Hond in de auto: maak je auto veilig en prettig voor je hond

RobbinHandig voor hondeneigenarenLeave a Comment

hond in de auto

In dit artikel leer je hoe ik mijn eigen auto heb aangepast, zodat dit prettiger en veiliger is voor mijn golden retriever Doeka en voor mijzelf, omdat ik nu minder last heb van haren in de auto.

Na het lezen van dit artikel zou jij precies hetzelfde kunnen doen met jouw eigen auto.

De uitdaging aan honden in een auto

In mijn vorige auto hield ik mijn hond, Doeka, altijd op de achterbank met een speciale honden auto gordel. Voor Doeka is dit een veilige manier van reizen. Echter vond mijn auto, en ik zelf, dit niet de meest gewenste oplossing, omdat de achterbank hierdoor vol haren zat.

Wanneer je al is een stoffen achterbank hebt gestofzuigd, dan weet je dat dit een enorme klus is. Het is haast onmogelijk om alle haren te verwijderen.

Kortom, mijn uitdagingen aan een hond in de auto waren:

  • Veilig reizen voor mij en de hond;
  • Een schone auto behouden.

De oplossing voor een hond in de auto

Door de aanschaffing van een andere auto ben ik op zoek gegaan naar een permanente oplossing, zodat ik hem veilig kan vervoeren, maar ik daarnaast ook een schone auto houd.

Allereerst ging ik op zoek naar de meest ideale plek voor Doeka in mijn auto. Al snel kwam ik uit op de kofferbak. Maar ook de kofferbak is voornamelijk van stof. Wanneer ik hem hierin zou vervoeren dan zou dit binnen de kortste keren ook helemaal vol haren zitten en dat is nou juist nét niet wat ik wil.

Kofferbak auto bescherming

Ik ben op zoek gegaan naar bescherming voor mijn kofferbak.

Het product wat ik besteld heb heet 'Kofferbakprotect' van Hondenrekkenshop.nl. In deze webwinkel kun je speciaal voor jou auto het Kofferbakprotect product bestellen, zodat je zeker weet dat het past.

Hieronder zie je het product 'Kofferbakprotect', zoals het uit de verpakking komt.

Het stukje zeil wat je hieronder ziet is de achterbumperprotect flap wat uiteindelijk als bescherming dient voor de achterbumper van je auto wanneer je hond in de kofferbak springt of klimt.

Op de foto hieronder vind je klittenband dat gebruikt wordt om Kofferbakprotect goed vast te zetten.

Eenmaal in contact met de klantenservice van Hondenrekkenshop.nl adviseerde ze mij om ook de 'Kofferbakmat' erbij te bestellen, zodat de hond in de kofferbak goed grip houdt. Zie onderstaande foto's voor de Kofferbakmat.

En ook hier weer; de Kofferbakmat is ook op maat te bestellen voor jouw automerk en type.

Kofferbak bescherming installeren in de auto

Kofferbakprotect past maar op één manier in je kofferbak.

Plak het klittenband op de juiste plekken in je kofferbak, zodat je het matcht met het klittenband van Kofferbakprotect.

De zijkanten passend krijgen kostte iets meer moeite, maar is uiteindelijk ook gelukt.

Zie de foto hieronder voor het eindresultaat van Kofferbakprotect, exclusief de bumberprotect flap en de Kofferbakmat.

Hieronder een foto inlusief de bumberprotect flap. En zoals je kunt zien wordt op deze manier mijn achterbumber goed beschermd wanneer Doeka in de auto springt of klimt.

In de eerdere foto's is de Kofferbakmat nog niet geïnstalleerd. Op de foto hieronder inmiddels wel. Je kunt zien dat de toevoeging van de Kofferbakmat resulteert in extra grip voor je hond door het profiel van de mat. Het materiaal van de kofferbakmat is rubber en daarom makkelijk te reinigen.

Hondenrek in de auto voor extra veiligheid

Voor extra veiligheid heb ik een robuust hondenrek geïnstalleerd in de auto. En ook het hondenrek is op maat besteld voor mijn auto; het past dus perfect. Zie [deze handleiding] waarin wordt uitgelegd hoe je het hondenrek installeert; super eenvoudig.

Op de foto hieronder zie je de speciaal meegeleverde kussentjes die je auto beschermen bij de installatie van het hondenrek.

En als laatste, het eindresultaat. Een strak, stevig en veilig hondenrek, inclusief Kofferbakprotect + bumberprotect flap en de rubbere Kofferbakmat.

Ga naar www.hondenrekkenshop.nl en bestel dit ook voor jouw auto. Ze hebben een groot assortiment; jouw type en merk auto staat er ongetwijfeld tussen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.