Puppy

RobbinUncategorized

Jij wilt een puppy?


Hoi, ik ben Robbin.

Ik help toekomstige puppy-eigenaren.

Leer exact wat te verwachten en te doen wanneer je een puppy in huis krijgt.

De eerste paar dagen, weken en maanden met je puppy hoeft geen frustrerende en stressvolle periode te zijn. Je hoeft niet 100+ websites te lezen en je af te vragen wie je kunt vertrouwen.
Een puppy opvoeden is ontzettend leuk als je weet wat je kunt verwachten en wat te doen. Ik ga je dit vertellen!

Hoofdstuk 1

Algemene informatie golden retriever


Image
 

Geschiedenis golden retriever

De golden retriever is al tientallen jaren zo in trek, dat het bijna vreemd is hoe weinig er over de herkomst van het ras bekend is. Golden retrievers zijn erg populaire gezinshonden, maar toch ligt hun oorsprong in de jacht, bij de Schotse adel. Anders dan veel andere jachthonden zijn golden retrievers speciaal gefokt om aangeschoten wild op te sporen voordat het weg kon vluchten (‘Retrieve’ is Engels voor ‘ophalen’). Daarvoor was een slimme hond nodig met een dikke, warme vacht, uitstekende zintuigen en een speels karakter, waardoor ze bijvoorbeeld graag een riviertje over zwemmen om de prooi op te sporen. Golden retrievers moesten een haas of hert ook apporteren, waarbij hun vermogen om dieren of speeltjes zacht maar stevig tussen hun tanden te klemmen – de ‘zachte beet’ – perfect van pas komt.

Golden retriever als familiehond

Vanuit deze geschiedenis als gespecialiseerde jachthond ontstond de zachtaardige familiehond die we nu zo goed kennen. Golden retrievers zijn intelligente honden met een sterk sociaal karakter. Naar kinderen toe zijn ze vriendelijk en geduldig, wat omgekeerd ook goed van pas komt bij het opvoeden en trainen van puppy’s. Gaat het gezin erop uit, dan gaat een golden retriever het liefst mee. Een gezonde golden retriever zit altijd vol energie en is vanwege zijn slimheid dol op spelletjes, puzzels en andere uitdagingen. Dat verklaart waarom deze honden in de hele Westerse wereld niet alleen als gezelschapsdier zo gewild zijn, maar ook vaak als hulphond of geleidehond worden ingezet.

 
Hoofdstuk 2

Uiterlijke kenmerken golden retriever


Image
 

Vacht en kleur golden retriever

Golden retrievers werden vroeger gele retrievers genoemd, omdat er maar een paar blonde exemplaren waren tussen de veel bekendere zwarte labrador retriever. Tegenwoordig is de langharige, zachte blonde vacht een kenmerkende eigenschap van het ras. De vacht heeft een waterdichte onderlaag en is niet bijzonder dik, variërend in kleur van bijna wit platinablond tot een donkerblonde of gouden honingachtige tint.

Dit is een hond die regelmatig moet worden geborsteld, waarbij haren op het bankstel niet te vermijden zijn. Daar staat een grote aaibaarheid tegenover, wat deze mensen- en kindervriend over de hele wereld zo populair heeft gemaakt.

Grootte en postuur golden retriever

Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 51 tot 61 cm en weegt tussen de 29 en 34 kilo, terwijl een teefje met 51 tot 56 cm en 25 tot 29 kilo iets kleiner en lichter blijft. Met een gelijkmatige lichaamsbouw, korte flanken en een stevig skelet is een golden retriever een robuuste hond, maar zeker geen waak- of aanvalshond. De ribben liggen diep en de schouderbladen zijn lang. De kop van de golden retriever is kort en breed, met een schaargebit en bij voorkeur een zwarte neus met middelgrote, donkere ogen. Deze eigenschappen geven het ras een zachtaardige, vriendelijke blik die past bij hun karakter. Let wel op foklijnen, want sommige golden retrievers zijn nog altijd echte jachthonden die veel minder geschikt zijn als zachtaardig huisdier.

 
Hoofdstuk 3

Karakter golden retriever


Image
 

Intelligent & eigenwijs

De meeste karaktertrekken van de golden retriever zijn terug te leiden op de jachthonden die ze vroeger waren. Ze zijn intelligent en houden van een mentale uitdaging, wat natuurlijk handig is bij het opsporen van gewonde dieren. Die slimheid werkt twee kanten op: ze leren snel en trainen is meestal niet moeilijk, maar een golden retriever kan ook erg eigenwijs zijn.

