Puppy Informatie en Advies

Univé hondenverzekering (Onafhankelijke Review)

Univé’s hondenverzekering is zeer goed, maar het voornaamste nadeel is de maximale jaarlijkse vergoeding van €5000, wat onvoldoende kan zijn voor dure operaties.

Samenvatting

Univé’s hondenverzekering heeft diverse voordelen, waaronder een uitgebreide dekking die zowel chronische ziekten als specifieke aandoeningen zoals heup-, knie- of elleboogaandoeningen omvat. Ook de behandeling en het onderzoek van tumoren zijn gedekt in de basisverzekering. Een bijkomend voordeel is dat Univé geen enkele hondenras uitsluit van hun verzekering.

Hoewel Univé’s hondenverzekering een reeks aan voordelen biedt, kan de maximale jaarlijkse vergoeding van €5000 als enige grote nadeel worden beschouwd, vooral bij het ondergaan van kostbare operaties binnen een jaar; afgezien daarvan biedt deze verzekering een bijzonder goede dekking.

Wil je meteen weten wat de maandelijkse kosten zijn? Voer je gegevens in, bereken nu snel je premie en krijg direct een overzicht van de persoonlijke premie voor je puppy. Extra tip: wij hebben Univé ook vergeleken met andere hondenverzekeringen.

Voordelen Univé 

Nadelen Univé

Algemene info Univé hondenverzekering

Directe duidelijkheid over de precieze kosten? Voer de gegevens van je puppy in, bereken gemakkelijk je premie en krijg onmiddellijk inzicht in je persoonlijke premie.

Univé verzekerd bedrag per jaar

Univé biedt twee opties.

 • €2.500 per jaar als verzekerd bedrag
 • €5.000 per jaar als verzekerd bedrag

Uiteraard, zoals je mag verwachten, gaat de maandelijkse premie omhoog wanneer je kiest voor een hoger verzekerd bedrag.

In vergelijking met andere hondenverzekeringen is Univé een middelmoot. In andere woorden, er zijn verzekeraars, zoals Aegon die enkel een optie biedt (bijvoorbeeld €2.500 per jaar), maar er zijn ook verzekeraars, zoals OHRA en InShared die beide drie opties bieden.

Univé vergoedingspercentage

Univé dekt 80% van de verzekerde medische kosten, terwijl de resterende 20% door jou gedekt wordt. Deze 20% wordt door Univé je ‘eigen bijdrage’ genoemd. Een voordeel van Univé is dat er geen minimum eigen bijdrage is, in tegenstelling tot hondenverzekering Aegon. Aegon hanteert een eigen bijdrage van 25%, met daarnaast een minimum eigen bijdrage van €25.

Univé eigen risico

Het is zeker nuttig om te weten dat bepaalde verzekeraars, zoals OHRA, naast de eigen bijdrage, ook een eigen risico hanteren. In het geval van OHRA betekent dit dat je het eerste bedrag van €50 per jaar zelf moet betalen – een bedrag dat zij definiëren als ‘eigen risico’.

Daarentegen hanteert Univé, net als InShared’s hondenverzekering, geen eigen risico – een onderscheidend pluspunt in hun beleid.

Univé aanvullende dekkingen

Univé heeft naast de basisverzekering drie aanvullende dekkingen, namelijk Beweegzorg (verzekerd tot €500 per jaar), Gebitszorg (verzekerd tot €500 per jaar) en Reizen (verzekerd tot €1.000 per jaar).

Extra informatie over aanvullende module Reizen (verzekerd tot €1.000 per jaar) 

De basisverzekering van Univé dekt ook behandelingen in Europa, maar dit komt met een specifieke voorwaarde. Deze dekking geldt enkel als je vanuit Nederland wordt doorverwezen door een dierenarts naar een collega of specialist elders in Europa. Hoewel we geen concrete cijfers of data hierover hebben, lijkt dit een scenario dat zelden voorkomt. Mocht dit inderdaad zelden voorkomen dan zou het vooral als een aantrekkelijk marketingpunt dienen voor Univé. Het geeft namelijk de indruk van Europese dekking, ook al is de praktische toepasbaarheid wellicht beperkt. Het is belangrijk om te vermelden dat als je met je hond op reis bent en er doet zich een situatie voor waarin diergeneeskundige zorg nodig is, de basisverzekering geen dekking biedt voor behandelingen buiten Nederland zonder verwijzing van een Nederlandse dierenarts.

Als je wilt dat je hond ook buitenlandse zorg krijgt, moet je de aanvullende dekking ‘Reizen’ selecteren. Deze dekking biedt een maximumbedrag van €1.000 per jaar, dat Univé vergoedt. Dit bedrag is onafhankelijk van het maximale verzekerde bedrag van €2.500 of €5.000 dat je kunt kiezen voor de basisverzekering. Interessant is dat deze aanvullende module zorgt voor wereldwijde dekking, en dus niet alleen binnen Europa.

Extra tip: Met een hondenverzekering worden onverwachte kosten minder zorgwekkend. En weet je wat ook stress vermindert? Een pup die niet bijt. Lees hier hoe je je puppy kunt aanleren om niet te bijten.

Univé hondenverzekering: dekkingen

Benieuwd naar de precieze kosten? Voer de gegevens van je puppy in en gebruik de premiecalculator van Univé om het te ontdekken.

Sterilisatie en castratie

Sterilisatie en (chemische) castratie vallen niet onder de dekking van Univé, zelfs niet wanneer er een medische indicatie is. Hoewel dit geen enorme tegenslag hoeft te zijn – de kosten hiervoor lopen namelijk doorgaans niet in de duizenden euro’s – kan een verzekering die deze procedures dekt toch van pas komen als je van plan bent om je hond te laten castreren of steriliseren. Met onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk zien welke verzekeraars wél dekking bieden voor castratie en sterilisatie.

Ongeacht of je kiest voor een verzekering die deze procedures dekt, is het goed om vooraf een idee te hebben van de te verwachten kosten.

De kosten voor het steriliseren van een hond, die doorgaans tussen de €300 en €700 liggen, hangen af van verschillende factoren. Niet alleen het gewicht van je hond speelt een rol – met over het algemeen lagere kosten voor lichtere honden – maar ook de tarieven van de gekozen dierenarts.

Ook is er een optie om je hond laparoscopisch te steriliseren. Hoewel deze methode het herstel van je hond in sommige gevallen kan versnellen, is het ook een duurdere optie (+- €175 extra).

Het castreren van een mannelijke hond (reu) is doorgaans minder duur dan het steriliseren van een vrouwelijke hond (teef). Deze kosten variëren van €220 tot €500, afhankelijk van het gewicht van je hond en de gekozen dierenarts.

Aandoeningen aan heupen en ellebogen

In tegenstelling tot meerdere andere verzekeraars biedt Univé wel dekking voor voor behandelingen door ziekte of (erfelijke) aandoeningen. Aangezien dit soort behandelingen aardig in de kosten kunnen lopen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe heup bij een hond, is dit een positief teken.

Onderzoeken en behandelen van kanker

Bij het verkennen van de hondenverzekering van Univé, ontdek je snel een groot voordeel: de basisdekking omvat het onderzoeken en behandelen van tumoren. Dit betekent dat kosten voor tests, medicijnen en behandelingen zoals laser-, chemo- en radiotherapie, worden gedekt.

Het feit dat dit in de basisdekking is opgenomen, is een belangrijk pluspunt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een hondenverzekering dergelijke uitgebreide dekking biedt. Neem bijvoorbeeld de hondenverzekering van InShared. Hier zul je merken dat de basisverzekering dit niet dekt. Wil je dat je hond verzekerd is voor kanker, dan moet je extra betalen om deze dekking te krijgen.

