Beste robotstofzuiger in 2019 voor mensen met een hond

In onderstaande video vertel ik je alle eigenschappen en de voor- en nadelen van mijn robotstofzuiger Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS; een robotstofzuiger speciaal voor mensen met een hond. Let op, de video hieronder gaat niet alleen maar over de stofzuiger Bluebot XSmart. Ik behandel namelijk ook 3 concurrenten, oftewel vergelijkbare modellen, van andere merken en welke eigenschappen zij hebben en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Na het bekijken van de video weet jij alles wat je moet weten voor een goed doordachte koopbeslissing. (Onder de video heb ik ook alles uitgeschreven in een artikel, zodat je het rustig kunt nalezen.)Algemene informatie Robotstofzuiger BLUEBOT XSMART BPK-VCBB1XS

Ik heb de robotstofzuiger Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS. Voor het gemak heb ik hem de naam Fred gegeven, want zijn geboortenamen rollen niet heel gemakkelijk over de tong. Als je verderop in deze tekst Fred ziet staan, dan weet je dat ik daar de robotstofzuiger BLUEBOT XSMART mee bedoel.
Fred is geboren eind 2017 en doet het sindsdien erg goed in de verkoop. Bij Coolblue staat Fred in het lijstje top 10 beste verkochte robotstofzuigers.

Fred heeft veruit 1 van de meeste reviews in de robotstofzuiger categorie op Coolblue, 614 om precies te zijn op het moment dat ik bovenstaande video heb gemaakt, en heeft een 4,5 ster wat erg netjes is.

Eigenschappen robotstofzuiger BLUEBOT XSMART BPK-VCBB1XS

In onderstaande video zie je een promotievideo van de robotstofzuiger, Fred, die ik heb. Ze vertellen in de video de belangrijke eigenschappen van Fred. Ik belicht ieder puntje hieronder toe en reageer daar vervolgens op en geef daarbij aan of Fred deze beloftes ook daadwerkelijk na komt.


1) Meer tijd voor leuke dingen

Het eerste statement wat ze maken in de video is dat je meer tijd voor leuke dingen hebt wanneer je deze robotstofzuiger aanschaft. (En dit geldt natuurlijk voor iedere kwalitatieve robotstofzuiger.)

Nou ja, hier zit natuurlijk een kern van waarheid in. Ik heb zelf ook een normale Mille stofzuiger, maar deze stofzuiger gebruik ik enkel voor de bank, de trap, de gang en de bovenverdieping in onze woning. De beneden verdieping is geheel Fred's terrein en daar kom ik dan ook niet met een andere stofzuiger.

Wel maak ik de woonkamer, keuken en bijkeuken 'robotstofzuiger proof' zodat Fred overal goed bij kan. Als ik bijvoorbeeld mijn stoelen niet op mijn tafel zet, dan kan het zijn dat Fred onder de stoel vast komt te zitten. Dit is al een paar keer gebeurd. Ook ga ik met mijn hand onder de radiatoren in de woning, omdat Fred daar niet bij kan komen. Ik haal stof en hondenharen hieronder vandaan en schuif dat wat naar voren zodat Fred erbij kan en het stof en de hondenharen kan opzuigen.

Alles bij elkaar kost mij dit om en nabij tien minuten. Om terug te komen op het statement die ze maken; meer tijd voor leuke dingen. Zeker waar, want het stofzuigen van de gehele benedenverdieping kost meer tijd dan tien minuten.

2) Ook de beste vriend van uw dier

De tweede statement die ze maken in de promo video is: 'ook de beste vriend van uw dier'.

Met deze statement ben ik het niet eens, want mijn golden retriever hond Doeka ziet Fred zeker niet als zijn beste vriend. Dan zou Fred zo nu en dan is een snoepje moeten laten vallen ... dat zou de zaak veranderen denk ik.
Doeka is ook niet bang voor Fred, maar het is logisch dat een hond het niet fijn vindt als er een robotstofzuiger tegen hem aan stoot. Dat vind ik zelf ook niet fijn. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik Fred activeer wanneer ik met mijn hond wandel of wanneer we er niet zijn.

Naar mijn idee kun je niet een robotstofzuiger aanzetten wanneer jij er niet bent en je hond wel. Je hond zou dan namelijk iedere keer moeten opstaan wanneer de robotstofzuiger naar die plek wilt waar je hond ligt. Lijkt mij niet erg prettig voor hem, maar dit is natuurlijk een persoonlijke afweging.

3) Verwijdert eenvoudig stof, vuil en dierenharen

Het derde statement die ze maken is: 'verwijdert eenvoudig stof, vuil en dierenharen'.

Hier ben ik het 100% mee eens, want dit doet Fred ontzettend goed. Erg fijn wanneer je je huis verlaat met zand en hondenharen en alles 20 minuten later weer schoon is, wanneer je terugkomt van een wandeling met je hond.

Wel moet ik erbij vermelden, zoals ik ook in het eerste statement erbij vermelde, dat je ruimte moet maken voor de robotstofzuiger, zodat hij overal goed bij kan. Evenals onder de radiotoren of andere plekjes in jouw woning waar hij niet goed bij zou kunnen.

4) Ook voor schone randen en hoeken

Het vierde statement is 'ook voor schone randen en hoeken'. Hier moet ik ze gelijk in geven. Dit werkt goed. Ik geef deze eigenschap van Fred een 8. Waarom geen 10? Als er namelijk écht zand in een hoekje ligt dan neemt hij niet alles mee, maar wel veel. En dat Fred goed in de hoeken kan komen komt door de borstels die hij heeft. Deze borstels steken namelijk een stukje uit waardoor hij makkelijker bij de hoekjes komt.

5) Geschikt voor tapijt tot 2 cm hoog

In de video heb ik Fred op de proef gesteld. Ik laat hem een tapijt schoonmaken. Gaat het Fred lukken? Bekijk het in de video hieronder.


6) Minder last van je stof allergie door het HEPA filter systeem

Het zesde statement is dat Fred zorgt voor minder last van je stof allergie door het HEPA filter systeem. Ik ben wel allergisch voor stof, maar of dit systeem mij hierin helpt durf ik niet te zeggen. Lastig te beoordelen. Laten we doorgaan naar het volgende puntje ...

7) Kan niet van de trap vallen

Het zevende statement is dat Fred geschikt is voor een bovenverdieping, want hij valt niet van een trap. Hij signaleert de trap en er daardoor niet afvalt.

8) Verwisselbare zuigmonden (geschikt voor elke ondergrond)

Het achtste statement is dat je verwisselbare zuigmonden hebt, geschikt voor elke ondergrond.

Op Coolblue staat, als je huisdieren of veel tapijt in huis hebt je de reguliere zuigmond beter kunt vervangen voor de zuigmond met de ronddraaiende borstels. Ik heb geen tapijt in huis, maar wel een hond die erg verhaart. Toch vind ik de reguliere zuigmond fijner dan de ronddraaiende borstels.

Bij de de ronddraaiende borstels blijven de haren vastzitten en daarom gebruik ik deze nooit. Zelf heb ik laminaat in huis en daar werkt Fred uitstekend. Ik heb geen ervaringen met een woning dat volledig bestaat uit tapijt.

9) Dweilfunctie

Het negende statement is de mogelijkheid om zowel nat als droog schoon te maken.. Dit werkt in feite goed. Weet wel, als jij tapijt in je woning hebt, dan gaat de dweil, samen met de stofzuiger, er overheen.

Verder, ook goed om te weten, de dweilfunctie is een leuk extraatje van Fred, maar het vervangt niet het handmatige dweilen, zoals de robotstofzuiger wel grotendeels de handmatige stofzuiger vervangt voor de vloer beneden.

10) Te bedienen via mobiele app en afstandbediening

Het tiende statement is: er zijn verschillende manieren om Fred te bedienen. Een afstandbediening, een mobiele app en de handmatige manier. Met de mobiele app kun je een schoonmaak schema instellen voor Fred met dagen en tijden. Verder kun je via de mobiele app verschillende soorten programma's kiezen. Je hebt namelijk kleinere programma's en grotere programma's.

In het begin heb ik de app gebruikt, maar soms was er geen verbinding, waardoor de app opnieuw connecten met de robotstofzuiger noodzakelijk is. Het opnieuw koppelen duurde soms even ... En als ik haast heb en de robotstofzuiger wil aanzetten, dan heb ik geen geduld om eerst weer te prutsen om de app en de stofzuiger te koppelen.

Kortom, ik gebruik de app niet, omdat het mij meer frustratie oplevert dan gemak.

Verder, ik maak geen gebruik van een vast schoonmaak schema voor Fred, want ik zet Fred aan op de momenten dat het mij uitkomt. Als ik met mijn hond wandel zet ik Fred aan. En de tijden daarvan zijn niet iedere dag hetzelfde.

Belangrijk is ook dat draden weggewerkt zijn. Evenals schoenen, want een veter komt vast te zitten in de ronddraaiende borstels. Daarnaast plaats ik mijn stoelen op de eettafel, want Fred zit anders gegarandeerd vast onder één van de stoelen, helaas.

Mijn punt? Als Fred start zonder enige voorbereiding van mijn kant, zit hij vast. Daarom maak ik altijd gebruik van de handmatige startknop.

10) Gebieden afbakenen met magneetstrips

Het tiende statement: mogelijkheid om gebieden af te bakenen voor Fred. Je krijgt een speciale magneetstrips meegeleverd en Fred herkent de strip en gaat hier niet overheen.

Dit systeem werkt in mijn situatie helaas niet goed. Ik heb de strips rondom mijn radiator, die achter mijn bank staat, bevestigd. De radiator is hoog genoeg dat Fred eronder kan en daarom vastloopt.
Ik heb de strips al meerdere keren verplaatst en/of anders neergelegd, maar het probleem blijft.
Mijn oplossing heb ik gevonden in het plaatsen van kartonnen doosjes onder de radiator, zodat Fred er niet bij kan. De bank staat voor de radiator, waardoor je de doosjes ook niet ziet.

Je kunt de strips ook gebruiken om een vaas af te schermen. Of de hondenbakken. Of een doorgang naar een ruimte waar je niet wilt dat Fred komt.

Let wel, de strips vind ik geen modieuze uitstraling hebben, oftewel ze zijn best lelijk, maar misschien denk jij daar anders over 🙂

11) Automatisch opladen en programma hervatten

Het elfde statement is: Fred navigeert automatisch naar zijn oplaadstation om zijn accu te herladen en hervat zijn route zodra hij daarmee klaar is.

De specificaties bij Coolblue vertellen ons dat Fred 180 vierkante meter in één accubeurt kan schoonmaken. Mijn benedenverdieping is niet groter dan 180 vierkante meter waardoor Fred met gemak binnen één accubeurt klaar is met stofzuigen.
LET OP: is de ruimte die je toekomstige robotstofzuiger schoonmaakt groter dan de maximale zuigoppervlakte per acculading? Kies dan een andere robotstofzuiger. Zoals eerder verteld, activeer ik mijn robotstofzuiger wanneer ik wandel met mijn hond. Eenmaal thuis is hij (bijna) klaar.

Wanneer de stofzuiger het te stofzuigen oppervlak niet in één accubeurt gedaan krijgt, laadt hij op, en gaat automatisch een X uur later verder. Dit vind ik niet praktisch en vind het belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent alvorens je een daadwerkelijke keuze maakt.

Beoordelingen van anderen over de robotstofzuiger BLUEBOT XSMART BPK-VCBB1XS


"Moeite met drempels"

bluepunkt bluebot xsmart vcbb1xs moeite met drempels
In de review hierboven schrijft ze dat het tweelingbroertje van Fred, genaamd Jaap, niet goed over drempels heen kan. En om verwarring te voorkomen; Jaap en Fred zijn identiek, oftewel beide het type BLUEBOT XSMART BPK-VCBB1XS. (Blijkbaar ben ik niet de enige om de stofzuiger een makkelijkere naam te geven.)

Terugkomend op het probleem; Fred/Jaap heeft moeite met drempels. Volgens de specificaties van Coolblue kan Fred en Jaap met gemak over een 2cm drempel heen, maar net als Jaap, heeft Fred hier ook een beetje moeite mee. Tegenwoordig leg ik het deurmatje voor de drempel en dat werkt goed. Fred rijdt er met gemak overheen en dit zorgt ervoor dat Fred nooit meer vast zit op de drempel. (Ter info: onze drempel is niet mooi recht.)

"Duurt soms even om thuishonk te vinden"

In dezelfde review hierboven zegt mevrouw dat Jaap soms moeite heeft om zijn thuishonk te vinden. Deze eigenschap merk ik ook op bij mijn Fredje. Het is irritant om te zien (als je niet veel geduld hebt, zoals ik). Mijn tip: activeer je robotstofzuiger wanneer je er niet bent of in bed ligt. Ze kunnen ook met gemak in het donker rond.

"Moeite met de eetkamerstoelen"

bluepunkt bluebot xsmart vcbb1xs moeite met eetkamerstoelen
Hierboven schrijft ze dat het zusje van onze Fred, Nody, ook regelmatig vast zit tussen de stoelpoten. Mijn Fred is blijkbaar niet de enige die hier last van heeft. Mocht jij soortgelijke stoelen hebben [zie video] ga er dan van uit dat dit jou ook overkomt. De stoelen op de eettafel (of ergens anders) plaatsen is dan noodzakelijk.

"We moesten ieder dag stofzuigen i.v.m. onze honden, maar nu niet meer"

bluepunkt bluebot xsmart vcbb1xs voor je hond
Krista vertelt dat ze eerder iedere dag stofzuigde met haar twee honden in huis. Dit is nu niet meer nodig door Fred, de robotstofzuiger. Helemaal herkenbaar, want dagelijks stofzuigen is bij ons ook noodzakelijk met een golden retriever in huis.

Alternatieve robotstofzuigers

Fred is natuurlijk niet de enige robotstofzuiger op de markt. Ik behandel een 3-tal alternatieven die, volgens reviews en specificaties, voldoende zuigkracht hebben voor dierenharen en zand.

iRobot Roomba 960

irobot roomba 960
Als je kijkt naar alternatieven dan heb je bijvoorbeeld de iRobot Roomba 960.

Drempel hoogte
Fred kan over een hogere drempel in huis, namelijk 2 cm. De iRobot Roomba 960 kan over een maximale drempel hoogte van 1,6 cm.

Maximale zuigoppervlakte per acculading
Daarnaast heeft de Roomba 120 vierkante meter maximale zuigoppervlakte per acculading. Fred kan maar liefst 180 vierkante meter.

Dweilfunctie
De Roomba heeft geen dweilfunctie, zoals mijn Fred wel heeft.

Volumeopvangbakje
De Roomba heeft een iets groter opvangbakje. Als onze Fred de kamer rond is geweest dan zit het opvangbakje vol met zand en hondenharen. Als ik Fred de volgende keer aanzet moet zijn bakje geleegd worden. Eerlijk gezegd denk ik niet dat 0,1 liter veel verschil maakt, want ik ga er van uit dat je dan nog steeds na iedere schoonmaakbeurt het bakje moet legen, maar dat ter zijde.

Kabels
Wat wel prettig is is dat iRobot Roomba 960 niet vast loopt op kabels. Je hoeft dan niet kabels bij een bureau of achter een bank weg te werken.
Inmiddels heb ik alle kabels voor Fredje weggewerkt, maar soms vergeten we een schoen en dan zijn de schoenveters verwikkeld in Fred's borsteltje.

Gebiedsafbakening
Dan de gebiedsafbakening. Zoals eerder aangegeven is er bij Fred de mogelijkheid voor magneetstrips. De strips vind ik niet mooi en werken naar mijn idee ook niet top, althans op de manier hoe ik ze gebruik. De Roomba heeft de mogelijkheid voor virtuele muren, waardoor je geen lelijke magneetstrips hebt.

Conclusie
Dit is de vergelijking tussen Fred en iRobot Roomba 960. Persoonlijk vind ik de specificaties van Roomba niet heel bijzonder aangezien hij een stukje duurder is.

Het oppervlakte wat een robotstofzuiger kan schoonmaken in een accubeurt vind ik erg belangrijk. Roomba's maximale oppervlakte is kleiner dan die van Fred. Let daar goed op.

Ook de hoogte van de drempel kan een dingetje zijn aangezien Roomba over een niet hogere drempel van 1,6 cm kan.

De virtuele muur van Roomba vind ik dan wel weer erg cool!

Bestellen / prijzen
De actuele prijs van Roomba bekijken op Coolblue of Bol.com? Klik hier.

Neato Botvac D7 Connected

robotstofzuiger neato botvac d7 connected
Dan hebben we de Neato Botvac D7 Connected. Deze robotstofzuiger is ongeveer 200-300 EUR duurder dan Fred, maar heeft mooie eigenschappen. Laten we er even naar kijken ...

Dweilfunctie
De D7 heeft geen dweilfunctie, maar dit is ook niet de sterkste kant van Fred, vind ik zelf.

Maximaal zuigoppervlakte per acculading
Eén van de pluspunten van de D7 is het maximale zuigoppervlak per acculading. Als het schoon te maken woonoppervlak minder dan 500 vierkante meter is, dan is de D7 perfect.

Volume opvangbakje
Het volume opvangbakje is een stukje groter. Er kan 0,7 liter vuil in, waarbij Fred enkel 0,5 liter vuil kan opvangen. Die 0,7 liter is dan ook wel nodig wanneer je een veel groter woonoppervlakte moet schoonmaken.

Gebiedsafbakening
Ideaal is dat de D7, net als de iRobot Roomba 960, een virtuele muur kan creëren. Vooral met grotere woningen kan dit praktisch zijn, wanneer je niet wilt dat hij in een bepaalde ruimte komt. Verder werken magneetstrips ook, net zoals bij Fred. Bij Roomba 960 werken magneetstrips dan weer niet.

Conclusie
Het belangrijkste kenmerk van de Neato Botvac D7 Connected vind ik de maximale zuigoppervlakte per acculading. Heeft jullie woning minder dan 500 vierkante meter woonoppervlak? Dan kan de D7 dit prima schoonmaken in één acculading. Hierdoor is de D7 een stuk sneller klaar dan een robotstofzuiger die jullie woonoppervlak niet in één acculading kan stofzuigen.

Is het schoon te maken oppervlak minder dan 180 vierkante meter? Dan voldoet Fred ook prima en zou ik dat extra geld voor iets anders leuks bewaren 🙂

Bestellen / prijzen
De actuele prijs van Neato Botvac D7 Connected bekijken op Coolblue of Bol.com? Klik hier.

iRobot Roomba i7+

iRobot Roomba i7 vergelijking
Als laatste, de iRobot Roomba i7+.

Automatisch leegstation
Het grootste voordeel van deze stofzuiger is dat hij zichzelf leegt. Hij heeft een volume opvang bakje van 0,4 liter en zodra dat bakje vol zit keert hij terug naar zijn station en leegt automatisch het bakje en hervat vervolgens zijn programma.

Dit is ideaal en dat lees je ook in de ervaringen van mensen die deze robotstofzuiger hebben.

Met mijn Fred leeg ik na iedere schoonmaakbeurt het bakje. Als je dit erg vervelend vindt dan is de iRobot Roomba i7+ een zeer goede keus voor je.

Maximaal zuigoppervlak
Deze robot heeft een maximaal zuigoppervlakte van 75 vierkante meter. Dit is het minste van de stofzuigers die we zojuist vergeleken hebben.

Oplaadtijd
Daarentegen is de oplaadtijd wel maar 1,5 uur, waardoor hij relatief snel weer aan de gang kan. Maar heeft jouw woning 300-400 vierkante meter woonoppervlak, vraag je zelf dan af of deze stofzuiger de juiste is voor jullie. Als je het niet erg vindt dat de stofzuiger 'de hele dag' rond rijdt, dan maakt het uiteraard niet uit!

Conclusie
Nogmaals, het grote voordeel van deze stofzuiger is dat hij zelf zijn bakje leegt zodat jij maar ongeveer 1 keer per maand de afvalzak moet legen.
De vraag is in hoeverre jij hier waarde aan hecht. Dat is een persoonlijke afweging.
Zelf zou mij dat de meerprijs niet waard zijn, want de iRobot Roomba i7+ is een stukje duurder dan mijn Fredje, maar nogmaals, het is een persoonlijke afweging. Daarnaast is dit natuurlijk niet het enige verschil. Het is natuurlijk ook een ander merk, ze gebruiken andere materialen, andere software enzovoort.

Robotstofzuiger kopen, prijzen, conclusie en advies

Zoals je wellicht al een beetje in de gaten hebt ben ik zeker te spreken over mijn robotstofzuiger Fred, oftewel Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS. Natuurlijk heeft Fred een aantal minpunten, maar de voordelen wegen naar mijn idee een stuk zwaarder dan de minpunten en dat zie je dan ook terug in alle reviews van andere mensen.

