pup opvoedenEen puppy opvoeden is gewoonweg kei hard werken. Daarom leek mij het wel handig om een pagina te maken speciaal voor mensen, zoals jou, die binnenkort een pup in huis krijgen of sinds kort al een puppy thuis hebben.

Ik krijg ontzettend veel mailtjes van mensen die binnenkort hun pup mogen ophalen of er reeds al een thuis hebben. Alle vragen variëren enorm, van benchtraining tot aan het castreren en steriliseren van een hond. De meest gestelde vragen worden op deze pagina behandeld.

Het doel van deze pagina is jou helpen met je pup opvoeden

Op deze pagina verwijs ik naar meerdere waardevolle artikelen, interessante interviews met dierenartsen en hondentrainers, puppy schema’s, checklisten, boeken en meer! Deze pagina heeft één doel en dat is jou helpen met je puppy opvoeden, zodat jouw pup in de toekomst een zelfverzekerde en gezonde hond wordt.

puppy opvoeden boekTIP: Lees Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek

Lees het boek ‘Het Ultieme Puppy Zindelijk Maken Handboek’ met tips en adviezen van 26 verschillende hondentrainers om je puppy op de best mogelijke manier zindelijk te krijgen.

Het boek bevat 4 super waardevolle zindelijkheidstraining modules. Alles wat je moet weten rondom zindelijkheid staat er in!

Nogmaals de link naar het boek: klik hier en download het boek.

Bekijk deze lijst met hondenspullen die noodzakelijk zijn

Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het kopen voor je puppy, maar wat heb je nou allemaal precies nodig? Op deze pagina vind je een overzicht, wat naar mij mening noodzakelijk is om in huis te hebben.

puppy vervoerenMaak kennis met je pup voordat je hem daadwerkelijk ophaalt

Ga eerst een paar keer kijken bij je toekomstige puppy voordat je hem daadwerkelijk gaat ophalen. Hierdoor raakt de pup al gewend aan jouw geur. Op deze pagina vind je tips voor het ophalen en het vervoeren van je pup vanaf de fokker tot aan zijn nieuwe huis.

Zorg voor een positieve associatie bij binnenkomst

Nodig je pup op een rustige en kalme manier uit, om zijn nieuwe woning te betreden. Ga niet aan de riem trekken als hij aarzelt, maar zorg voor een positieve associatie. Bekijk dit artikel voor meer tips en informatie over de dag dat je pup thuis komt.

Geef de pup ruimte en overdonder hem niet met enthousiast geschreeuw

Wanneer je met meerdere mensen in één huis woont is het zeker aan te raden om iedereen goed voor te bereiden op de komst van de puppy. Bij het artikel ‘puppy komt thuis‘ is aangegeven dat het niet de bedoeling is dat de pup naar binnen stormt, maar het is ook zeker niet de bedoeling dat jouw kinderen of mede bewoners de pup overdonderen met hun enthousiasme. In dit artikel vind je tips en informatie over hoe je deze kennismaking zo goed mogelijk kunt laten verlopen.

puppy zindelijk makenStart op de eerste dag direct met benchtraining

Een bench is een super handig hulpmiddel om je pup sneller zindelijk te maken. Van nature vervuilen puppies hun nest namelijk niet (er zijn altijd uitzonderingen). Daarom raad ik je aan om vanaf de eerste dag direct met benchtraining te beginnen. Als de bench in begin nog veel te groot is voor je pup dan is het wellicht een idee om de bench kleiner te maken door middel van een kratje of karton.

Exclusieve bonus: Klik hier om gratis toegang te krijgen tot de benchtraining checklist. Super handig, want hierdoor kunt u precies zien waar je aan moet denken als je begint met benchtraining.
Zorg dat je alle tips en tricks weet voor het zindelijk maken van je pup Het is lastig in te schatten hoe lang het duurt voordat jouw puppy zindelijk is. Maak je dus ook absoluut geen zorgen wanneer het bij jouw pup langer duurt dan gemiddeld. Wel raad ik je aan om je goed in te lezen, zodat je weet hoe je dit aan moet pakken. Oude technieken, zoals de neus van de pup in zijn eigen ontlasting drukken, hebben totaal geen zin. Het verpest meer dan dat het goed doet. Onlangs heb ik honden expert Liesbeth Hogendoorn geïnterviewd over het zindelijk maken van je pup. Ik raad je aan dit interview te beluisteren en alle aantekeningen te bekijken. Ook raad ik je aan dit artikel over het zindelijk maken van je pup te lezen.
Exclusieve bonus:  Klik hier om gratis toegang te krijgentot het complete eet-, wandel-, en slaapschema voor uw puppy. Een goed schema is haast noodzakelijk bij een zindelijkheidstraining.

