om erachter te komen of je klaar bent voor een puppy of niet.

Klik op de afbeelding hieronder en bekijk de video.

 

 

Doe de 'welke hond past bij mij check'.


Er zijn verschillende rasgroepen en ieder ras heeft zijn eigen unieke kenmerken en geschiedenis. Het is van belang dat je weet wat het oorspronkelijke gedrag van het ras is, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Deze meeste mensen die ik spreek krijgen binnenkort hun pup of hebben al een pup in huis. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hier bent om je optimaal voor te bereiden en je nog niet weet welk hondenras het beste bij je past.

In dat geval wil ik je verwijzen naar deze pagina (klik hier).

Hier kun je gratis mijn eBook downloaden ‘Welke Hond Past Bij Mij: de Ultieme Checklist’. Dit eBook is ontwikkeld naar aanleiding van een uitgebreid interview met met Quirine Potter van Loon over het onderwerp ‘welke hond past bij mij’. Klik hier en beluister het interview.

welke hond past bij mij
Welke hond past bij mij check (gratis ebook)
 

 

Bekijk de voor- en nadelen van een reu en een teef.


reu of teef
In dit artikel bespreken we alle voor- en nadelen van reuen en teven. Op deze manier kun je een bewuste keuze maken wat het beste bij jullie situatie past.
 

 

Pas op met amateuristische hondenfokkers.


hondenfokkers puppy
Het is heel belangrijk dat je jouw emoties achterwegen laat wanneer je gaat kijken bij een nestje puppy’s.

Puppy’s zijn namelijk erg schattig en als je niet goed op let, dan koop je bij de verkeerde hondenfokker jouw puppy. Op deze pagina staat een lijst met vragen die je kunt stellen, om erachter te komen of het een professionele hondenfokker is of niet.
 

 

Dit is leuk om te weten en te zien.


levensfasen puppy opvoeding
Weet jij wanneer je pup voor het eerst kon zien, horen en ruiken? Op deze pagina vertel ik je precies welke fasen puppy’s doorlopen tot aan het punt dat jij hem ophaalt bij de hondenfokker.
 
Hoofdstuk 3

Puppy voorbereiding.


puppy voorbereiding
 
Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook bij de opvoeding van je puppy. Als jij zeker weet dat je een puppy in huis krijgt dan is dit een belangrijk hoofdstuk voor je.
Als jij je puppy net een aantal dagen in huis hebt of een klein weekje dan kan deze informatie hieronder ook nog steeds relevant voor je zijn.
 
 

Hoe vind je een goede puppy cursus?


puppy cursus
Het is belangrijk dat je een hondenschool zoekt alvorens je een puppy in huis krijgt. Wist jij dat niet iedere hondenschool een goede puppy cursus verzorgt? De informatie op deze pagina is tot stand gekomen na een uitgebreid interview met Peter Beekman.

Als jij wilt weten waar een goede puppy cursus aan moet voldoen, dan adviseer ik je om het interview met Peter te beluisteren en alle aantekeningen uitvoerig te lezen. In het interview kom jij er namelijk achter hoe je een goede puppy cursus herkent en hoe je een minder goede, of slechte, puppy cursus herkent.
 

 

bekijk de lijst met noodzakelijke hondenspullen.


Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het kopen voor je puppy, maar wat heb je nou allemaal precies nodig?

Ik heb een lijst voor je samengesteld met hondenspullen, waarvan ik denk dat deze spullen noodzakelijk zijn om een puppy op te voeden.

Het is handig als je deze spullen al in huis hebt, voordat je de pup ophaalt.

Op diezelfde pagina vind je ook een video waarin ik ik hondenexpert en kynologisch gedragstherapeut Alexandra Wilkinson interview. Alexandra vertelt ons welke 12 hondenspullen noodzakelijk zijn voor de komst van je puppy. Klik op onderstaande afbeelding en ga naar de hondenspullen pagina voor de video en het lijstje met de noodzakelijke hondenspullen.
hondenspullen voor de opvoeding van je puppy
 

 

Bekijk de video met 7 Tips om je Woning Puppy Klaar te Maken.


In onderstaande video vertel ik je hoe jij je woning puppy klaar maakt. Oftewel puppy proof.
Concreet: ik vertel je wat je verandert in je woning wanneer je een puppy verwacht. Een voorbeeld is: verwijder of verberg alle snoeren en draden op puppy hoogte. In deze video deel ik in totaal 7 van dit soort tips, zodat jouw woning 100% klaar is voor een puppy.

 

 

Maak kennis met je pup voordat je hem daadwerkelijk ophaalt.


Ga eerst een paar keer kijken bij je toekomstige puppy voordat je hem daadwerkelijk gaat ophalen. Hierdoor raakt de pup al gewend aan jouw geur. Op deze pagina vind je tips voor het ophalen en het vervoeren van je pup vanaf de fokker tot aan zijn nieuwe huis.
 
Hoofdstuk 4

Puppy opvoeden: 1ste paar dagen en weken.


Image
 

Zorg voor een positieve associatie bij binnenkomst.


Nodig je pup op een rustige en kalme manier uit, om zijn nieuwe woning te betreden. Ga niet aan de riem trekken als hij aarzelt, maar zorg voor een positieve associatie.

Bekijk dit artikel voor meer tips en informatie over de eerste dag en nacht met je pup.
 

 

Start op de eerste dag direct met Socialiseren van je puppy.


socialisatie puppy opvoeding
De socialisatieperiode van jouw puppy is super, super, super belangrijk. Ik kan het niet genoeg benadrukken.

Een puppy kent twee socialisatie fases:

De eerste fase noemen we de eerste socialisatiefase en begint op moment dat de pup 21 dagen oud is en eindigt bij dag 49. Oftewel, deze fase start bij een leeftijd van 3 weken en eindigt bij 7 weken. Dit betekent dat de eerste socialisatie fase plaats vindt bij de fokker en hier heb jij dan in feite ook niet direct invloed op.

Ook al heb je geen directe invloed op hoe een hondenfokker omgaat met deze eerste socialisatiefase is het belangrijk om te beseffen dat je deze periode niet kunt overdoen. Je krijgt geen tweede kans.

De tweede socialisatiefase start wanneer de eerste socialisatiefase eindigt; bij 7 weken dus. Deze tweede fase eindigt bij een leeftijd van 12 weken. In deze periode fungeren die kleine hersentjes van de pup als een spons. Alles wat hij ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft onthoudt hij. En hierbij is het dus van groot belang dat hij in deze periode kennis maakt met datgene of diegene waar hij in zijn latere leven ook mee te maken krijgt.

Denk bijvoorbeeld is aan: openbaar vervoer, rijdende auto’s, fietsers, andere honden, andere dieren, de dierenarts, een rommelmarkt, water, een feestje, liften en trappen, stofzuiger, wasmachine enzovoort.

Beluister dit interview met Hondentrainster Lola Wuyts, waarin we alles bespreken rondom het socialiseren van je puppy. Ontzettend belangrijk!
 

 

6 Puppy Zindelijk Maken Tips voor de Snelste Resultaten.


In onderstaande video geef ik je 6 tips om je puppy snel zindelijk te krijgen.
Dit zijn 6 tips uit Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek. Dit is het boek dat ik heb geschreven in samenwerking met 24 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Ik wil het puppy zindelijk maken boek lezen Lees gratis 1 hoofdstuk
 

 

Benchtraining tips voor je Puppy met de snelste resultaten.


In onderstaande video geef ik je 6 benchtraining tips voor je puppy, zodat jou pup de bench als zijn veilige plekje gaat zien en hij niet blaft en piept in zijn bench. Het doel is natuurlijk dat wanneer jij even de deur uit moet je de pup zonder problemen alleen achter kunt laten in zijn bench, zodat hij niet je woonkamer sloopt.
Dit zijn 6 tips uit Het Ultieme Benchtraining Handboek. Dit is het boek dat ik heb geschreven in samenwerking met 10 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Ik wil het benchtraining boek lezen Lees gratis 1 hoofdstuk
 

 

6 Puppy Alleen Laten Tips voor de Snelste Resultaten (Voorkom Verlatingsangst bij je Hond).


In onderstaande video geef ik je 6 tips hoe jij je puppy alleen kunt leren zijn, zodat hij geen verlatingsangst ontwikkelt. Het doel is natuurlijk dat jullie later gewoon even de pup alleen thuis kunnen laten, zodat je bijvoorbeeld even naar de supermarkt kan gaan, of naar jullie werk, zonder dat de pup constant blaft of piept.
Dit zijn 6 tips uit Het Ultieme Puppy Alleen Laten Handboek. Dit is het boek dat ik heb geschreven in samenwerking met 7 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Ik wil het puppy alleen laten boek lezen Lees gratis 1 hoofdstuk
 