Sociaal en vriendelijk

Golden retrievers zijn doorgaans erg sociaal en vriendelijk. Ook dit is terug te leiden op de jacht, want daar is samenwerking essentieel. Ze zijn dol op aandacht en hebben een groot uithoudingsvermogen, waardoor ze graag meedoen met spelletjes en lange wandelingen. Veel golden retrievers zijn gek op zwemmen. Vaak kunnen ze uitstekend omgaan met kleine kinderen en andere (huis-) dieren, maar uiteraard geldt ook hier dat kinderen en honden niet zonder toezicht alleen moeten worden gelaten. Van nature zijn golden retrievers geen echte waakhonden, zeker ook omdat ze daar eigenlijk te vriendelijk, zachtaardig en nieuwsgierig voor zijn.

Golden retrievers zijn gebalanceerd en niet schrikkerig, hoewel ze heftig kunnen reageren op hard stemgeluid. Spanningen of een negatieve sfeer in huis pikken ze gemakkelijk op.

Deze honden zijn gefokt voor een actief bestaan, dus veel beweging is belangrijk. Bij allerlei vormen van hondensport zijn golden retrievers dan ook goed vertegenwoordigd.

 
Hoofdstuk 4

Verzorging golden retriever


Image
 

Tanden poetsen bij je golden retriever

Het belangrijkste bij de verzorging van een golden retriever is zorgen voor voldoende beweging en uitdagingen om de hond gezond van lijf en van geest te houden.

Natuurlijk moet de conditie van het gebit goed in de gaten worden gehouden, want je hond doet zo ongeveer alles met zijn tanden. Voer is daarbij belangrijk: bezuinig niet op voer en geef je hond kwaliteitsvoer. Dagelijks de tanden van je puppy of volwassen hond poetsen is ook een aanrader, net als het gebruik van verantwoorde kauwspeeltjes, want dat voorkomt de vorming van tandsteen. Inspecteer het gebit regelmatig op tandsteen, rode plekken (ontstekingen) en vreemde plekken. Zie je iets afwijkends, vraag dan de dierenarts om advies.

Verzorging van de vacht

Naast deze algemene richtlijn is de verzorging van de vacht een belangrijk aandachtspunt. Golden retrievers spelen graag buiten en in combinatie met hun vrij langharige vacht kan er gemakkelijk vuil tussen de haren ophopen. Het is belangrijk dat je de vacht regelmatig goed borstelt: noodzakelijke verzorging waar een golden retriever vaak zichtbaar van geniet.

Let specifiek op of er overtollig haar op de voetzolen tussen de tenen groeit en knip dit weg. Er kan ook teveel haar groeien aan de binnenkant van het oor in en om de opening van de gehoorgang; ook dat moet worden verwijderd. Een halfjaarlijkse trimbeurt is aan te bevelen.

Wassen

Omdat golden retrievers graag zwemmen, ook in vies water en in zee, is het belangrijk de hond met water of speciale shampoo te wassen. Veel retrievers hebben een gevoelige huid, waardoor eczeemachtige klachten een vervelend probleem kunnen worden.

Voeding golden retriever

Let goed op de voeding van jouw golden retriever en houd dit in balans met de hoeveelheid beweging die het dier krijgt. Golden retrievers kunnen gemakkelijk te zwaar worden, wat weer kan leiden tot andere problemen, zoals overmatige slijtage van de gewrichten.

 
Hoofdstuk 5

Fysieke en mentale uitdaging golden retriever


Image
 

Regelmatig wandelen is noodzakelijk

Vanwege de intelligentie, nieuwsgierigheid en de grote sociale vaardigheid van golden retrievers zijn genoeg beweging en geestelijke uitdagingen van levensbelang voor deze honden. Regelmatig wandelen is noodzakelijk, met genoeg tijd om los van de lijn te rennen en te ravotten. Hou hiervoor een minimum aan van vier keer per dag een half uur lopen. (30 minuten wandelen per keer geldt voor een volwassen hond. Een puppy van 8 weken mag niet zo lang achtereenvolgens wandelen.) Vanwege de lange vacht van de hond is het wel zaak om de warmste momenten van de dag te vermijden, want oververhitting ligt al snel op de loer.