Een belangrijk onderdeel van een pup opvoeden is het etensritueel

puppy eten gevenHet advies is, om een puppy van 8 t/m 12 weken vier keer per dag eten te geven. Als je geen structuur aanbrengt aan het etensritueel wordt het zeer waarschijnlijk een wilde bedoeling wanneer jij je pup eten gaat geven. De pup wordt enthousiast, gaat springen, rennen en misschien wel blaffen. Een puppy opvoeden is ontzettend lastig, maar bij dit soort momenten is het belangrijk om de rust te bewaren en de pup pas zijn eten te geven wanneer hij rustig zit of ligt. In dit artikel vind je tips en informatie hoe je je pup het beste eten kunt geven.

Steriliseer een teef tijdig en voorkom baarmoederontsteking of melkkliertumoren

Waarschijnlijk houd jij je nog niet bezig met castratie of sterilisatie, maar toch is het niet verkeerd om je alvast in te lezen in dit onderwerp. Vooral teven hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen wanneer ze tijdig gesteriliseerd worden.

Ik heb twee dierenartsen geïnterviewd over castratie en sterilisatie. Beluister hier het interview over castratie en sterilisatie met dierenarts Thies van Hout en luister ook naar dit interview met dierenarts Martine Carriere over castratie en sterilisatie. Verder heb ik ook een artikel geschreven over sterilisatie waar alle voor- en nadelen nogmaals op een rij worden weergegeven.

pup opvoeden kost tijdEen pup opvoeden kost tijd

Een puppy opvoeden is nou eenmaal geen part-time job. Het kost veel meer tijd dan de meeste mensen denken, maar een goede voorbereiding is het halve werk, toch!?

Word nu gratis lid van onze Puppy Opvoeden Facebook Groep

Mocht je nog vragen hebben voor mij of andere puppy eigenaren, word dan lid van onze Puppy Facebook Groep. In deze Puppy Facebook Groep zitten allemaal mensen, zoals jou, die binnenkort een pup in huis krijgen of er sinds kort al een thuis hebben. Stel je vraag en krijg snel antwoord!

5 Comments on “Puppy Opvoeden: Gratis Pup Opvoeden Handleiding van A t/m Z”

 1. Hallo
  We hebben sinds 3dagen een een boomerpup alles gaat goed alleen vindt ik dat hij niet zo goed eet, drinken gaat goed bench ook , als we met de auto weggaan gaat hij te keer als of hij wordt geslacht , er zijn nog twee ander hondjes in huis een jack Russell van 14 en en even boomer van 3 jaar ,onderling. gaat het goed, plassen en poepen ook prima, nu het eten en de auto nog, hoe kan ik dat het beste aanpakken ??
  Avast bedankt groetjes Els

 2. hoi, wij hebben een shit tzu en een chihuahua pup de eerste is 3 jaar en de tweede is 9 weken, nu wil onze oudste niets te maken hebben met de pup als de pup in de buurt komt begint hij gelijk te grommen en te snauwen terwijl we de oudste voortrekken en er voor zorgen dat hij zich zeer welkom voelt en het kleintje stellen we ook terrecht hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk met elkaar om kunnen of toch al samen in 1 kamer kunnen zitten ???

  1. Hallo Gregory,

   Ik wil je heel graag advies geven over het opvoeden van je puppy, maar je vraagt hier eigenlijk advies over hoe je het gedrag van jouw oudere hond zo kunt veranderen dat hij de pup wel accepteert. Om hier een goed advies voor te geven is meer informatie nodig van de specifieke situatie en mijn advies is dan ook om hulp te zoeken bij een professionele hondentrainer die geleerd heeft voor dit soort situaties. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste hondentrainer in jouw locatie stuur even een mail naar info@puppygroep.nl. Veel succes!

 3. Hallo ik heb een pup van 8-9 wk nu 2 dagen in huis.
  Hij wil niet in de Bench blijven, breekt deze zowat af?
  Heb de bench in de bijkeuken staan, laat nu deurtje van bench open en doe de deur van de bijkeuken dicht als ik weg ga.
  Er liggen kranten waar hij evt zijn behoefte op kan doen.
  Zet hem geregeld buiten en ga blokje met hem wandelen aan riempje, doet hij goed.
  Maar is dit nu wel de goede en juiste manier?
  Met die bench dan?
  groet Jolanda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *