Puppy Informatie en Advies

Vuurwerkangst bij honden

Helaas hebben veel honden last van vuurwerkangst. Ze zijn bang wanneer ze harde knallen horen en/of lichtflitsen zien. Hetzelfde geldt voor onweer. (Het kan zijn dat bovenstaande afspeelknop niet werkt. Klik dan hier om het interview te beluisteren.) Als je googelt op ‘vuurwerkangst hond’ dan vind je diverse resultaten. Er zijn veel verschillende adviezen en dit komt omdat er niet

Helaas hebben veel honden last van vuurwerkangst. Ze zijn bang wanneer ze harde knallen horen en/of lichtflitsen zien. Hetzelfde geldt voor onweer.

(Het kan zijn dat bovenstaande afspeelknop niet werkt. Klik dan hier om het interview te beluisteren.)

Als je googelt op 'vuurwerkangst hond' dan vind je diverse resultaten. Er zijn veel verschillende adviezen en dit komt omdat er niet één simpel antwoord is op de vraag hoe je je hond kunt genezen van vuurwerkangst.

In deze aflevering van de Puppy Opvoeden Podcast interview ik gediplomeerd Tellington TTouch® Practitioner Ingrid Mus-Huijsman van Goed Beter Beest.

We bespreken in dit interview hoe je vuurwerkangst flink kunt verminderen bij je hond.

Luister naar het interview en laat ons weten wat je ervan vindt in een reactie hieronder:

(Het kan zijn dat bovenstaande afspeelknop niet werkt. Klik dan hier om het interview te beluisteren.)

In deze aflevering leer je:

  • Hoe je de angst voor vuurwerk en stress in het algemeen, bij je hond, kunt verminderen met de TTouch methode en eventueel alternatieve geneesmiddelen. (Let op, dit zijn allen diervriendelijke methoden.)
  • Wat TTouch is voor honden
  • Welke alternatieve geneesmiddelen er zijn wat stress/angst kan verminderen
  • Wat een thunder shirt is bij honden

Genoemd in dit interview: