Puppy Informatie en Advies

PetSecur hondenverzekering (Onafhankelijke Review)

Ondanks sommige positieve aspecten, kan PetSecur door zijn beperkingen minder aantrekkelijk zijn voor veel hondeneigenaren.

Samenvatting

PetSecur biedt een hondenverzekering met enkele positieve aspecten zoals een bedenktijd van 14 dagen, acceptatie van alle hondenrassen, jaarlijks eigen risico in plaats van per declaratie, geen variatie in premie op basis van leeftijd of locatie, en flexibel eigen risico beleid. Echter, de verzekering kent ook duidelijke nadelen, waaronder beperkte dekking voor operaties aan heup of elleboog, beperkte vergoeding voor chronische aandoeningen, geen vergoeding voor patellaluxatie en uitsluiting van honden ouder dan 7 jaar. Hierdoor kan de PetSecur hondenverzekering minder geschikt zijn voor eigenaren van honden met bepaalde gezondheidsrisico’s of voor oudere honden. Over het geheel genomen, lijken de nadelen van de PetSecur hondenverzekering aanzienlijk en kan deze verzekering wellicht niet de beste keuze zijn voor iedere hondeneigenaar.

Voordelen PetSecur

Nadelen PetSecur

Inleiding

Korte introductie PetSecur

PetSecur is in vergelijking met andere verzekeraars een nieuwkomer, aangezien PetSecur is opgericht in 2020. Het grote verschil met PetSecur en hun concurrenten is dat ze geen winstoogmerk hebben. Op hun website schrijven ze bijvoorbeeld: “geen bonussen en geen dure kantoren”. PetSecur beschrijft het als: “PetSecur is een soort fonds voor baasjes waar je lid van wordt. Dure zorgkosten vangen we samen op. De premies blijven hierdoor laag. Zonder aan goede zorg in te leveren.”.

Het belang van hondenverzekeringen

Het beschermen van je harige metgezel is van groot belang, vooral als het aankomt op onvoorziene medische kosten. Een hondenverzekering kan een waardevolle troef zijn in het geval van grote ingrepen, zoals een heupoperatie die tot wel €3.500 per heup kan kosten. Met een verzekering die 80% van de kosten dekt, hoef je zelf slechts 20% te betalen. Dit betekent dat je voor zo’n ingrijpende operatie slechts €700 zou hoeven bij te dragen, in plaats van het volledige bedrag van €3.500.

Stel je voor dat je trouwe metgezel niet één, maar twee nieuwe heupen nodig heeft. Dat zou oplopen tot een totaal van €7.000 (2 x €3.500). Als deze bedragen niet direct beschikbaar zijn, maar je wilt je hond toch de nodige zorg bieden, dan is het verstandig om een hondenverzekering af te sluiten. Op die manier kun je de financiële lasten verlichten en je geliefde viervoeter de beste zorg geven die hij verdient.

Onafhankelijke review PetSecur hondenverzekeringen

Bij Puppygroep.nl streven we naar eerlijke, grondige en onbevooroordeelde beoordelingen van verschillende hondenverzekeringen. Ons doel is simpel: we willen je voorzien van alle essentiële informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de beste hondenverzekering voor jouw specifieke situatie.

In deze review staat de hondenverzekering van PetSecur centraal. We hebben elk aspect van deze verzekering zorgvuldig geanalyseerd, inclusief de dekking, tarieven, klantenservice en meer. Onze bevindingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en zijn volledig onafhankelijk. Het is onze missie om jou als lezer te helpen bepalen of PetSecur de juiste keuze is voor jouw hondenverzekering.

Een aanvullend advies: een hondenverzekering kan helpen bij het verlichten van financiële zorgen. Maar wist je dat een volledig zindelijke pup ook kan bijdragen aan stressvermindering? Ontdek hier succesvolle zindelijkheidstrainingstechnieken voor pups.

