Puppy Informatie en Advies

InShared hondenverzekering (Onafhankelijke Review)

InShared biedt talrijke voordelen en is een van onze favoriete opties, maar het ontbreken van dekking voor heup-, knie- en elleboogaandoeningen vormt een aanzienlijk nadeel.

Samenvatting

InShared hondenverzekering biedt een aantal aantrekkelijke voordelen zoals flexibele maximale jaarlijkse vergoedingen, geen minimale eigen bijdrage of eigen risico, dekking tot 50 km over de Nederlandse grens, en de mogelijkheid om dagelijks op te zeggen. Bovendien vergoeden ze een deel van de kosten voor castratie of sterilisatie. Ondanks deze positieve punten heeft InShared ook enkele beperkingen, zoals het ontbreken van dekking voor heup-, knie- of elleboogaandoeningen, een wachttijd van 30 dagen na inschrijving, en de onmogelijkheid om extra dekkingen aan te passen na het afsluiten van de verzekering. Vooral het gebrek aan dekking voor heup-, knie- en elleboogaandoeningen, aangezien deze hoge kosten met zich mee kunnen brengen, kan hondeneigenaren ertoe aanzetten om verder te kijken naar andere verzekeringsopties.

Eerst benieuwd naar de maandelijkse kosten van de InShared hondenverzekering? De premie verschilt per ras en leeftijd van je hond. Vul de gegevens van je puppy in en bereken nu eenvoudig je InShared premie.

Voordelen InShared

Nadelen InShared

Algemene info InShared hondenverzekering

Wil je direct inzicht in de exacte kosten? Vul de gegevens in van je puppy en bereken nu eenvoudig je premie en krijg direct inzicht in je persoonlijke premie.

InShared vergoedingspercentage

InShared dekt 80% van de verzekerde medische kosten, terwijl de resterende 20% door jou gedekt wordt. Deze 20% wordt door InShared je ‘eigen bijdrage’ genoemd. Een voordeel van InShared is dat er geen minimum eigen bijdrage is, in tegenstelling tot hondenverzekering Aegon. Aegon hanteert een eigen bijdrage van 25%, met daarnaast een minimum eigen bijdrage van €25. Dit betekent dat, zoals weergegeven in rekenvoorbeeld 1 hieronder, als je bij InShared €14 zelf zou moeten betalen, je bij Aegon al op €25 zou uitkomen.

Rekenvoorbeeld 1

Stel, je brengt je huisdier voor een routinecontrole naar de dierenarts. De kosten voor het consult zijn €30 en de vaccinatie kost €40, wat leidt tot een totale rekening van €70. Volgens de polisvoorwaarden ben je verantwoordelijk voor een eigen bijdrage van 20%, wat in dit geval neerkomt op €14. Daarom wordt er vanuit InShared een bedrag van €56 vergoed, wat overeenkomt met de totale kosten (€70) min je eigen bijdrage (€14).

Rekenvoorbeeld 2

In dit scenario heeft je huisdier een uitgebreide behandeling nodig. Je dierenarts brengt je €60 in rekening voor het consult en €440 voor een operatie, wat leidt tot een totale factuur van €500. Een vervolgbehandeling bij de specialist kost je €1.500: €90 voor het consult en €1.410 voor de revalidatie. Met de huisdierenverzekering met een maximale vergoeding van €3.000, is de totale gedeclareerde waarde €2.000. Dit bestaat uit de initiële €500 plus de €1.500 voor de specialist. Echter, omdat de InShared verzekering maar €100 per jaar vergoedt voor consulten, wordt er €50 afgetrokken van de totale gedeclareerde waarde, waardoor je een verzekerde waarde van €1.950 overhoudt. Van deze €1.950 is 20% jouw eigen bijdrage, ofwel €390. InShared vergoedt daarom €1.560, dit is de verzekerde waarde van €1.950 min je eigen bijdrage van €390.

Rekenvoorbeeld 3

Stel dat je huisdier gedragstherapie nodig heeft. Je hebt bij je InShared hondenverzekering de Extra Dekking erbij waardoor ook gedragstherapie onder de dekking valt (maximaal €250 per jaar). De kosten voor het consult met de gedragstherapeut zijn €80 en de therapie zelf kost €170, wat resulteert in een totale factuur van €250. Je bent verantwoordelijk voor een eigen bijdrage van 20%, ofwel €50 in dit geval. Daarom vergoedt InShared €200, wat het totaal van de factuur (€250) minus je eigen bijdrage (€50) is.

InShared eigen risico

Het is belangrijk op te merken dat sommige verzekeraars zoals bijvoorbeeld OHRA, naast de eigen bijdrage, ook een eigen risico toepassen. Bij OHRA moet je bijvoorbeeld de eerste €50 per jaar zelf betalen, een bedrag dat ze het ‘eigen risico’ noemen.

Aan de andere kant heeft InShared geen eigen risico, wat duidelijk een pluspunt is.

InShared aanvullende dekkingen

Bij InShared kun je drie aanvullende dekkingen toevoegen aan je bestaande hondenverzekering, namelijk:

 • Extra dekking
 • Gebit (max. €250 per jaar, 20% eigen bijdrage)
 • Behandeling van kanker (max. €2.000 per jaar, 20% eigen bijdrage)

Extra dekking

Dit is een beknopt overzicht van wat de extra dekking omvat, waarvoor je maandelijks premie betaalt, en de maximale jaarlijkse vergoeding. Het is belangrijk op te merken dat van alle kosten gemaakt onder deze extra dekking, 20% voor eigen rekening komt en 80% door InShared wordt gedekt.

De volgende behandelingen worden door deze extra dekkingsmodule gedekt:

 • Fysiotherapie (maximale vergoeding van €250 per jaar)
 • Gedragstherapie (maximale vergoeding van €250 per jaar)
 • Preventieve zorg (maximale vergoeding van €100 per jaar)
 • Homeopathie en Acupunctuur (maximale vergoeding van €250 per jaar)
 • Opvang in het geval dat je in het ziekenhuis moet verblijven (€250 per jaar)

Er zijn bepaalde voorwaarden en uitsluitingen van toepassing op deze dekkingen. Zo worden hulpmiddelen voor fysiotherapie niet vergoed en is een doorverwijzing van de dierenarts vereist. Dit geldt ook voor gedragstherapie. Medische noodzaak is echter niet van toepassing voor deze categorie. Onder preventieve zorg vallen behandelingen tegen vlooien, wormen, teken en de jaarlijkse vaccinatie.

Bij homeopathie is ook een doorverwijzing van de dierenarts nodig. Er zijn enkele uitzonderingen die niet worden gedekt, zoals Goudkorreltherapie (goudacupunctuur) en andere alternatieve geneeswijzen zoals Bach therapie.

Voor opvang geldt de dekking alleen voor eenpersoonshuishoudens of eenoudergezinnen waar andere gezinsleden niet voor het huisdier kunnen zorgen.

Extra suggestie: Door een hondenverzekering af te sluiten, kun je eventuele financiële druk verlagen. Weet je wat ook helpt bij het verminderen van stress? Een pup die volledig zindelijk is. Ontdek hier hoe je op een effectieve manier je puppy zindelijk kunt maken.

InShared hondenverzekering: dekkingen

Ben je benieuwd naar de werkelijke maandelijkse uitgaven voor je puppy? Voer de gegevens van je pup in en krijg een gedetailleerd overzicht van je maandelijkse kosten.

Sterilisatie en castratie

De InShared hondenverzekering onderscheidt zich door bepaalde kosten te dekken die niet standaard zijn bij de meeste verzekeringen. Twee van deze dekkingen omvatten de kosten voor castratie/sterilisatie en de kosten voor de behandeling van aandoeningen aan de voortplantingsorganen van je hond.

Castratie of sterilisatie bij InShared omvat het verwijderen van de testikels van je mannelijke hond (reu), het verwijderen van de eierstokken en/of baarmoeder van je vrouwelijke hond (teef), of het onderbreken van de zaad- en eileiders. Bovendien dekt InShared ook de bijbehorende kosten van deze procedure, zoals sedatie, anesthesie en bewakingskosten. Ze vergoeden deze kosten tot een maximum van €250.

Er zijn ook andere verzekeraars die sterilisatie en castratie dekken, maar vaak is dit dan in combinatie met een aanvullende module. Wil je bijvoorbeeld sterilisatie en castratie gedekt hebben in je OHRA hondenverzekering dan is de aanvullende module vereist (ongeveer €9 extra kosten per maand). Bij InShared zit deze dekking in de basisverzekering.

Kosten sterilisatie en castratie

Een snelle zoekopdracht op het internet onthult dat de kosten voor het steriliseren van een hond kunnen variëren van €300 tot €700. Deze variatie hangt sterk af van het gewicht van je hond – het steriliseren van lichtere honden kost meestal minder – en de gekozen dierenarts. Daarnaast kan je kiezen om je hond laparoscopisch te laten steriliseren. Hoewel deze procedure het herstel van je hond kan versnellen in sommige situaties, brengt het ook hogere kosten met zich mee (+- €175 extra).

Wat betreft de kosten van castratie, het castreren van een mannelijke hond (reu) is meestal minder duur dan het steriliseren van een vrouwelijke hond (teef). Deze kosten schommelen tussen de €220 en €500, afhankelijk van het gewicht van je hond en de gekozen dierenarts.

Mijn excuses voor het misverstand. Je hebt gelijk dat de eigen bijdrage gebaseerd is op de totale kosten van de procedure. Laten we de rekenvoorbeelden aanpassen op basis van deze correctie.

Rekenvoorbeeld 1 – Sterilisatie

Als de sterilisatie van je teef €500 kost, en InShared deze kosten tot een maximum van €250 dekt, dan zou het er als volgt uitzien:

Totale kosten: €500
InShared maximale dekking: €250
Jouw eigen bijdrage: 20% van €500 = €100

Dus, InShared betaalt uiteindelijk: €250 (maximale dekking, indien dit minder is dan de totale kosten minus eigen bijdrage)
In dit geval betaal je zelf: €500 (totale kosten) – €250 (vergoeding InShared) = €250

Rekenvoorbeeld 2 – Castratie

Bij een castratie van je reu die €400 kost, en InShared deze kosten tot een maximum van €250 dekt, dan zou het er als volgt uitzien:

Totale kosten: €400
InShared maximale dekking: €250
Jouw eigen bijdrage: 20% van €400 = €80

Dus, InShared betaalt uiteindelijk: €250 (maximale dekking, indien dit minder is dan de totale kosten minus eigen bijdrage)
In dit geval betaal je zelf: €400 (totale kosten) – €250 (vergoeding InShared) = €150

Op deze manier berekend, betaal je dus minder dan het volledige bedrag van de procedure dankzij de InShared hondenverzekering.

Vergoeding behandeling voortplantingsorganen

Daarnaast vergoedt InShared ook de kosten van behandelingen die medisch noodzakelijk zijn door ziekten aan de voortplantingsorganen van je hond. Echter, het is wel vereist dat je voor deze dekking een verklaring van je dierenarts kunt voorleggen. Het is belangrijk te benadrukken dat dit soort dekking niet standaard is kijkend naar andere verzekeringen, wat zeker een pluspunt is voor InShared.

Heupdysplasie dekking

Bij het kiezen van een hondenverzekering is het belangrijk om te begrijpen wat er precies gedekt wordt, vooral omdat sommige medische procedures, zoals operaties aan de heupen van een hond (bijvoorbeeld bij heupdysplasie), behoorlijk duur kunnen zijn. Deze operaties kunnen oplopen tot wel €3500 per heup (bij een volledige heup vervanging), wat een flinke financiële last kan zijn.

Helaas biedt InShared geen dekking voor operaties aan de heupen van je hond. Dit is een belangrijk punt om te overwegen bij het kiezen van een hondenverzekering, vooral als je hond een ras is dat een hoger risico heeft op heupproblemen. Veelal zijn de grotere hondenrassen die hier meer kans op hebben, maar dit neemt niet weg dat een klein(er) hondenras geen heupproblemen kan ontwikkelen.

Het is overigens niet enkel de heupen dat ze niet dekken. Het omvat ook aandoeningen of afwijkingen aan de knie of elleboog, evenals problemen met spieren en pezen rond het ellebooggewricht.

Ondanks de vele andere positieve aspecten van de InShared hondenverzekering, is het teleurstellend dat ze geen dekking bieden voor kostbare operaties aan de heupen, wat potentiële hondenbezitters kan afschrikken en ze kan leiden naar andere verzekeringsopties.

Medicijn vergoedingen

InShared, een gerespecteerde speler in het veld van huisdierenverzekeringen, biedt een uitgebreide dekking voor medicijnkosten voor je hond. Deze verzekeraar vergoedt de kosten van medicijnen die officieel in Nederland zijn geregistreerd voor gebruik bij huisdieren door het College Beoordeling Geneesmiddelen. Het is opvallend dat InShared ook vergoedingen biedt voor medicijnen die in eerste instantie voor mensen bedoeld zijn, zolang de toepassing van deze medicijnen in overeenstemming is met de Nederlandse diergeneesmiddelenwet. Zo’n situatie kan zich voordoen als de apotheek bepaalde medicijnen specifiek voor je huisdier aanpast.

Echter, ondanks de brede dekking, zijn er enkele uitsluitingen waar je bewust van moet zijn. InShared vergoedt geen behandelingen of medicijnen die als overbodig of onnodig duur worden beschouwd, een beoordeling die door hen zelf wordt gemaakt. Medicijnen of implantaten die bedoeld zijn om te voorkomen dat je hond loops of krols wordt, zijn ook uitgesloten van vergoeding. Evenzo zijn de kosten van behandelingen en medicijnen die de vetstofwisseling van je hond beïnvloeden, zoals medicijnen om het cholesterol te verlagen, niet gedekt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat preventieve medicijnen niet worden vergoed in de basisverzekering van InShared. Preventieve medicijnen kunnen bijvoorbeeld vaccinaties, gezondheidscontroles voor je hond, preventieve gesprekken, behandelingen tegen parasieten zoals vlooien, wormen en teken, of titerbepalingen om te beoordelen of vaccinatie nodig is, omvatten.

Hoewel preventieve medicijnen niet zijn inbegrepen in de basisverzekering, biedt InShared een oplossing met een aanvullende module genaamd ‘Extra Dekking’. Deze module biedt gedeeltelijke vergoeding voor preventieve medicijnen tot een limiet van €100 per jaar. Het interessante aan deze categorie is dat de typische vereiste van medische noodzaak hierop niet van toepassing is. Voor deze aanvullende dekking betaal je ongeveer €13 per maand extra.

Rekenvoorbeeld Extra Dekking Preventieve Zorg

Laten we als voorbeeld Robbin nemen, een lid van het Puppygroep.nl-team. Robbin is de trotse eigenaar van een golden retriever. Robbin geeft zijn hond elk kwartaal twee Milbemax-tabletten als ontwormingsmiddel, wat neerkomt op ongeveer €10 per maand. Daarnaast geeft hij zijn hond maandelijks een Simparica-tablet tegen vlooien en teken, wat ongeveer €13 per tablet kost. Bovendien komt daar nog de jaarlijkse vaccinatie van zijn hond bij, wat ongeveer €50 kost.

Als we dit allemaal bij elkaar optellen krijgen we:

 • Ontwormingsmiddel: €10/maand x 12 maanden = €120
 • Vlooien- en tekenbehandeling: €13/maand x 12 maanden = €156
 • Jaarlijkse vaccinatie: €50
  Dit brengt de totale jaarlijkse kosten van Robbin op €120 + €156 + €50 = €326.

Stel nu dat Robbin besluit de ‘Extra Dekking’-module van InShared af te sluiten, die ongeveer €13 per maand (of €156 per jaar) kost voor een Golden Retriever. Dan zouden de kosten als volgt uitvallen:

 • Jaarlijkse kosten voor de ‘Extra Dekking’-module: €156
 • Jaarlijkse dierenartskosten: €326

InShared dekt 80% van de dierenartskosten, wat neerkomt op 80% van €326 = €260,80. Van deze €260,80 wordt er maximaal €100 vergoed vanwege de jaarlijkse maximale dekking van de ‘Extra Dekking’-module. Robbin betaalt dus €260,80 – €100 = €160,80.

Daarbovenop komt Robbin’s eigen bijdrage van 20% van de totale kosten, dus 20% van €326 = €65,20.

Dus, Robbin’s totale jaarlijkse kosten, inclusief de ‘Extra Dekking’-module, zouden €160,80 (overige dierenartskosten na aftrek van de maximale vergoeding) + €65,20 (20% eigen bijdrage) + €156 (kosten ‘Extra Dekking’-module) = €382 zijn.

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht dat de ‘Extra Dekking’ van InShared weinig toegevoegde waarde heeft. Met jaarlijkse kosten van €382, inclusief de kosten van de ‘Extra Dekking’, zou Robbin zonder deze module op jaarbasis slechts €326 kwijt zijn. Echter, deze conclusie kan misleidend zijn.

Het is cruciaal om te onthouden dat de ‘Extra Dekking’-module van InShared veel meer omvat dan alleen preventieve zorg. Deze module biedt ook dekking voor fysiotherapie, gedragstherapie, homeopathie, acupunctuur, en zelfs opvang in het geval dat je onverhoopt in het ziekenhuis terecht komt.

Eindoordeel: de financiële aantrekkelijkheid van deze ‘Extra Dekking’-module hangt dus sterk samen met het gebruik van deze extra diensten, naast de preventieve zorg. Indien je alleen de preventieve zorg nodig hebt, zou het zelf betalen van deze kosten waarschijnlijk voordeliger uitpakken. Echter, als je verwacht ook gebruik te maken van de aanvullende diensten die onder deze module vallen, kan het de investering waard zijn. Het is dus aan te raden om je persoonlijke situatie en behoeften zorgvuldig in kaart te brengen alvorens een keuze te maken.

Extra aanbeveling: Door een hondenverzekering af te sluiten, verlaag je het risico op onverwachte kosten. Weet je wat ook helpt om stress te verlichten? Een pup die niet bijt. Hier ontdek je hoe je je pup kunt leren om te stoppen met bijten.

Uitsluitingen en beperkingen (de kleine lettertjes)

Wil je de precieze kosten weten? Voer de gegevens van je pup in en maak gebruik van de premiecalculator van de verzekeraar om je kosten te ontdekken.

Er zijn verschillende uitsluitingen in de hondenverzekering van InShared, waarvan sommige bijzonder belangrijk zijn om te benadrukken.

Bijvoorbeeld, InShared dekt geen heupdysplasie, een aandoening die tot flinke kosten kan leiden – tot wel €3.500 per heup indien er een nieuwe heup geplaatst moet worden. Hoewel de InShared hondenverzekering ook voordelen heeft, kan dit aspect ervoor zorgen dat de InShared verzekering mogelijk niet de beste keuze is voor iedere hondeneigenaar. Het is daarom belangrijk om dit in overweging te nemen bij het kiezen van een verzekering die het beste past bij de behoeften van jou en je hond.

Bekijk de onderstaande lijst voor een overzicht van wat de hondenverzekering van InShared nog meer niet dekt. We hebben ons best gedaan om sommige polisvoorwaarden om te zetten in begrijpelijker taal voor een beter inzicht. Desalniettemin raden we je aan de officiële polisvoorwaarden van InShared te bekijken voor de meest recente en precieze informatie. Doe dit vooral als je verduidelijking wilt over specifieke aspecten van de verzekering.

Niet-vergoede Gezondheidskwesties en Behandelingen

 • InShared dekt geen kosten voor erfelijke ziektes en aangeboren gebreken van je huisdier, zelfs als deze later worden ontdekt.
 • InShared dekt geen afwijkingen of aandoeningen aan heup, knie of elleboog.
 • Kosten voor het vaststellen van erfelijke ziektes en/of aangeboren gebreken worden alleen vergoed als deze onbekend waren bij het afsluiten van de verzekering.
 • De verzekering dekt geen kosten voor preventief onderzoek, zoals bloedtesten, naar erfelijke ziektes en/of aangeboren gebreken.
 • Kosten voor een second opinion worden alleen vergoed als Inshared deze heeft aangevraagd en/of goedgekeurd.
 • Onnodige behandelingen, telefonisch consult en thuisbezoeken zijn niet verzekerd.
 • Als behandelingen of medicijnen overbodig of onnodig duur zijn, worden ze niet door Inshared vergoed. Inshared bepaalt dit.
 • Experimentele of nieuwe behandelingen waarvan de effectiviteit nog niet wetenschappelijk is bewezen, worden niet gedekt.
 • Inshared dekt geen behandelingen die medisch gezien geen zin hebben. Zij bepalen dit.
 • Kosten voor transplantaties, protheses en orthopedische hulpmiddelen worden niet gedekt.
 • De verzekering dekt geen kosten voor behandelingen en medicijnen die de vetstofwisseling van je huisdier beïnvloeden, zoals cholesterol verlagende medicijnen.

Niet-vergoede Gedrags- en Misbruikgerelateerde Kosten

 • Als je huisdier problemen krijgt door jouw gedrag, en je had kunnen weten dat dit zou gebeuren, zijn de kosten hiervoor niet verzekerd.
 • Kosten veroorzaakt door opzettelijke handelingen van een gezinslid ouder dan 14 jaar worden niet vergoed.

Voortplantings- en Verzorgingsgerelateerde Kosten

 • De verzekering dekt geen medicatie of implantaten om te voorkomen dat je huisdier loops of krols wordt.
 • Inshared dekt geen implantaten om reuen tijdelijk chemisch te castreren.
 • Kosten gerelateerd aan de voortplanting van je huisdier, zoals begeleiding bij zwangerschap of geboorte, zijn niet verzekerd.
 • Verzorgingsmaterialen zoals borstels, een tekentang, vlooienkam en nagelknipper worden niet vergoed, zelfs niet als ze zijn voorgeschreven door de dierenarts.

Niet-vergoede Voedsel- en Medicijngerelateerde Kosten

 • Dieetvoer voor je huisdier, zelfs als dit is voorgeschreven door de dierenarts, is niet verzekerd.
 • Voedingssupplementen of vitamines voor je huisdier, zelfs als deze zijn voorgeschreven door de dierenarts, worden niet gedekt.
 • Medicijnen die online zijn gekocht, worden niet vergoed door Inshared.

Esthetische en Overlijdensgerelateerde Kosten

 • Esthetische operaties of behandelingen zijn niet verzekerd, tenzij ze nodig zijn om je huisdier na een ziekte of ongeluk weer normaal te laten functioneren.
 • De kosten voor de crematie of begrafenis van je huisdier worden niet door Inshared vergoed.
 • Inshared vergoedt geen kosten voor het vervoer van je overleden huisdier vanuit het buitenland naar Nederland.

