Clickertraining voor je hond


Wil jij weten hoe je kunt starten met clickertraining met jouw hond of puppy?

Luister dan naar dit interview met hondentrainer Sam Turner, waarin we jou voorzien van een concreet plan om te beginnen met clickertraining.

clickertraining hond
53
Reacties van lezers

De Puppygroep.nl Podcast is een praat radio show van Puppygroep.nl, waarbij ik dierenartsen en hondentrainers interview. Deze show is speciaal gemaakt voor toekomstige en huidige puppy eigenaren, zodat zij hun puppy beter leren begrijpen.

In deze aflevering interview ik Sam Turner. Sam heeft sinds 2005 haar eigen hondenschool Paws4fun in Zevenaar en Maarn. Alle trainingen die Sam geeft zijn gebaseerd op de principes van clickertraining.

Luister naar het interview

In deze aflevering leer je

 • Wat clickertraining is
 • Waarom clickertraining een van de beste trainingsmethodes is
 • Wat je nodig hebt om te kunnen starten met clickertraining
 • De leeftijd die je puppy moet hebben om te kunnen starten met clickertraining
 • Of je met een oudere hond ook nog kunt starten met clickertraining
 • Hoe je de clicker voor het eerst introduceert bij je puppy
 • Hoe een clickertraining schema er uit ziet voor beginners
 • Hoeveel trucjes je een hond in één maand kunt leren met clickertraining
 • Hoe je jouw hond leert om de deur dicht te doen
 • Hoe je jouw hond leert apporteren

Producten/links genoemd in dit interview

Bedankt voor het luisteren!

Super bedankt voor het luisteren. Ik wil je vragen om onderaan deze pagina een reactie achter te laten, waarin je vertelt of je naar aanleiding van dit interview wilt beginnen met clickertraining. Ik ben erg benieuwd of jij er mee gaat starten, ik in ieder geval wel!

Klik hier om een reactie achter te laten.

Nogmaals bedankt voor alle informatie die je met ons gedeeld hebt, Sam!

53
Reacties van lezers
 1. Ja ik wil heel graag beginnen met clicker training voor onze Roemeense zwerfhond Neo van 10 maanden om hem wat minder angstiger te maken en hem beter aan de lijn te laten lopen

 2. Goh super veel top info over de clicker training ga er meteen mee beginnen met beau van 9 weken hartelijk bedankt
  Beau is een boomer

 3. Wat interessant is dit. Ik heb nog geen pup maar wel al spullen in huis inclusief clicker, omdat ik dit zelf al wilde gaan doen, maar dit interview bevestigd mijn gevoel.

  Heb helemaal zin om met mijn Franse bulletje aan de gang te gaan zodra ze er is.

  Dank voor alle bruikbare, interessante en duidelijke informatie die jullie geven op puppygroep.

  Groetjes Vanessa, Spijkenisse

 4. Hoi ik ben Kurt en heb mijn lhasa apso pup in huis gehaald, hij luistert naar de naam Beau! Bedankt alvast voor de goede tips.

  Groetjes

 5. Hallo,

  Wat een leuke actie en goed interview! Wij gaan dit weekend ons 1e puppy (Jessy) ophalen, spannend!! We hebben er zoveel zin in, maar zie er ook wel een beetje tegenop haha. Er komt een hoop bij kijken en we kunnen alle hulp gebruiken die nodig is. De klik met ons puppy zal er vast wel zijn..maar de klik met onze katten en alles wat de buitenwereld te bieden heeft moeten we nog gaan ondervinden en ik hoop dit te doen door gebruik te maken van de clickertraining. Dit boek zou dus enorm welkom zijn!

  1. Hallo Esther,

   Goed om te horen dat je het interview waardevol vindt. Helaas is de win actie inmiddels al een jaartje afgelopen, haha. Je kunt uiteraard nog steeds het boek bestellen als je dat wilt.

   Succes!

 6. Hoi, mijn pup is nog maar een paar daagjes oud, ik weet nog niet hoe hij/zij gaat heten, ik mag nl over een paar weken kiezen aangezien de helft van de pups naar dcn geleidehonden gaat om daar getraind te worden. Nu wil ik van mijn pup ook een goed opgevoede hond maken en direct beginnen met een positieve opvoeding.

 7. Hallo, mijn kleine bulgaarse pup is nog onderweg en komt eind jullie in mijn gezin. Ze is nu 3 maand oud. Momenteel wordt ze door de stichting rsdr opgevangen samen met haar 9 broertjes en zusjes. De pups waren 3 weken oud toen ze in een zak gedumpt werden bij de rsdr opvang.

  Ik heb eerder een spaanse hond gehad vanuit stichting Paws. Zij was een volwassen hond en met haar heb ik voor het eerst een clickertraining gevolgd. Een training die bij mij en de hond past. Duidelijke instructies voor hond en baas. Dus wil graag weer een clickertraining volgen, maar nu voor mijn pup Baloe.

 8. Hallo, heb een pup van bijna 5 maanden, heb al een clicker gekocht, dus veel interesse heb ik wel voor de opvoeding van mijn Teckeltje

  Lieve groetjes uit België

 9. Hallo,
  Heb mijn eerste puppy, een Mechelse Herder genaamd Lara.
  Schat van een beest, een beest is het, hardleers, lomp, hard, deugniet, toch ook wel heel lief, soms schattig en luisterd. Maar kent wel zo het nodige, alleen om vaak het fijne met wandelen en apporteren onder de knie te krijgen vergt uiteraard geduld.
  Daarnaast is het altijd maar weer uitzoeken wat goed is voor je pup en wat niet. Wat kan en zou een pup moeten kunnen op welke leeftijd e.d. is interessant, maar blijft lastig.
  Maar 1 ding is zeker ik wil het beste voor mijn Lara, mijn welkom thuis en aller vriend.
  De topper!

  Groeten Tim en Lara.

 10. Hallo Robbin,
  wij willen ons even voorstellen me vriendje heet Marley de schapendoes en is 9 weken en ik heet Sammy boy de bouvier en ik ben bijna 7 maanden wij zijn heel leergierig daarom kunnen wij het boek over de opvoeding en clickertraining goed gebruiken en onze baasjes ook om ons beter te laten luisteren(want we kunnen oost Indisch doof zijn) en opvoeden wat meer inhoud dan liefde,eten en uitlaten .
  Daarom zouden we heel blij zijn als ons baasje verrast zou worden met dit boek zodat we beter gaan luisteren en flink wat training krijgen wat we geweldig vinden en met onze baas overal mee naar toe kunnen omdat we zulke geweldige honden zijn.
  pootjes van mijn toffe vriend Marley en mijn stoere ik Sammy boy

 11. Hey, wij hebben sinds 5 dagen ons eerste hondje. Onze puppy heeft de mooie naam Ringo.
  Om Ringo een zo goed mogelijke opvoeding, en daardoor ook een mooie toekomst, te bieden is alle hulp welkom! We zouden dan ook zeer vereerd zijn met het boek!

  De groe(n)tjes.

 12. Hallo,

  Sinds afgelopen zaterdag hebben we er een huisgenootje bijgekregen, nl een Cocker puppy van 9 weken oud. Hij heet Jef. Hij doet het reeds redelijk flink, maar alle hulp is natuurlijk welkom!!!

  Groetjes

 13. Hoi, wat een toffe actie is dit! Ik ben heel enthousiast over de clicker training! We hebben nu een friese stabij van 2 weken oud, hij heet Bongo.Dit boek zou zeker welkom zijn tijdens de opvoeding van onze lieve pup 🙂

 14. Graag wil ik meedoen met deze actie. wij hebben een engelse cocker spaniel, hij heet Max en is nu 3 maanden oud. Hij is lief en ondeugend en we zouden hem nooit meer willen missen.

 15. Hoi, graag maken we kans op het winnen van uw boek! ‘Onze’ pup is net anderhalve week oud we zijn dan ook nog druk aan het overleggen hoe of dit nieuwe gezinslid moet gaan heten! Mischien wel clicker ?! Maar goed we duiken in alle informatie over de opvoeding van onze pup dus het boek zou erg welkom zijn!

 16. Hoi,
  Ik wil graag meedoen met de actie gratis boek. Wij hebben 2 pups. Bo, ruwharige teckel, geboren 14/5/2015 en Donna, een Duitse staande korthaar, geboren 25/5/2015.

  Hartelijke groet,

  Conny Neuburger

 17. Hallo,

  Wat een leuke actie! We vinden het erg leuk om met onze pup Kaya van bijna 22 weken oud te oefenen. Kaya is een kooikerhondje en wil graag leren. Doet graag alles goed voor ons. We zijn druk met de clicker bezig en we zijn al een beetje op weg. We vinden het leuk om ons te verdiepen in de hond en doen ons uiterste best om er een zo goed mogelijk gehoorzame hond van te maken. Wij willen heel graag het boek winnen!

  Groeten,

  Rik en Eline de Wind

 18. Onze lieve Abby, een zwerfhondje uit roemenie, dus ras onbekend maar heeft iets van een herdertje. Inmiddels bijna 5 maanden, vindt het super om dingen te leren en samen met mij te doen, dus dat boek winnen is weer een feestje voor ons.

 19. Hoi, wij zijn Floor (13) en Lotte (11) en krijgen op 4 december onze bruine labrador pup JOP dan is hij 8 wkn oud. Wij hebben nog nooit een hond opgevoed en hebben er heel veel zin in maar vinden het ook best wel spannend. Dus alle tips vinden we fijn. Een boek is dus erg leuk om te winnen én voor ons om te lezen. ?
  Doei!

  1. Hallo Floor en Lotte,

   Van harte gefeliciteerd!

   Jullie hebben het boek ‘Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans: Elke pup een goede start’ gewonnen.

 20. Onze pup Lizzy is een dwergteckel van 16 weken ook bij ons is dit onze eerste pup
  de pup zal nog veel moeten leren zoals wij ook mijn ouders en ik ook.
  soms weet je niet goed wat je moet doen om het ze goed aan te leren, ondanks ik pas twee lessen naar een puppy cursus ben geweest.

 21. Hoi ik ben Pip, een labradoodle en zo wit als een ijsbeertje. Volgens mij wil mijn baasje erg graag dit boek winnen, vandaar dat ik haar bij deze opgeef. Ik woon sinds 3 weekjes bij mijn baasje en aanstaande zondag ben ik 12 weken oud. Ik heb het reuze naar mijn zin, ze hebben heerlijke gordijnen om op te kauwen en ook de sloffen van mijn baasje zijn echt heer-lijk. Als ik buiten een plasje doet begint mijn baasje braaf te roepen en krijg ik een snoepje, dus volgens mij vind ze dat wel leuk. Minder leuk vind ik die gekke natte druppels die uit de lucht vallen, ik snap er niks van. Ik steek dan alleen mijn neus naar buiten en maak snel rechtsomkeer en doe snel een plasje binnen. Maar goed, volgens mij doet mijn baasje erg haar best om mij zo goed mogelijk op te voeden, maar soms zit ze wel een beetje met haar handen in het haar dus als jullie haar dit boek kunnen geven dan zal dat haar wel helpen denk ik. Dan is mijn baasje blij en dan ben ik ook blij! Alvast bedankt! Hartelijke pootjes en een lieve lik van Pip.

 22. Ik doe graag mee, maar niet voor mezelf. Mijn zoon heeft een pup van ruim 5 maanden..kruising border/mechelaar…een echte powerpup! Lopen aan de lijn is nog moeilijk, zeker met zoveel prikkels in de herfst..Dus bij t begin beginnen, met hulp van dit boek!!

 23. Altijd leuk om iets te winnen en vooral als je er ook nog iets van kan leren. Onze pup (boomer) Bonny is nu 4 maanden oud en onze eerste pup…kunnen dus nog veel hulp/tips gebruiken.

 24. Hallo, wat een super leuke actie!! Ik doe heel graag mee, helemaal enthousiast geworden over de clicker training. Ik krijg binnenkort me eerste australian shepherd pup. Ze is dan 8 weekjes oud en gaat Yindi heette.