Algemene info PetSecur hondenverzekering

PetSecur verschillende pakketten

PetSecur biedt 3 verschillende pakketten aan: Basis, Standaard en Extra. Zoals je in onderstaande tabel kunt zien is de maximale jaarlijkse uitkering die je kunt ontvangen in het Basis pakket €3.250 en het Extra pakket €6.000.

BasisStandaardExtra
Maximale uitkering per jaar€3.250€4.000€6.000
VergoedingspercentageMax 50%Max 70%Max 90%
Bron: PetSecur

PetSecur vergoedingspercentage

Het Basispakket van PetSecur biedt een maximale vergoeding van 50%, met een jaarlijks totaalplafond van €3.250. Laten we een scenario schetsen: je hond wordt gediagnosticeerd met kanker en heeft chemotherapie nodig. De kosten hiervan kunnen oplopen tot duizenden euro’s, afhankelijk van het kankertype en de gekozen behandelmethode.

Stel, de totale behandelkosten bedragen €4.000. Onder de voorwaarden van het Basispakket, zou PetSecur slechts €2.000 vergoeden, en dat is alleen als je nog nog niet de gehele maximale jaaruitkering van €3.250 hebt verbruikt. Daarnaast ook goed om te onthouden dat je wellicht ook nog een eigen risico hebt.

Een aanzienlijk nadeel van de PetSecur hondenverzekering is de beperkte dekking voor dure operaties aan heupen of ellebogen. De vergoeding hiervoor is maximaal 50%, en dat alleen binnen het meest uitgebreide pakket, het Extra-pakket. In extreme gevallen, zoals bij heupdysplasie waarbij je hond twee nieuwe heupen nodig heeft, kunnen de kosten oplopen tot €3.500 per heup, in totaal dus €7.000. Het zelf moeten bijdragen van €3.500 aan deze kosten is een behoorlijk bedrag.

PetSecur eigen risico

PetSecur biedt de optie om je eigen risico naar wens in te stellen. Hierdoor heb je meer controle over je financiële aansprakelijkheid in het geval van een claim. Je kunt kiezen voor een eigen risico van €0, €50, €100 of €150 per verzekeringsjaar. Deze flexibiliteit stelt je in staat om een bedrag te selecteren dat aansluit bij je financiële situatie. Echter, het is belangrijk te onthouden dat een lager eigen risico resulteert in een hogere maandelijkse premie.

Om dit te illustreren, nemen we het voorbeeld van een Golden Retriever verzekerd met het Standaard pakket. Bij een eigen risico van €150 per jaar, bedragen de maandelijkse kosten €25,35. Als je het eigen risico aanpast naar €0, dan stijgen de maandelijkse kosten naar €36,20. Dit betekent een maandelijks verschil van €10,85.

Ter info: per verzekeringsjaar betekent dat wanneer je het eigen risico eenmaal hebt verbruikt je het niet nog een keer betaalt bij een volgende declaratie.

PetSecur verzekering stoppen

Bedenkperiode

Volgens de wettelijke regelgeving start een bedenktermijn van 14 dagen zodra je de verzekeringsaanvraag indient. Gedurende deze periode heb je de mogelijkheid om zonder opgave van redenen de verzekering te annuleren. Als je hiervan gebruikmaakt, wordt de verzekering als niet van kracht beschouwd en ben je geen kosten of premie verschuldigd.

Wanneer mag je de verzekering stopzetten?

Je hebt de optie om je verzekering op te zeggen na het verstrijken van de minimale verzekeringsduur, en vervolgens maandelijks, met een opzegtermijn van één maand. De enige methode om je verzekering op te zeggen is door een e-mail te sturen naar het volgende adres: [email protected].

Let erop dat als je ervoor kiest om de optie castratie en sterilisatie erbij te nemen als aanvullende verzekering je dan voor een periode van 60 maanden (5 jaar) aan de verzekering gebonden bent. Mocht je hond onverhoopt vroegtijdig overlijden, dan wordt de verzekering natuurlijk wel eerder beëindigd.

PetSecur hondenverzekering: dekkingen

Sterilisatie en castratie

Bij PetSecur kun je met ieder pakket (Basis, Standaard en Extra) de aanvullende optie van castratie en sterilisatie erbij nemen. Het voordeel is dat dit geen extra premie voor jou als klant kost, maar het nadeel is dat je dan wel 60 maanden (5 jaar) vast zit aan de verzekering bij PetSecur. Het is dus niet de bedoeling dat je de verzekering eerder stopt dan die eerste 60 maanden. Verder schrijven ze op de website van PetSecur het volgende: “Wanneer je de verzekering binnen 3 jaar na de uitgevoerde castratie/sterilisatie beëindigd dan vorderen we de uitkering terug, tenzij het dier is overleden.”.

Verder goed om te weten dat je deze sterilisatie en castratie dekking enkel erbij kunt afsluiten als je hond niet ouder is dan 4 jaar.

Nog een ander belangrijk puntje om te benoemen dat betrekking heeft op alle aanvullende modules binnen PetSecur is dat er geen eigen riscio gerekend wordt over de aanvullende modules.

Kosten sterilisatie

Op basis van een snelle internetzoektocht blijkt dat sterilisatiekosten voor honden tussen de €300 en €700 liggen. Het gewicht van de hond speelt hierbij een belangrijke rol. Vaak zijn de kosten voor het steriliseren van lichtere honden lager. Daarnaast beïnvloedt de keuze van de dierenarts de prijs. Een alternatieve optie is de laparoscopische sterilisatie. Hoewel deze methode het herstelproces kan versnellen, is het duurder. Je kunt rekenen op ongeveer €175 extra kosten.

Kosten castratie

Het castreren van een reu komt doorgaans goedkoper uit dan het steriliseren van een teef. De kosten hiervoor schommelen tussen de €220 en €500. Zowel het gewicht van je hond als de gekozen dierenarts beïnvloeden deze prijs.

Rekenvoorbeeld

asdfasdf Wachtend op de vraag hoe het werkt met het eigen risico…

Heupdysplasie dekking

Heupdysplasie komt vaker voor bij de wat grotere hondenrassen. Het gebeurt wanneer de heupkop en de heupkom niet goed passen. Dit kan de heupkop uit de kom laten schieten, wat pijnlijk is. Het kan leiden tot artrose, wat slijtage en pijn in de gewrichten veroorzaakt.

Een voornaamste oorzaak van heupdysplasie is erfelijkheid. Bij rashonden worden de ouders vaak getest op heupdysplasie. Dit biedt geen garantie maar vermindert wel de kans op heupdysplasie bij de pups. Een andere oorzaak is overbelasting bij jonge honden. Het te vroeg naast de fiets laten rennen van een pup kan heupdysplasie veroorzaken. We raden aan de wandeltijd te beperken om overbelasting te voorkomen.

Heupdysplasie kan leiden tot de volgende gevolgen:

 • Je hond kan pijnstillers en/of speciaal voer nodig hebben. Speciaal voer kost gewoonlijk meer dan gewoon voer.
 • Als er nog geen artrose is, kan men proberen het heupgewricht te stabiliseren. Dit is alleen mogelijk bij honden jonger dan een jaar die nog geen artrose hebben ontwikkeld. De kosten variëren per dierenarts, maar reken op een bedrag tussen de €1.500 en €2.000.
 • In ernstige gevallen kan het nodig zijn het volledige heupgewricht te vervangen. Deze operatie kost ongeveer €3.500 per heup. Voor twee nieuwe heupen betaal je dus €7.000.

Gezien de flinke financiële last die deze aandoening met zich mee kan brengen, is het veelgevraagd dat verzekeringsmaatschappijen hier dekking voor bieden. Het is dan ook opvallend dat PetSecur slechts 50% van de behandelingskosten voor deze aandoening dekt. Het is een bittere pil om te slikken wanneer je geconfronteerd wordt met de noodzaak om de helft van een operatiekost van €7.000 uit eigen zak te betalen. Daarnaast goed om te onthouden dat alleen het Expert-pakket dekking biedt voor aandoeningen aan heupen en ellebogen. De overige twee pakketten, Basis en Standaard, bieden hiervoor geen enkele dekking.

Rekenvoorbeeld PetSecur Heupdysplasie dekking

Laten we eens kijken naar drie specifieke voorbeelden die de impact van de verschillende pakketkeuzes illustreren:

 1. Basispakket: In dit scenario kies je voor het Basispakket. Stel je voor dat je hond helaas heupdysplasie ontwikkelt en een operatie nodig heeft die €7.000 kost. Aangezien het Basispakket geen dekking biedt voor deze aandoening, ben je verantwoordelijk voor de volledige €7.000 van de operatiekosten.
 2. Standaardpakket: In dit tweede voorbeeld selecteer je het Standaardpakket. Als je hond heupdysplasie krijgt, blijft de situatie helaas hetzelfde als bij het Basispakket. Omdat er geen dekking is voor heup- of elleboogaandoeningen in dit pakket, zul je ook hier zelf de volledige €7.000 voor de operatie moeten betalen.
 3. Expertpakket: Tot slot, laten we eens kijken naar het scenario waarin je kiest voor het Expertpakket. Stel dat je hond een operatie nodig heeft vanwege heupdysplasie, en deze operatie kost opnieuw €7.000. Dit pakket biedt een dekking van 50% voor dergelijke aandoeningen. Dit betekent dat PetSecur €3.500 van de kosten zou dekken, terwijl jij nog steeds €3.500 zelf moet betalen. Hoewel dit nog steeds een aanzienlijk bedrag is, is het aanzienlijk minder dan de volledige €7.000 die je zou moeten betalen met de Basis- of Standaardpakketten.

Medicijn vergoedingen

De vergoedingen voor medicijnen bij PetSecur variëren afhankelijk van het gekozen verzekeringspakket. Met het Basispakket wordt 50% van de medicijnkosten vergoed. Het Standaardpakket biedt een dekking van 70% en het Extra-pakket dekt maar liefst 90% van de kosten. Let op, deze vergoedingen worden toegepast na aftrek van je gekozen eigen risico (€0, €50, €100 of €150 per verzekeringsjaar).

PetSecur biedt dekking voor geregistreerde geneesmiddelen. Deze medicijnen worden gebruikt om symptomen te verlichten of aandoeningen en ziektes zelf te behandelen. Daarnaast vallen de kosten die je maakt voor onderzoeken of behandelingen bij de dierenarts bij een ongeval, ziekte of aandoening van je huisdier ook onder deze dekking. Dit omvat de medicijnen en/of medische hulpmiddelen die de dierenarts voorschrijft.

Preventieve zorg

Wat betreft preventieve zorg, biedt PetSecur dekking voor alle soorten vaccinaties, ontwormingsmiddelen (maximaal één kuur per kwartaal), vlooienbehandelingen, titeren en medische check-ups of keuringen. De maximale vergoeding voor deze preventieve maatregelen bedraagt echter €60,- per verzekeringsjaar, inclusief bijbehorende consulten. Het is belangrijk om te weten dat deze preventieve zorg alleen wordt vergoed als je kiest voor de aanvullende verzekering ‘Preventieve Zorg’. Voor bijvoorbeeld een Golden Retriever zou dit ongeveer 5 euro per maand extra kosten.

Een uitzondering op de dekking is het (preventieve) onderzoek, de diagnose en de behandeling van Giardia. Deze worden niet door PetSecur gedekt.

Rekenvoorbeeld

Neem bijvoorbeeld Robbin, een lid van het Puppygroep.nl-team, die eigenaar is van een golden retriever. Robbin geeft zijn hond elk kwartaal twee Milbemax tabletten als ontwormingsmiddel, wat neerkomt op ongeveer 10 euro per maand. Daarnaast geeft hij zijn hond maandelijks een Simparica tablet tegen vlooien en teken, wat ongeveer 13 euro per tablet kost.

