Hoi, ik ben Robbin.

Deze website is gemaakt door een puppy-eigenaar en voor een puppy-eigenaar!

Hieronder lees je mijn verhaal en hoe ik jou kan helpen.

Lees verder ...

 
 
 
 
6 augustus 2014.

Image
Op 6 augustus 2014 is onze golden retriever hond Doeka geboren.

Wij lazen boeken en speurden het internet af naar alles over puppy’s.

We kwamen al snel tot de conclusie dat er veel informatie beschikbaar is. Maar hoe meer we lazen hoe onduidelijker het werd. De ene adviseerde dit, de ander zei dat en een vriend van ons vertelde weer iets anders.

We zagen door het bomen het bos niet meer.
 
Ik voelde angst en onrust.

Image
 

Ik kan het mij nog heel erg goed herinneren; zaterdag vroeg in de ochtend haalden we Doeka op bij de hondenfokker. Het was geweldig! Doeka was écht een schatje! (In het begin.)

Later die avond, zaten we op de bank een film te kijken. Normaal gesproken betekent een filmpje ontspanning voor mij, maar deze keer was dat niet zo.

Die middag had hij al meerdere keren binnenshuis geplast. (Ik weet dat dit normaal is, maar ik wist niet goed wat ik ermee moest.)

Ik had een bepaald onderbuik gevoel; ik voelde enige onrust en angst bij mij. Doeka, onze nieuwe golden retriever pup, liep in ons huis en ik wist niet goed wat ik moest doen en wat ik precies kon verwachten. Ik had allerlei vragen en geen concrete antwoorden.

De onrust die ik voelde kun je vergelijken met het examen op de middelbare school. Tijdens het examen merk je dat je de leerstof niet goed beheerst.

Het gevolg is een vervelend gevoel in je onderbuik.

Precies dat gevoel had ik die avond!
 
 
Mijn frustraties.

Enkele frustraties die we hadden tijdens de puppy-periode van Doeka:

  • Wanneer we dachten dat het een aantal dagen goed ging plaste hij weer binnenshuis. En ook nadat we hem nét hadden uitgelaten!

  • Wanneer ik hem tien minuten alleen in de woonkamer liet, terwijl ik douchte, kwam ik terug en lag de hele woonkamer onder papiersnippers. Hij had de krantenbak te pakken genomen!

  • Toen het een aantal weken goed ging en we hem weer in de woonkamer alleen lieten beet hij zijn houten hondenmand kapot.

  • Wandelen was een drama. Trekken aan de riem deed hij heel erg. Vooral als hij een andere hond zag.

De tegenstrijdige adviezen die we op het internet en in boeken lazen eiste zijn tol. Want ik wist het niet meer ... En uiteraard konden we wel wat vragen stellen aan de hondentrainer op de puppy cursus, maar je kunt daar niet oneindig vragen blijven stellen. (En ik had flink wat vragen, haha!)
 
Ik was het beu.

Image
 

Een jaar later, in 2015, stond ik weer voor nieuw dilemma. Doeka was 7 maanden oud en we kwamen erachter dat hij één niet ingedaalde bal had. Dit noemen ze ook wel een binnenbal.

De dierenarts gaf aan dat een binnenbal risico's met zich mee brengt, maar het was niet noodzakelijk om de binnenbal te verwijderen.

Voordat we een beslissing namen zijn we op onderzoek gegaan op het internet. "Is even zien wat anderen hierover zeggen", dachten we.

Opnieuw kwam ik tegenstrijdige berichten tegen van zogenoemde experts op fora en websites.

Ik was het beu.
 
 
Ik dacht: "Dit is het!".

Eerst zag ik tijdens de puppy-periode door de bomen het bos niet meer en nu weer.

Wat heb ik gedaan?

Ik googlede op de zoekterm dierenarts en heb alle dierenartspraktijken gebeld die ik op de eerste pagina van Google stonden. Ik stelde ze de vraag: "wat te doen wanneer een hond een binnenbal heeft?".

Na meerdere gesprekken met dierenartsen van verschillende praktijken ging er een lampje bij mij branden.

Ik dacht: "Dit is het!".

"Dit is waar ik tijdens mijn puppy-periode ook behoefte aan had."; concrete tips en invalshoeken van MEERDERE experts.

Ik was van mening dat ik niet de enige was met dit probleem: door de bomen het bos niet meer zien (niet wetende welke tips betrouwbaar waren op het internet).
 
In 2015 startte ik mijn website.