 25. Onze pup, inmiddels puber eigenlijk heet Charly. Ik heb net puppycursus met Charly afgerond, maar de aandachtsoefening wat toch de basis is gaat niet altijd even makkelijk. Vooral buiten met veel prikkels en spannende dingen is het lastig. Via Facebook filmpjes van Sam Turner met de clicker gezien en wat geoefend. Ik denk dat we hier echt mee verder komen. Ik heb deel 2 Je puber goed op pad, omdat Charly al 4,5 maand was toen we hem ophaalden, maar deel 1 vanwege de oefeningen zou erg leuk zijn!

 26. Duidelijk en met jouw aanstekelijke entousiasme uitgelegd. Vol inspiratie aan de slag. Lady, onze rottweiler pup, word 6 maanden, maar ik doe graag mee met de win actie.

 27. Hoi, ik doe graag mee aan de actie voor een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans. Mijn pup heet Eddie en is 15 weken oud. We zijn al enthousiast aan de slag gegaan na het interview, erg leuk. Groeten Jeanet

  1. Hoi Jeanet,

   Goede keuze om mee te doen met de win actie. Het is ook een erg leerzaam boek. Ook super leuk dat je aan de slag bent gegaan met clicker training. Ik ben benieuwd hoe het gaat. Veel succes en plezier!

 28. Myn hondje heet Dana en word 25 november 5 maanden oud.En luisteren voor geen meter ,maar het is een ondeugend en lief vertederend meisje en dat is zeker
  Heb haar nu woensdag 18 november 1 maand hier in huis,
  En Spanje was haar thuis
  Dus ik heb Dana geadopteerd en ze is nu zo goed als zindelyk
  Dat heeft ze al heel snel geleerd

 29. Mijn pup is 10 weken en heet Teun. Het is een schat van een bruine labrador, die al netjes gaat zitten als ik zijn riem om doe! Zindelijk is hij nog niet helemaal, gelukkig poept hij buiten…!

 30. Mijn puppy heet Nero en is bijna 5 maanden oud, af en toe heeft hij moeite met zindelijkheid. Doet buiten niets, zelfs niet na 1 uur wandelen, maar zodra hij binnenkomt poep hij in de keuken.

 31. Onze duitse herder van 11 weken is ons eerste hondje en wij willen een goed luisterende en getrainde herder maar dat valt niet altijd mee als je hond een echt karakter heeft.

 32. Mijn hond heet Logan, en Kodiko / Stabij en 12 weken oud.
  Het is de eerste keer dat ik een pup heb alles is nieuw en ik wil zoveel mogelijk leren om van Logan een volgzame hond te maken waar ik nog jaren plezier aan kan beleven.

 33. Ik wil graag zoveel mogelijk leren om mijn pup Puk.? op de juiste manier op te voeden. Puk is 16 weken en het liefste en beste wat mij is overkomen.

 34. Lupo is een leergierige border collie van 4 maanden oud een schatje. Hoop nog veel te kunnen leren van je boek.

 35. Zou het boek goed kunnen gebruiken. Onze pup mogen 4 dec op het ophalen. Hij is dan 9 weken. Zijn naam weten we nog niet.

 36. Zou echt super leuk zijn om het boek te winnen voor mijn Duitse Herder Rex van 23 weken. Helemaal omdat ik z’n opvoeding helemaal zelf doe/wil doen!!

  Groetjess, pootje van Rex

 37. Allereerst bedankt voor de interviews en de goede tips. Ze zijn altijd welkom.

  Ik doe mee voor onze Beau, net zo mooi als zijn naam. Hij is een 10 weken oud Boemertje. Hij verdient zeker een “Welkome aan deze wereld”cadeu…

 38. Ik doe geel graag mee. Ik heb een stafford x bulldog en hij heet tyco en hij is 16 weken

 39. Onze Berner Sennen pup heet Guus en is op 13 september geboren, we hebben de clicker al in huis dus gaan graag winnen!!

 40. Heb sind maandag een pup van 7 weken. De naam is Loyd en ik doe graag mee met de clickertraining.
  Vrgr. Harry

Deel je ervaring