Daar bovenop komt ook nog de jaarlijkse vaccinatie van zijn hond, wat ongeveer 50 euro kost.

Dus, als we dit allemaal bij elkaar optellen:

 • Ontwormingsmiddel: 10 euro/maand x 12 maanden = 120 euro
 • Vlooien- en tekenbehandeling: 13 euro/maand x 12 maanden = 156 euro
 • Jaarlijkse vaccinatie: 50 euro

Robbin’s totale jaarlijkse kosten zijn dus 120 euro + 156 euro + 50 euro = 326 euro.

Als Robbin besluit om de aanvullende module van Preventieve Zorg te nemen, die ongeveer 5 euro per maand (of 60 euro per jaar) kost voor een Golden Retriever, dan zouden de kosten als volgt zijn:

 • Jaarlijkse kosten voor de preventieve zorgmodule: 60 euro
 • Jaarlijkse dierenartskosten: 326 euro
 • Vergoeding van de verzekeringsmaatschappij (maximaal 60 euro per jaar): -60 euro

Dus, Robbin’s totale jaarlijkse kosten, inclusief de preventieve zorgmodule, zouden 60 euro + 326 euro – 60 euro = 326 euro zijn. Dus, Robbin zou in dit geval geen kosten besparen door de preventieve zorgmodule toe te voegen, aangezien de vergoeding gelijk is aan de kosten van de module.

Concluderend lijkt het op het eerste gezicht aantrekkelijk dat PetSecur een aanvullende module aanbiedt voor het verzekeren van preventieve zorg. Echter, bij nader inzien levert dit nauwelijks een significant voordeel op. Het is dus belangrijk om alle kosten en voordelen zorgvuldig af te wegen voordat je een keuze maakt.

Uitsluitingen en beperkingen (de kleine lettertjes)

Het is belangrijk om te begrijpen wat de hondenverzekering van PetSecur niet dekt. We hebben sommige delen van de informatie vereenvoudigd om ze makkelijker te begrijpen, terwijl andere delen rechtstreeks uit de voorwaarden van PetSecur zijn overgenomen. Houd er rekening mee dat PetSecur hun voorwaarden op elk moment kan wijzigen. Daarom adviseren we je altijd om hun website te bezoeken voor de meest actuele informatie rondom de precieze voorwaarden, aangezien wij mogelijk nog niet de nieuwste wijzigingen op onze website hebben vermeld.

Er zijn enkele zaken die niet verzekerd zijn, tenzij ze anders op je polisblad staan. Deze zijn:

 • Kosten die voortkomen uit een niet-verzekerde behandeling.
 • Als je hond een ongeluk krijgt terwijl hij losliep in een gebied waar hij aangelijnd moest zijn.
 • Wanneer iemand anders jouw huisdier verwondt en je niet de identiteit van deze persoon kunt vinden.
 • Aangeboren en erfelijke ziekten, zelfs als ze pas verschijnen nadat de hond van jou is.
 • Ziekten die al bestonden voor de verzekering begon, zelfs als je het niet wist.
 • Chirurgie en operaties aan kruisbanden en skelet worden in de eerste 2 maanden niet vergoed.
 • Operaties in de eerste 2 maanden, tenzij het een aantoonbaar verkeersongeluk is.
 • Onderzoeken naar erfelijke afwijkingen (zoals ED of HD-foto’s).
 • Een tweede kruisband.
 • Voedingssupplementen en/of dieetvoeding, ongeacht of er een medische indicatie is.
 • Het gebruik van geneesmiddelen die niet geregistreerd zijn in Nederland.
 • Nagelknippers, ontwarrende kammen en andere verzorgingsmiddelen.
 • Tests en onderzoeken voor parasietinfecties zoals Giardia, vlooien, wormen, mijten en teken.
 • Medicijnen om parasietinfecties te genezen.
 • Castratie of sterilisatie, tenzij je kiest voor de aanvullende castratie/sterilisatie verzekering.
 • Spoed-, nacht-, avond- of weekend consulten zonder medische noodzaak.
 • Administratieve of verzendkosten van je dierenarts.
 • Kosten voor een dierenartsbezoek aan huis en/of op locatie.
 • Medicatie om krolsheid en loopsheid te voorkomen.
 • Behandelingen en medicatie rond vruchtbaarheid, (schijn)zwangerschap, geboorte en voortplanting.
 • Het plaatsen van een identificatiechip.
 • Alle onderzoeken en behandelingen voor Leishmania en/of Leishmaniasis.
 • Behandeling van overgewicht met medicijnen.
 • Wassen en andere vachtbehandelingen, inclusief shampoo.
 • Het verwijderen van klauwtjes en het knippen van de nagels.
 • Alternatieve geneeswijzen, tenzij anders vermeld in het pakket.
 • Experimentele behandelingen of onderzoeken zonder toestemming.
 • Het begraven of cremeren van je huisdier en eventuele vervoerskosten, tenzij je hiervoor extra verzekerd bent.
 • Gedragstherapie en gedragsconsulten voor je huisdier.
 • Abonnementen bij je dierenarts.

Er zijn ook enkele algemene uitsluitingen voor medische kosten als gevolg van:

 • Opzettelijk of roekeloos gedrag van jouw kant.
 • Burgeroorlog.
 • Epidemieën.
 • Gewapende conflicten.
 • Muiterij of oproer.
 • Georganiseerd geweld (vaak molest genoemd).
 • Atoomkernreacties.

PetSecur prijzen

Bij PetSecur is de maandelijkse premie voor een hondenverzekering afhankelijk van het ras en de leeftijd van je hond.

Laten we eens kijken naar de kosten voor een Golden Retriever reu. Met het Basispakket en een jaarlijks eigen risico van €150, kom je op een maandelijkse premie van €17,63. Als je kiest voor een lager eigen risico, neemt je maandelijkse premie toe. Met een eigen risico van €50 stijgt je maandpremie naar €22,33 en als je helemaal geen eigen risico wilt (€0), betaal je €24,89 per maand.

Met het Standaardpakket voor een Golden Retriever reu, met een eigen risico van €50, betaal je €32,45 per maand. Kies je voor het Extra pakket, dan betaal je €42,97 per maand, ook met een eigen risico van €50.

Voor een Golden Retriever teef liggen de premies iets hoger. Het Basispakket met een jaarlijks eigen risico van €150 kost je €18,56 per maand.

Kleinere hondenrassen, zoals de Chihuahua, zijn daarentegen goedkoper te verzekeren. Voor het Basispakket met een jaarlijks eigen risico van €150, betaal je maar €13,03 per maand. Als je voor een lager eigen risico van €50 kiest, stijgt de premie lichtjes naar €14,09 per maand. Het Standaardpakket kost €19,82 per maand met een eigen risico van €50, en het Extra pakket kost €26,48 per maand, ook met een eigen risico van €50.

Bovenop deze basispremies biedt PetSecur aanvullende verzekeringsopties aan:

 • Gebitsverzekering: €3,90 per maand extra.
 • Crematieverzekering: €4,25 per maand extra.
 • Voor castratie of sterilisatie betaal je geen extra premie bij een verzekeringsduur van 60 maanden.
 • Preventieve zorg: €4,54 per maand extra.

Klantenservice

Je kunt PetSecur een mail sturen, je kunt ze bellen, of gebruik maken van de live chat.

Wij hadden enkele vragen tijdens het reviewen van de PetSecur verzekering en hebben verschillende keren de live chat functie gebruikt. Het nadeel is dat er staat dat ze meestal binnen een paar minuten antwoord geven op je live chat vraag. Echter heb ik nog geen enkele keer een antwoord gekregen binnen een paar minuten. De ene keer duurde het 35 minuten voordat we antwoord kregen, de tweede keer duurde het 16 minuten en de derde keer duurde het 40 minuten. De contactmomenten waren op twee verschillende dagen en tijden.