Vooral voor mensen met een huisdier is het zeker een aanrader om één van de broertjes of zusjes van Fred te adopteren. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. Ook bol.com raadt dit artikel aan wanneer je last hebt van dierenharen in huis. Zie hieronder.

advies van bol.com over robotstofzuiger fred
Ben je net als ik overtuigd van de prijs en kwaliteitsverhouding van Fred, oftewel Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS? Fred is te bestellen via Coolblue en Bol.com. De mijne heb ik destijds besteld op Coolblue, maar beide winkels vind ik prettig winkelen! Klik op onderstaande website linkjes om naar het product te gaan en de actuele prijs te bekijken op beide sites.

Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS

robotstofzuiger Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS
Prijsverloop Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS

Coolblue
30 oktober 2018 - €349 (mijn aankoopbedrag)
4 augustus 2019 - €349
20 augustus 2019 - €399 ()

Bol.com
20 augustus 2019 - €349iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is ietsje duurder dan Fred, maar is daarentegen wel weer beter bestand tegen kabels en andere voorwerpen op de grond. Fred kan namelijk wel vast lopen op kabels. Het nadeel van de Roomba is dan weer dat er geen dweilfunctie op zit en hij maar 120 vierkante meter maximaal kan schoonmaken in één acculading. Fred kan 180 vierkante meter. De virtuele muur, voor gebiedsafbakening, dat Roomba kan creëren is dan wel weer een stukje gebruikersvriendelijker en mooier. Fred moet het doen met magneetstrips.

Wil je de iRobot Roomba 960 bestellen? Via onderstaande website linkjes kun je de actuele prijzen op Coolblue en Bol.com bekijken voor de Roomba 960.
robotstofzuiger iRobot Roomba 960
Prijsverloop iRobot Roomba 960

Coolblue
4 augustus 2019 - €549
20 augustus 2019 - €499 ()

Bol.com
20 augustus 2019 - €499Neato Botvac D7 Connected

Wanneer een D7 bestellen? Naar mijn idee bestel je een D7 wanneer je, relatief gezien, een groot huis hebt. Fred kan namelijk tot 180 vierkante meter in één acculading schoonmaken. De D7 kan daarentegen schoonmaken tot maar liefst 500 vierkante meter in één acculading! Ideaal, want dan is de stofzuiger veel sneller klaar omdat hij zich dan niet meerdere keren hoef op te laden, want dat duurt vaak ook uren. Daarnaast heeft de D7 ook nog de mogelijkheid tot virtuele muren. Fred heeft geen virtuele muren en moet het doen met magneetstrips. Magneetstrips werken voor de D7 ook.
Neato Botvac D7 Connected robotstofzuiger
Prijsverloop Neato Botvac D7 Connected

Coolblue
4 augustus 2019 - €669
20 augustus 2019 - €671 ()

Bol.com
20 augustus 2019 - €689iRobot Roomba i7+

Wanneer koop je een i7+? Als je écht helemaal niets meer wilt doen! (Haha.)
Het grote voordeel van de Roomba i7+ is dat hij automatisch/zelf zijn opvangbakje leegt. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel vuil je op de grond hebt liggen iedere dag, maar het zou zo maar kunnen zijn dat je een maand lang niet hoeft om te kijken naar de stofzuiger. Ideaal!
Daarentegen is de i7+ wel een van de duurste robotstofzuigers en kan hij maar maximaal 75 vierkante meter zuigoppervlakte per acculading schoonmaken. Fred kan 180 vierkante meter in één acculading en de D7 kan 500 vierkante meter. De i7+ laadt dan wel weer erg snel op, namelijk binnen 1,5 uur. (Dit is dan ook wel noodzakelijk wanneer hij maar 75 vierkante meter per acculading kan schoonmaken.)

Kortom, als jij niet (meer) handmatig het opvangbakje wilt legen, dan is de i7+ jouw robotstofzuiger! Via onderstaande website linkjes kun je de actuele prijzen vinden op Coolblue en Bol.com van de iRobot Roomba i7+
irobot roomba i7+ robotstofzuiger
Prijsverloop iRobot Roomba i7+

Coolblue
4 augustus 2019 - €1.199
20 augustus 2019 - €1.199

Bol.com
20 augustus 2019 - €1.199