 
Zo startte ik in 2015 mijn website www.puppygroep.nl, waarbij ik experts interviewde die daadwerkelijk studies gevolgd hadden rondom dierengeneeskunde en/of hondengedragstherapie.

De interviews publiceerde ik openbaar op mijn website, zodat iedereen ze kon beluisteren en ervan kon leren. Een aantal keer per maand publiceerde ik een nieuw interview. Geweldig was dat!

Mijn website werd in een korte tijd razend populair onder nieuwe puppy-eigenaren. Ik kreeg veel e-mails met vragen van mensen die sinds kort een puppy in huis hadden.

Ik vertelde ze wat de experts mij vertelde. Ik verwees ze dan door naar de interviews, zodat ze de interviews zelf konden beluisteren.

In eerste instantie dacht ik dat de interviews de oplossing waren.

Toch bleven de vragen van nieuwe puppy-eigenaren komen en komen. Ik moest dus iets anders bedenken om nieuwe puppy-eigenaren beter te helpen!
 
 
De grootste problemen bij nieuwe puppy-eigenaren.

Tijdens mijn opleiding Commerciële Economie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben we veel marktonderzoeken moeten doen.

Ik dacht: "Ja, dat is het! Ik ga een marktonderzoek doen en mijn doel is om erachter te komen wat de grootste problemen zijn bij nieuwe puppy-eigenaren.".

Met deze kennis kan ik mensen helpen die binnenkort een puppy krijgen, zodat ze niet dezelfde fouten begaan als ik en vele andere puppy-eigenaren voor hen.
 
Honderden puppy-eigenaren vertelden mij hun problemen.

 
Zo gezegd zo gedaan. Ik heb een uitgebreide enquête opgesteld en deze enquête is beantwoord door honderden puppy-eigenaren.

Door de honderden gegeven antwoorden wist ik precies welke problemen nieuwe puppy-eigenaren ervaren.

Alle honderden problemen heb ik gegroepeerd, zoals 'puppy is niet zindelijk', 'puppy bijt', 'puppy kan niet alleen zijn', enzovoort.

Eén van de honderden probleemstellingen die aan mij is verteld:

Hoi Robbin, ik heb een Chihuahua pup van nu inmiddels 10 weken. De eerste week ging het heel goed met plassen en poepen maar nu doet hij het waar hij wil. Ik heb bij de achterdeur een puppy trainingsmat liggen wat in de eerste week goed hielp als hij het niet kon ophouden deed hij het daarop. Ik ga steeds met hem naar buiten maar na 15 tot 20 min doet hij nog niets. Ik ga naar binnen en hij doet het gewoon voor me neus binnen. Verder merk ik dat hij heel veel bijt behoefte heeft in zijn speeltjes maar ook in de houten meubels, de puppyren en in onze handen, kleren en schoenen. Hier ben ik niet blij mee, omdat hij het ook bij mijn zoontje doet van 8 jaar. Zou hij nu al tandjes gaan krijgen of hoort dat bij de leeftijd? Hopelijk kun je ons helpen! Groetjes, Miranda.
 
 
Mijn eerste boek geschreven!

De meeste vragen kreeg ik over het onderwerp 'puppy is niet zindelijk'. En daarom heb ik mijn eerste boek geschreven over het zindelijk maken van een puppy.

Daarnaast heb ik nog drie andere puppy boeken geschreven en ieder boek focust zich op één specifiek onderwerp.

30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten heb ik ingehuurd en vervolgens heb ik ze allen geënquêteerd en geïnterviewd over de vier onderwerpen. Het inhuren van de experts kostte mij in totaal €800, maar het resultaat mag er wezen!

In totaal geven de vier puppy boeken antwoord op de 255 meest gestelde vragen van nieuwe puppy-eigenaren.
 
Laat mij je helpen!

Image
 

Even verder spoelen; tot op de dag van vandaag hebben 2.619 huishoudens mijn puppy boeken mogen ontvangen.

Mag ik jou ook helpen?

De eerste paar dagen, weken en maanden met je puppy hoeft geen frustrerende en stressvolle periode te zijn, zoals ik en vele anderen voor je dat wel hebben gehad.

Je hoeft niet 100+ websites te lezen, zoals ik heb gedaan, en je af te vragen wie je kunt vertrouwen.
Een puppy opvoeden is ontzettend leuk als je weet wat je kunt verwachten en wat te doen.

Ik ga je dit vertellen!

Klik hier en lees meer over mijn 4 puppy boeken

Klik op bovenstaande groene knop en lees alles over mijn 4 puppy boeken. Lees de 180+ reviews en meer!
 
blank