 

3 Puppy Bijten Afleren Tips voor de Snelste Resultaten.


In onderstaande video geef ik je 3 tips over het afleren van bijten bij puppy's. In sommige situaties bijt een pup zo vaak en zo hevig dat de eigenaren geen oplossing meer weten. Ze raken gefrustreerd en reageren emotioneel. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom deze video over hoe jij kunt omgaan met bijtende puppy's!
Dit zijn 3 tips uit Het Ultieme Puppy Bijten Afleren Handboek. Dit is het boek dat ik heb geschreven in samenwerking met 7 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Ik wil het puppy bijten afleren boek lezen Lees gratis 1 hoofdstuk
 

 

Volg deze Vuistregel met Wandelen.


wandelen met je puppy
De vuistregel is dat bij iedere maand dat je pup oud is, hij een extra vijf minuten mag wandelen. Een hond van twee maanden oud (8 weken) mag dan tien minuten wandelen.
Er wordt hierbij uitgegaan van vier wandelingen per dag. Let op, dit staat los van het aantal keren dat je met je puppy naar buiten gaat om hem te laten plassen. Want dat moet natuurlijk veel vaker. Voor nog veel meer tips en uitleg rondom het wandelen met een puppy en het trekken aan de lijn, zie dit interview met hondenexpert Wendy Zwierenberg.
 
Hoofdstuk 5

Gratis puppy schema en benchtraining checklist voor puppy opvoeding.


puppy opvoeding schema en checklist
 

Download het Puppy schema.


Mijn tip aan jou is om een puppy schema te maken waarin duidelijk staat beschreven op welke tijden je met je pup gaat wandelen, wanneer hij zijn eten krijgt, wanneer hij rust/slaap nodig heeft en wanneer je met hem kunt spelen.
Volg dit schema consequent, zodat je pup een goede structuur krijgt. Dit versnelt het zindelijkheidsproces.

Klik hier en krijg gratis toegang tot het complete eet-, wandel-, en slaapschema voor jouw puppy.

Een puppy schema is ontzettend handig wanneer je bezig bent met je puppy zindelijk maken.

puppy opvoeding schema
Puppy eet, wandel, en slaap schema (gratis download)
 

 

Download de Benchtraining Checklist.


Een hondenbench is een super handig hulpmiddel om je pup sneller zindelijk te maken. Van nature vervuilen puppy’s hun nest namelijk niet (er zijn altijd uitzonderingen). Daarom raad ik je aan om vanaf de eerste dag direct met benchtraining te beginnen.
Als de bench in begin nog veel te groot is voor je pup dan is het verstandig om de bench kleiner te maken door middel van een kratje, karton of door een speciaal gemaakt tussenschot.

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Verpest die kans niet en zorg dat je goed voorbereid bent wanneer je de bench voor de eerste keer introduceert aan de pup.

Klik hier en download de benchtraining checklist voor een positieve introductie. 
benchtraining checklist Benchtraining checklist (gratis ebook)
 
Hoofdstuk 6

Handige puppy opvoeden boeken.


puppy opvoeding boek
 

Puppy Opvoeden: De Nieuwe Methode - 4 boeken.


puppy opvoeden boeken
Deze 4 puppy boeken zijn dé ultieme stapsgewijze handleiding voor het opvoeden van je puppy.

Elk boek bevat bruikbare tips over één specifiek onderwerp. Je hebt namelijk niets aan één heel dik boek met 200.000 tips waarvan je er uiteindelijk maar 20 gebruikt.
Ik vertel je op deze pagina (of klik op onderstaande groene knop) hoe de vier puppy boeken tot stand zijn gekomen, met welke experts ze zijn geschreven, ik deel reviews van anderen die de boeken al gelezen hebben, ik vertel je welke cadeaus je krijgt wanneer je de boeken bestelt en ik vertel je meer over de prijzen en levertijden.

Ik wil meer informatie over deze 4 puppy boeken
 
Mijn 4 puppy boeken zijn verkrijgbaar op deze website, maar ook op Bol.com.
puppy boeken op bol.com