Zorg voor voldoende ‘brain-training’

Samen spelletjes doen is echt iets voor golden retrievers, want deze honden houden ervan om hun baasjes te plezieren.

Een golden retriever heeft uitdagende puzzels en problemen nodig om mentaal fit te blijven.

Zorg dus voor voldoende spelletjes of ‘brain-training’ en vergeet niet om ze trouw te belonen met lovende woorden wanneer ze zich gedragen zoals jij dat wilt.

Golden retrievers zijn gefokt om aangeschoten wild te vinden en naar de jager terug te brengen, dus ze houden ervan om achter een stok of ander voorwerp aan te rennen en in hun bek mee terug te dragen.

Als een golden retriever niet genoeg interessante spelletjes en beweging krijgt zal de hond al snel probleemgedrag gaan vertonen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een actieve dagindeling vanaf de dag dat je een golden retriever puppy in huis neemt.

 
Hoofdstuk 6

Opvoeding golden retriever


Image
 

Sociaal en intelligent

Golden retrievers zijn sociale en intelligente dieren. Aan de ene kant helpt dit bij het opvoeden van puppy’s, want met die sociale intelligentie zijn ze slim genoeg om ingewikkelde trainingen te kunnen volgen.

Het trainen van een golden retriever pup lijkt behoorlijk op het opvoeden van kinderen. Consequent zijn is cruciaal, want ze zijn slim genoeg om te proberen jouw training te saboteren, maar zorg wel dat je de puppy rustig en vriendelijk blijft benaderen. Je stem verheffen of schreeuwen zijn uit den boze.

Enthousiast

Golden retrievers zijn erg enthousiast en maken het liefst overal een spelletje van. Datzelfde enthousiasme moet wel worden beteugeld, want anders blijft je hond tegen mensen opspringen en kun je geen slootje passeren zonder dat je golden retriever er met een sierlijke plons middenin springt. Speelsheid is leuk, maar onthoud dat je puppy straks een flinke hond wordt. Eén tip is om je golden retriever netjes aan de riem te leren lopen, want je wilt niet dat een sterke golden retriever gewend raakt om aan de riem te trekken.

Puppy combineren met een fulltime baan

Veel mensen vragen zich af hoelang een pup alleen thuis kan blijven, omdat ze een aantal weken of soms zelfs een aantal dagen na de komst van de pup weer fulltime gaan werken.

Iemand die fulltime werkzaam is voor een organisatie en niet de mogelijkheid heeft om thuis te werken, is vijf dagen per week, ongeveer acht uur per dag van huis, oftewel, 36 tot 40 uur per week. Daar komen reistijd en eventuele pauzes nog bij, gemiddeld zo’n 1,5 uur per dag.

Een dag bevat 24 uur. De meeste mensen slapen ongeveer zeven uur, zodat er nog 17 uur overblijft. Daarvan wordt 9,5 uur besteed aan werken en reizen.
In de resterende 7,5 uur moet je boodschappen doen, eten koken, eten, douchen, het huishouden doen, een sociaal leven onderhouden, sporten én natuurlijk niet te vergeten: de puppy uitlaten, socialiseren, opvoeden, zindelijk maken, verzorgen, enzovoort. Ik heb het dan nog niet eens over eventuele kinderen opvoeden of rustig op de bank zitten om uit te rusten na een dag hard werken.

Zoals blijkt uit het puppyschema (klik hier – gratis download) is het onmogelijk om een pup van acht weken langer dan twee uur achtereen alleen te laten, zonder dat hij binnenshuis plast en poept.

Als jij nu al weet dat jouw pup in de toekomst langere tijd alleen zit, zul je moeten zorgen voor een oplossing. Denk aan een hondenuitlaatservice of vraag een vriend, vriendin, buren of kennissen om de pup uit te laten. Je zult ze hiervoor wel de nodige informatie moeten verschaffen, zodat zij weten hoe ze met de pup moeten omgaan. Wel is het van belang dat je er de eerste weken volledig voor de pup kunt zijn. Het advies is om vakantie op te nemen wanneer jouw pup komt.

 

Populaire puppy blogs.

Lees mijn meest populaire puppy blogs.
welke hond past bij mij blog
Wil jij een hond, maar weet je niet welk hondenras bij jou past? ... [lees verder]

ik wil een puppy blog
Twijfel je of jullie er klaar voor zijn om een puppy te kopen? Lees dan ... [lees verder]

reu of teef blog
Of je een teef boven een reu verkiest of andersom heeft meestal te maken met een persoonlijke kwestie. Daarentegen ... [lees verder]

welke hondenspullen nodig voor mijn puppy blog?
Ben jij op zoek naar een overzicht van alle hondenspullen die noodzakelijk zijn voor de komst van je puppy? Dan ... [lees verder]

puppy alleen laten blog
Je ontkomt er niet aan. Iedere hond moet vroeg of laat wel een keer alleen zijn. Je moet weg voor het werk, je hebt ... [lees verder]

puppy bijten afleren blog
Het is ontzettend frustrerend als je puppy bijt in alles en iedereen. Je probeert er alles aan te doen om je puppy ... [lees verder]

puppy opvoeden blog
Een puppy opvoeden is gewoonweg kei hard werken. Daarom leek mij het wel handig om ... [lees verder]

puppy eten geven blog
We gaan in dit onderwerp dieper in op het gewenste gedrag van jou en jouw puppy tijdens het etensritueel. Op welke tijdstippen ... [lees verder]

Populaire gratis puppy downloads.

Download hieronder mijn meest populaire gratis puppy eBooks.
Hoofdstuk 7

Ziekten en erfelijke aandoeningen golden retriever


Image
 

Heupdysplasie bij golden retrievers

Natuurlijk heeft een golden retriever met een officiële stamboom en alle bijbehorende medische verklaringen minder kans op ziekten en chronische aandoeningen dan een hond zonder papieren. Toch komen binnen de soort een paar erfelijke aandoeningen regelmatig voor. Bij golden retrievers zijn elleboog- en heupdysplasie bekende problemen. Hierbij sluiten de gewrichten van heup of elleboog niet goed op elkaar aan, wat tot gewrichtsslijtage, pijn en kreupelheid kan leiden. Aanleg voor dysplasie is erfelijk bepaald en daarnaast beïnvloedbaar door externe factoren, zoals te lang achtereenvolgens wandelen of spelen met een jonge pup. Zorg er daarom voor dat jonge puppy’s niet teveel en te lang achter elkaar kunnen rennen. Een goede vuistregel voor een puppy van acht weken is maximaal tien minuten wandelen of spelen per keer. Bij iedere maand dat je pup ouder wordt mag je vijf minuten extra wandelen of spelen. Is je pup dus twaalf weken oud dan mag je vijftien minuten achtereenvolgens wandelen. Is hij zestien weken oud? Dan mag je twintig minuten achtereenvolgens wandelen, enzovoort.

Ook overgewicht kan dysplasie van heupen en ellebogen verergeren, dus dat is naast de neiging om te dik te worden een extra reden om goed op het voer en de beweging te letten. Geef niet te veel voer tegelijk en zorg voor voeding van een hoge kwaliteit met aandacht voor spieren, botten en gewrichten.

Staar, retina atrofie en tumoren

Naast dysplasie krijgen golden retrievers vrij gemakkelijk last van staar en retinale atrofie, die allebei het gezichtsvermogen kunnen aantasten. Ook een aantal specifieke tumoren, waaronder mastocytomen, melanomen en lymfomen komen bovengemiddeld vaak voor bij golden retrievers. Vreemde bulten onder de vacht zijn in principe bij elke hond aanleiding om de dierenarts te bezoeken, maar door de bijzondere gevoeligheid voor deze tumoren kan extra opletten bij golden retrievers geen kwaad.

 
Hoofdstuk 8

Aanschaf en kosten golden retriever


Image
 

Golden retriever kopen op Marktplaats

Omdat golden retrievers populaire honden zijn wordt er al jarenlang veel mee gefokt. Alleen al daarom is het aan te raden om naar een hondenfokker die lid is van een rasvereniging te gaan. Los daarvan raden wij de aanschaf van een puppy via platforms zoals Marktplaats nadrukkelijk af. Er zijn op deze platforms zeker betrouwbare fokkers actief, maar ook gelegenheidsfokkers en kwaadwillende partijen. Een professionele fokker kan een stamboom laten zien en is lid van de landelijke Golden Retriever Vereniging, waardoor je weet dat de fokrichtlijnen zijn gevolgd. Deze richtlijnen bewaken niet alleen de gezondheid, hygiëne en een fijne omgeving voor de pups, maar stellen ook tests op erfelijke aandoeningen verplicht. Dat geeft meer zekerheid met betrekking tot de gezondheid en het mentale welzijn van de puppy. Een golden retriever kopen bij een niet-officiële fokker is riskant, en ook als je hiermee geld wilt besparen kun je bedrogen uitkomen. Alle inenten, chippen, ontwormen en verwante kosten zijn voor jouw rekening, en die kunnen flink oplopen voor je er erg in hebt. De kosten voor niet-ontdekte aandoeningen zijn moeilijk in te schatten, maar als je onbedoeld een ziek dier aanschaft kunnen de kosten al helemaal uit de hand lopen.

Kosten aanschaf en onderhoud golden retriever

De adviesprijs voor een golden retriever met officiële stamboom liggen tussen 900,- en 1.250,- euro. Daar komen nog aanschafkosten bij voor de hondenspullen die je nodig hebt, zoals: speeltjes, een hondenmand, een bench, halsband en meer. Bedenk ook dat een golden retriever groot wordt en flink eet, wat je met gemak vijftig euro per maand kan kosten. Inentingen, ontworming en vlooienmiddelen kosten je minstens 100 euro per jaar. Hondenbelastingen verschillen per gemeente en ook een castratie of puppy cursus kosten honderden euro’s. Al met al is de aanschaf en onderhoud van een golden retriever prijzig, wat je een extra reden geeft om er eerst lang en goed over na te denken.

 
Hoofdstuk 9

Rasverenigingen golden retriever


Image
 

De belangrijkste Nederlandse rasverenigingen voor golden retrievers zijn de:

De respectievelijke fokreglementen van de verenigingen vind je hier (klik hier) en hier (klik hier).

 
Hoofdstuk 10

Voortplanting golden retriever


Image
 

Wie zelf met golden retrievers wil gaan fokken moet op een aantal regels letten. Zo mag een te dekken teef niet jonger dan 20 maanden zijn, maar niet ouder dan 72 maanden en mag ze niet worden gedekt door zoons, kleinzoons, de vader, of de grootvader. Er mag niet te vaak worden gedekt: tussen de geboorte van twee nestjes moeten tenminste twaalf maanden zitten en er gelden vanuit de verenigingen regels voor medische screening en het welzijn van teef, reu en puppy’s. Wil je fokken voor een officiële stamboekvermelding, dan gelden er strenge aanvullende eisen. Wij raden daarom aan om niet zelf te gaan fokken met golden retrievers, maar dit aan de professionals over te laten.

 
Hoofdstuk 11

Sporten en shows golden retriever


Image
 

Golden retrievers zijn enthousiast, energiek, intelligent en gericht op het plezieren van hun baasjes. Dat maakt ze erg geschikt voor allerlei hondensporten. Door de populariteit van het ras zijn er in binnen- en buitenland diverse hondenshows die specifiek voor golden retrievers zijn, maar ook in algemene shows is het een veel en graag geziene gast.

 
Hoofdstuk 12

Overige tips golden retriever


Image
 

Ben je er uit? Wil je een puppy aanschaffen? Ben je er ook al uit of het de golden retriever wordt? Download gratis mijn eBooks hieronder.

 
Ook afzonderlijk verkrijgbaar

4 puppy boeken.


Puppy Zindelijk Maken boek
Audio boek: €14,95
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95

Ik wil dit boek
Luister gratis 1 hoofdstuk
Lees gratis 1 hoofdstuk
Puppy Benchtraining Boek
Audio boek: €14,95
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95

Ik wil dit boek
Luister gratis 1 hoofdstuk
Lees gratis 1 hoofdstuk
Puppy Bijten Afleren Boek Boek
Audio boek: €14,95
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95

Ik wil dit boek
Luister gratis 1 hoofdstuk
Lees gratis 1 hoofdstuk
Puppy Alleen Laten Boek
Audio boek: €14,95
eBook: €14,95
Fysiek boek: €21,95

Ik wil dit boek
Luister gratis 1 hoofdstuk
Lees gratis 1 hoofdstuk
Ook verkrijgbaar bij bol.com
Image
In één oogopslagVerliefd.

Image
 

Een puppy is ontzettend schattig. Hij ziet eruit als een knuffelbeertje, ruikt lekker, doet geen vlieg kwaad en je bent binnen één oogopslag verliefd.

Echter heeft iedere pup een klein boefje in zich. Op de ene schouder van je pup het boefje (duiveltje) en op de ander het schatje (engeltje). Bij de meeste puppy’s is het schatje de eerste dagen en weken met vakantie. Dit betekent dat het boefje de baas is en bepaalt wat er gaat gebeuren.
 
 
Wanneer je pup bijvoorbeeld net met je is wezen wandelen en hij vervolgens doodleuk binnen begint te plassen, luistert hij naar het boefje. Het boefje fluistert in zijn oor: “Eindelijk! We zijn weer binnen. Volgens mij snappen ze niet dat we onze plas nog niet zo lang kunnen ophouden. Nu direct plassen, want we moeten erg nodig!”.

Wanneer de pup ’s nachts blijft piepen en blaffen (en jij knettergek wordt) luistert hij naar het boefje. Het boefje fluistert in zijn oor: “Zou ze ons vergeten zijn? Als we blijven blaffen en piepen komt er vanzelf iemand bij ons.”.

Wanneer je puppy knaagt aan je mooie en dure houten salontafel, luistert hij naar het boefje. Het boefje fluistert in zijn oor: “Ik verveel mij. Laten we die stok is even proeven. Mmm, dat smaakt goed!”.

En deze lijst gaat door en door.
 
Onzekerheid, frustratie en stress.

Image
 

Vele puppy-eigenaren die ik spreek proberen er alles aan het doen de pup te overtuigen: "Luister naar het engeltje op je schouder! En niet naar het duiveltje!". Echter zien ze geen (of nauwelijks) resultaat.

Ik herken de onzekerheid en frustratie volkomen bij deze mensen! Vier jaar geleden was mijn golden retriever, Doeka, een puppy. Het leek alsof het engeltje op zijn schouder soms met vakantie was! Ik vroeg mij vaak af: “Doe ik het wel goed?”.
 
 
12.000 nieuwe asielhonden per jaar.

Het resultaat is dat jaarlijks 12.000 mensen hun hond of puppy naar het asiel brengen. De voornaamste reden is een slechte voorbereiding.

Laat mij je helpen, zodat jouw pup niet 1 van deze 12.000 wordt.
 
Laat mij je helpen!

Image
 

Meer dan 10.000 puppy-eigenaren vertelde mij hun grootste tegenslagen. Dit leidde tot 255 concrete vragen die ik stelde aan 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Op basis van de afgenomen enquêtes en diepte-interviews met de 30 experts heb ik 4 puppy boeken geschreven, waarin de 255 meest gestelde vragen beantwoord worden op een fijne en overzichtelijke manier.
 
 

Tips van 30 hondenexperts.


Mijn 4 puppy boeken zijn geschreven in samenwerking met 30 hondenexperts en kynologische gedragstherapeuten.

Hieronder vind je een kleine greep uit de hondenexperts die hebben meegewerkt aan de 4 puppy boeken.

 
Peter Beekman hondentrainer
Peter Beekman van Kynotrain

Suzanne Welling van Martin Gaus Hondenschool Lelystad
Suzanne Welling van Martin Gaus Hondenschool Lelystad

Alexandra Wilkinson van ikwileenbravehond.nl
Alexandra Wilkinson van ikwileenbravehond.nl
Frank Wennekers van Speurhondenschool Care4Dogs
Frank Wennekers van Speurhondenschool Care4Dogs
Claudia Nieuwkerk van Hondenschool Zwolle
Claudia Nieuwkerk van Hondenschool Zwolle

Isabelle Sels van Martin Gaus Hondenschool Leopoldsburg
Isabelle Sels van Martin Gaus Hondenschool Leopoldsburg
Sonja Verhoef van Coachjehond
Sonja Verhoef van Coachjehond
Pascale Zwart van TheraPYR4Dogs
Pascale Zwart van TheraPYR4Dogs
Nicky Gootjes van Gedragscentrum Samenspel
Nicky Gootjes van Gedragscentrum Samenspel
Ewald Nagels van Dogtrack
Ewald Nagels van Dogtrack
 

Wat anderen zeggen over mijn puppy boeken.