Kosten van de Dierenarts

 • Kosten van de dierenarts die sterk afwijken van de gangbare kosten worden niet vergoed. Inshared vergoedt maximaal de gebruikelijke kosten, die door hun deskundigen worden beoordeeld.

Extra tip: Door onze richtlijnen en adviezen voor de opvoeding van een puppy te volgen, kun je bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde groei van je pup. Dit kan helpen om de kans op mogelijke gezondheidsproblemen en de daarbij horende kosten te verlagen.

InShared Prijzen

We hebben twee prijsanalyses uitgevoerd, waarbij we het onderscheid hebben gemaakt tussen een groter hondenras en een kleiner hondenras. Deze vergelijking betreft een Golden Retriever en een Chihuahua, waarbij we hopen dat je een duidelijk beeld krijgt van de uiteenlopende kosten die de verschillende hondenrassen met zich meebrengen.

Rekenvoorbeeld met een golden retriever

Wanneer je een Golden Retriever puppy jonger dan 1 jaar wilt verzekeren, liggen de kosten op €26,33 per maand, bij een maximale jaarlijkse vergoeding van €3.000. Als je echter een hogere maximale jaarlijkse vergoeding wenst, tot aan €6.000, dan zullen je maandelijkse kosten vanzelfsprekend ook stijgen. In dat geval zou je maandpremie neerkomen op €30,37.

Is je Golden Retriever al 1 jaar oud en besluit je om hem dan te verzekeren, zal je al wat meer betalen, namelijk €30,32 per maand voor een maximale vergoeding van €3.000. Op de leeftijd van 2 jaar zijn de maandelijkse kosten al opgelopen naar €38,62 voor diezelfde maximale vergoeding. Is je hond 3 jaar? Dan betaal je al €42,29 per maand. Interessant is dat de kosten iets dalen zodra je hond 4 jaar wordt, met een maandelijkse premie van €40,86. Echter, vanaf 5 jaar gaan de kosten weer omhoog naar €47,04 per maand. Het is belangrijk om te weten dat InShared nieuwe klanten accepteert tot en met een leeftijd van 5 jaar. Indien je al verzekerd bent bij InShared en je hond wordt 6 jaar, dan blijft de verzekering uiteraard van kracht.

Bovendien hebben we gekeken of het geslacht van de hond invloed heeft op de premie. Uit onze bevindingen blijkt dat er geen prijsverschil bestaat tussen een mannetje of een vrouwtje.

Rekenvoorbeeld met een chihuahua

Als je ervoor kiest om een Chihuahua puppy die jonger is dan 1 jaar te verzekeren, dan zijn de kosten €13,83 per maand, uitgaande van een maximale jaarlijkse vergoeding van €3.000. Als je besluit om een hogere maximale jaarlijkse vergoeding aan te houden, tot wel €6.000, dan zal dit logischerwijs resulteren in hogere maandelijkse kosten, die in dit geval uitkomen op €16,01.

Als alternatief, wanneer je je Chihuahua pup pas wil verzekeren als hij 1 jaar oud is, dan liggen de kosten iets hoger, op €15,98 per maand, met nog steeds een maximale jaarlijkse vergoeding van €3.000. Mocht je opnieuw een hogere jaarlijkse vergoeding prefereren, tot wel €6.000, dan zullen de maandelijkse kosten stijgen naar €18,51.

Het is belangrijk om te noteren dat de kosten voor het verzekeren van je Chihuahua zullen toenemen naarmate je hond ouder is op het moment dat je kiest om hem te verzekeren. Dit betekent dat hoe ouder je hond is op het moment van verzekeren, hoe hoger de premie zal zijn.

Wil je een echt beeld krijgen van de financiële impact van de InShared hondenverzekering? Voer de details van je puppy in en krijg een realistisch overzicht van wat je maandelijks kunt verwachten te betalen.