Bovendien is het prijskaartje voor deze extra dekking bij InShared afhankelijk van het ras en de leeftijd van je hond, wat de verzekering aanzienlijk duurder kan maken. En er is nog een belangrijk nadeel bij InShared: als je eenmaal de verzekering hebt afgesloten zonder de dekking voor tumoren, kun je deze niet zomaar later toevoegen. Dat kan een flinke tegenvaller zijn als je later besluit dat je deze dekking toch wilt.

Dus, bij het kiezen van een hondenverzekering, kan Univé’s uitgebreide basisdekking, die ook de behandeling van tumoren omvat, een doorslaggevende factor zijn. Het kan zowel financiële zekerheid bieden als de gezondheid en het welzijn van je hond helpen beschermen.

Medicijn vergoedingen

In Univé’s voorwaarden is aangegeven dat zij de kosten op zich nemen als een behandeling medisch noodzakelijk is. Ze illustreren dit met een voorbeeld waarbij de behandeling van tumoren bij een hond in aanmerking komt. Als de behandeling bijvoorbeeld medicatie omvat, worden deze kosten vergoed.

Echter, niet alle medicijnen vallen onder deze regeling. Er zijn ook preventieve zorgmaatregelen, zoals medicatie tegen teken en vlooien, die niet door Univé worden vergoed.

Extra advies: Door onze richtlijnen en tips voor puppy-opvoeding te volgen, bevorder je een gezonde en evenwichtige groei van je pup, wat de kans op potentiële gezondheidsproblemen en daarmee samenhangende kosten vermindert.

Uitsluitingen en beperkingen (de kleine lettertjes)

Hieronder vind je een lijst van wat niet is verzekerd bij Univé:

 • Preventieve zorg, waaronder jaarlijkse dierenartscontroles, vaccinaties en kuren tegen wormen, vlooien en teken
 • Sterilisatie en (chemische) castratie. Zelfs bij een medische indicatie zijn deze kosten niet gedekt
 • Verzorgingsmiddelen, zoals een vlooienkam of nagelschaar, alsook behandelingen van de vacht zoals trimmen
 • Overgewicht
 • Voeding, waaronder dieetvoeding en voedingssupplementen. Ook bij een medische indicatie worden deze kosten niet gedekt
 • Loops- en krolsheid
 • Voortplanting, zwangerschap en geboorte
 • Onderzoek naar de doodsoorzaak van het huisdier
 • De begrafeniskosten of crematiekosten van het huisdier
 • Een epidemie, zoals bepaald door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) of het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)

Univé prijzen

Bij Univé kost het verzekeren van een Golden Retriever puppy, jonger dan 1 jaar, met een jaarlijkse verzekerde dekking van €5.000 en zonder aanvullende verzekeringen, €22,69 per maand. Voor een Chihuahua van dezelfde leeftijd en met dezelfde dekkingsvoorwaarden, bedragen de maandelijkse kosten €14,01.

Naarmate je hond ouder wordt, stijgen de maandelijkse premies bij Univé. Voor een golden retriever van 1 jaar oud zijn de kosten €25,29. Bij 2 jaar wordt dit €28,20 en bij 3 jaar, €31,44. Voor een 4-jarige hond bedragen de kosten €35,10, bij 5 jaar stijgen ze naar €39,20, bij 6 jaar naar €43,79 en bij 7 jaar naar €48,93.

Zodra je hond 8 jaar of ouder wordt, kun je alleen nog een ongevallenverzekering afsluiten, zoals bijvoorbeeld dekking voor aanrijdingen. Het is niet meer mogelijk om een ziektekostenverzekering of aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Wil je de werkelijke kosten inzichtelijk hebben? Voer de gegevens van je puppy in en bereken je premie via de website van de verzekeraar voor een gedetailleerd overzicht.

Jij vraagt, wij geven antwoord

Na het doornemen van onze review, zit je misschien nog met vragen. Welke hondenverzekering is nu de beste keuze voor jou? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Stuur een e-mail naar [email protected] en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wist je dat we ook een hondenverzekeringsvergelijker hebben? Neem een kijkje, het kan je mogelijk helpen bij je beslissing.