Sinds de publicatie van de puppy boeken zijn er meer dan 170 beoordelingen geschreven op deze website. Op Bol.com vind je ook enkele tientallen beoordelingen.

Super handige en mooi geïllustreerde boeken!
Ben erg blij met de 4 boeken van Robbin Kleinpenning. Deze boeken zijn een goede voorbereiding op de komst van onze pup (die nu nog geboren moet worden). Kan bijna niet wachten om de theorie uit de boeken in de praktijk te brengen!
Helena de Vries

Praktische boekjes die helder geschreven zijn!
Voor de komst van onze pup wilden we ons goed voorbereiden. We hadden al een boek over het ras gelezen, maar deze specifieke boekjes over puppy’s zijn een goede aanvulling. Ze zijn helder geschreven waardoor ook onze kinderen er goed raad mee wisten. Het puppy schema lijkt ons heel handig en gaan we zeker gebruiken. Het is fijn om te weten dat de inhoud is samengesteld met diverse specialisten waardoor de informatie betrouwbaar is. Wat ons betreft is het een goede basis ter voorbereiding op de komst van je puppy. Wij hebben er heel veel zin in!
Cornellie de Vries

Klik hier en lees alle 170+ beoordelingen.
 
Wacht niet langer

Bestel de 4 puppy boeken nu direct!


 

Image
De 4 puppy boeken bestellen is erg eenvoudig.

1. Klik op onderstaande groene knop
2. Vul je e-mail of adresgegevens in
3. Online veilig afrekenen

Hulp nodig met bestellen? Bel 0641803154.

Ja! Stuur mij de 4 boeken toe!
Lees gratis 4 hoofdstukken
 

Een klein boefje in huis.


Image
 

In plaats van een lief, schattig knuffelbeertje krijgen jullie binnenkort een klein boefje in huis.

Voor jou als beginnende hondeneigenaar, maar ook voor de mensen die al 20+ jaar een hond hebben gehad, betekent deze periode veel onzekerheid, frustratie en stress.

Je bent veel bezig met plas en poep opruimen in huis, maar vergeet ook niet dat je puppy niet alleen thuis kan zijn, want hij blaft en piept hard! Daarnaast zijn je stoel- en tafelpoten, kabels, boeken, maar ook je voeten, broekspijpen en je kinderen niet veilig.

Je vrienden en familieleden denken dat jullie impulsief een pup gekocht hebben zonder enige voorbereiding, omdat er van alles mis gaat.
 
 

Mijn belofte aan jou.


Omdat onzekerheid, frustratie en stress geen prettig gevoel is raad ik je aan om je optimaal voor te bereiden op de komst van je puppy.
Mijn 4 puppy boeken zijn jouw navigatiesysteem waarin ik je stapsgewijs uitleg wanneer je linksaf, rechtsaf of rechtdoor moet met je puppy.

Met mijn 4 puppy boeken ben je uitgerust met de antwoorden op de 255 meest gestelde vragen van meer dan 10.000 puppy-eigenaren.

Je bent zelfverzekerd, trots en hebt alles onder controle! Je beloont je puppy wanneer hij buiten plast en poept. Je pup rust en slaapt zonder enige problemen in zijn bench. Bijt niet meer op die vervelende manier. En je kunt zonder enige problemen naar het toilet, douchen, boodschappen doen of een aantal uurtjes je puppy alleen thuislaten.

Je vrienden en familieleden zien je als een slim persoon die zich goed voorbereid alvorens je aan iets nieuws begint.

Ik zeg; geniet van je puppy, want voor je het weet is hij volwassen!

De 4 puppy boeken bestellen is erg eenvoudig.

1. Klik op onderstaande groene knop
2. Vul je e-mail of adresgegevens in
3. Online veilig afrekenen

Hulp nodig met bestellen? Bel 0641803154.

Ja! Stuur mij de 4 boeken toe!
Lees gratis 4 hoofdstukken
 
 
Ik kom mijn beloftes na.

Ik kom mijn beloftes na. Daarom krijgen al mijn klanten een 14 dagen niet goed-geld terug garantie. Ben ik mijn beloftes niet nagekomen? Dan krijg je je volledige aankoopbedrag teruggestort.

Verder, ik reken geen extra kosten voor betaling via PayPal en Creditcard (zoals vele andere webwinkels wel doen). Ook betaal je geen verzendkosten; ook niet voor het retourneren. Mijn doel is dat zo veel mogelijk mensen mogen genieten van de tips en adviezen in de 4 puppy boeken en dat doe ik door zo veel mogelijk drempels weg te halen.
 
Zijn jullie de volgende?

Ik heb al 2.619 huishoudens mogen helpen!


Image
 

Tot op de dag van vandaag hebben 2.619 huishoudens mijn puppy boeken mogen ontvangen. Laat mij jou ook helpen!

1. Klik op onderstaande groene knop
2. Vul je e-mail of adresgegevens in
3. Online veilig afrekenen

Hulp nodig met bestellen? Bel 0641803154.

Ja! Stuur mij de 4 boeken toe!
Lees gratis 4 hoofdstukken
 
 
Zeer tevreden!
Veel nuttige tips, we hebben al 30 jaar honden, maar zijn altijd op zoek naar goede ideeën met betrekking tot de opvoeding van onze pup!
Ringje van der Valk

Goede boeken! Heel helder beschreven. Mooie voorbereiding op de komst van de pup
Tip: We maken met het gezin testvragen over de inhoud als een soort spel. Op die manier is het ook voor de kids leuk om te leren.
Jakolien

Klik hier en lees alle 170+ beoordelingen.
 
 

Zijn deze 4 puppy boeken geschikt voor jou?


Ik ben nooit een snelle en fanatieke lezer geweest. Ik houd van concrete en praktische tips en geen eindeloos verhaal hoe je iets voor elkaar kunt krijgen. Mijn boeken zijn daarom ook voor de normale mens. Hiermee bedoel ik dat je geen fanatieke lezer hoeft te zijn om de boeken te kunnen lezen.

Ik heb mijn puppy boeken zo geschreven en gedesignd, zodat het voor mijzelf prettig leest (rijk geïllustreerd en duidelijke en concrete tips en adviezen). Door de vele en leuke illustraties in de boeken zijn ze erg leuk voor je (klein)kinderen. Ieder boek heeft ongeveer 15.000 woorden. Dit betekent dat je één boek leest in ongeveer 90 minuten.

Ja! Stuur mij de 4 boeken toe!
Lees gratis 4 hoofdstukken
 
 

Deze 4 puppy boeken zijn wellicht niet voor jou als ...


Wanneer jij wilt weten hoe je een hond leert om te zitten of om te liggen, dan zijn deze boeken niet voor jou. Dit leer je namelijk op een puppy cursus (ontzettend belangrijk!).

Of als jij de complete geschiedenis van honden wilt weten, hoe honden precies denken en hoe ze in het leven van de mens zijn gekomen, zijn deze boeken niet voor jou. Ik deel namelijk concrete tips en adviezen waar jij als beginnende puppy-eigenaar direct mee aan de slag kunt.

Als jij op zoek bent naar een boek over honden in het algemeen (puppy’s en volwassen honden) dan zijn deze boeken niet geschikt voor jou. Mijn 4 puppy boeken zijn namelijk voor jou als beginnende puppy-eigenaar en helpen je stapsgewijs voor een perfecte start van je puppy; van 8 weken t/m 6 maanden.

Ja! Stuur mij de 4 boeken toe!
Lees gratis 4 hoofdstukken
 
Honden ervaringsdeskundige Lotte van Alderen geeft haar mening

De mening van een hondenexpert.


 

1. Klik op onderstaande groene knop
2. Vul je e-mail of adresgegevens in
3. Online veilig afrekenen

Hulp nodig met bestellen? Bel 0641803154.

Ja! Stuur mij de 4 boeken toe!
Lees gratis 4 hoofdstukken
 
 
Over mij.

Mijn naam is Robbin Kleinpenning en ik ben geen hondenexpert. Ik interview hondenexperts en dierenartsen en deze interviews vertaal ik naar leesbare artikelen en boeken.

De informatie in mijn 4 puppy boeken is gebaseerd op uitgebreide enquêtes van in totaal 255 vragen en meerdere diepte-interviews met experts. 30 hondenexperts hebben meegewerkt aan de inhoud van deze 4 puppy boeken, waardoor de informatie in de boeken als betrouwbaar mag worden beschouwd.
 

Populaire gratis puppy downloads.

Download hieronder mijn meest populaire gratis puppy eBooks.